Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Szia! Akkor biztos lesz egy erősödés, amit én vételre fogok kihasználni, mert a távlati fundamentumokon ez nem fog változtatni. Szóval igen, 450-re várom, de lesz egy jó beszálló...
Azért, mert a nem shortolható nem egyenértékű a longolhatóval. Mert a trend lefele van, azaz a felfele korrekciót igen kockázatos megjátszani. Hiszen ha tévedünk, akkor nagyot tévedünk, mivel a trend lefele van, tehát lehet évekig nem kapaszkodunk vissza... Ha trend ellen mész és tévedsz, az idő ellened dolgozik, ha trendben mész és tévedsz, az idő neked dolgozik.
Ún. kettős ügynök. Szerintem bármire képes, aki Soros pénzéből (is) csinál egy liberális pártot, aztán néhány év múlva egy 180 fokos fordulattal keresztény-konzervatív lesz és a korábbi támogatója ellen teleplakátolja az egész országot.
Ja, ebben van valami. Orbán a kállai kettőst játssza el. Azt pippantja le, akitől többet várhat. Orbán a nagytőke embere. A magyar történelem legneoliberálisabb gazdaságpolitikáját vitte véghez. Ehhez képest Bokros egy kismiska. Olyan neoliberális politikát folytatott, mint latin amerika a 90-es években. Ugyanazt a inflációs majd államcsődöt fogja országunk is bejárni, mint a neoliberális politikát folytató latin-amerika. Erről Róna Péter nagyon sokat beszélt. Érdemes megnézegetni a youtube-on a régebbi videoit is. Külön szokott a latin-amerikai neoliberális kizsigerelésről, és ennek nyomán a gazdasági/társadalmi csődről beszélni. Pl. Balassa-Samuelson hatás...
Hát, úgy látom, hogy meg fogja kapni a pénzt. Tehát sztem Orbán a Nyugat embere, mert azért én azt nem teljesen értem, hogy ha Orbán az oroszok embere lenne, akkor az EU miért pénzelné...szóval szerintem itt egy nagyon csúnya szemfényvesztés van, miszerint Orbán Moszkvában trójai faló és nem Brüsszelben...más logikus magyarázat nem létezik arra, hogy a Nyugat miért pénzelne egy ellenséges rezsimet...
OTP a k*rva uniós pénzt árazza, amit sajnos meg fog kapni a kormány...
Törölt felhasználó2022. 11. 07. 16:42
NDX: vagy van még felfele egy kisebb kör - mintegy 100-120 pont értékben, vagy már meg is indultunk lefele. OTP-ben egy-két hét, aztán shortolható lesz.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen