Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Köszi szépen. :-) Most próbáltam nagyjából daytrade-szerűen skalpolni. A 4k történetre majd a hónap végén visszatérünk, addig el kellene érni 3400 alatt.
Ahogy hallom az új hálózat visszatáplálási rendelkezés egy hatalmas méretes hazugság, lévén az elektromos hálózat kb csak 50%-ra van kihasználva, és az import is ebbe a hálózatba jön be, ha magán kistermelők rácsatlakoznak és visszatáplálnak akkor annyival lehet csökkenteni az importot vagyis a hálózat semmivel sincsen jobban leterhelve. Fidesz szentháromsga:
Minden élelmiszeripari üzem a gazdaság része, de nem minden gazdaság élelmiszeripar.
Törölt felhasználó2022. 10. 17. 07:05
http://talentisagro.hu/mezogazdasag/#allattenyesztes Itt a Lolo fő cégcsoportja, 7 szarvasmarha telep, 4 sertes, 1 malom... boraszat... huha ez aztan tenyleg a magyar elelmiszeripar es agrarium jelentos resze... hagyjuk már... Az OPUS-ban meg 2 bioetanol uzem... azok is vesztesegesek...
Én elelmiszeripari uzemekrol beszelek, ti meg gazdasagokrol meg nehany alkattarto teleprol... en nem keverném ossze a kettot.... De akkor tovabbra is kérnék konkretumot. Szarvasmarha telep ( ami ugye nem elelmiszeripari uzem sok esetben) van pl. 400 db az orszagban. Ebbol hany NER-es?
De most nemtudom hogy te daytradelsz swingtradelsz vagy mit csinalsz? Nem vagyok jos de pl daytrade szinten 3640 es dec es 3560 a 2 eros szint. Swing tradebe 3400/3420 alul az beton, felul meg 3950/4k
Szolidan fog ereszteni sztem. Az emberek agya lassan all at, de minden nap jon arcsokkentesrol ertesites, es nem szar kornyekeket nezek. Akkor videken nemtudom mi van.
Shortokat nyitáskor eladtam. A következőkre kell számítani:" with the market so oversold & investors so cashed-up we get the periodic counter-rally, but the ultimate lows have not been seen yet" Valaki azt mondta, hogy elképzelhető, hogy egy channel-ben fog leereszkedni, target 3400 alatt, így tessenek nézni, most jó lenne tudni, hogy innen mi a következő beszálló, ahonnan majd megint indul lefelé.
Miért ne ereszthetne csak szolidan? Munkaerő drágul? Építőanyag drágul? Beruházások csökkennek? Új ingatlan kínálat szűkül? 4x igen, 4 érv a magas árakra. Persze, kereslet is szűkül. És a hitelfelvevő képesség romlik. Mindkettő durván.
Forditsuk meg. Mitol menne fel? A 15/20 %s hitelkamatok, vagy a rengeteg kulfoldi befekteto miatt aki talicskaval hozza a dellat orbanisztanba? Esetleg a rengeteg fizetokepes berlo miatt erdemes egesz utcakat megvenni videken? 😀😀avagy a megelhetes koltsege 30 %al nott alsohangon, igy biztis mindenki a jeken gazdasagi helyzetben kipucolja maga alol amije van, es rohan lakast venni. aha! Nem. nincs mar itt dinom danom kerem, a magyar ingatlanpiachoz papot lehet hivni lassan.
Ezt most kb hasonloan latjuk. Piac aljat epit. Ezt 4300rol kell(ett volna) shortolni, nem. 3600rol. 4kig vissza minimum de 4150 se lepne meg, onnan meg kaputto.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen