Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Kösz. Sok mindenben most egyetértek Bokrossal, bár én teljesen más közgazdasági iskolában hiszek. Az viszont marhaság, amikor azt mondja, hogy azért gyenge a forint, mert hiteltelen a monetáris politika. Önmagában nem a monetáris politika hiteltelen, hanem egyszerűen katasztrofális helyzetben van a magyar gazdaság, és a leggyengébb préda. A zsidó nagytőke meg a hedge fundjain keresztül shortolja a forintot, mert ezek a fiúk most keresni tudnak rajta (érzik a vérszagot), másrészt sikerült a közös ellenséget megtalálni, és a szidó nagytőke koalíciót alkotott orbán ellen. Most visszaadják az elmúlt 12 év sorosozását, pofonjait, stb. Csak kár, hogy nem orbán szívja meg, hanem mondjuk fagyis...
Persze, a profik, akikre nem hallgattam tegnap, megmondták, hogy olaj nincs 80 alatt, és ahogy az EUR árfolyama 0.96 -ig eshet. Mindkettő alatta volt, az évszázad vétele volt olajban, aranyban, ezüstben... A másik csoportban a vezetőnk az ügyfeleknek meg tudja mondani a reinvestment day-eket , a dolgok, amiket belinkelek azok is olyan emberektől vannak, akiket ő is belinkelt nekünk. Humanoid ahhoz képest nagyon profi, mert nagyon sokszor ugyanarra a következtetésre jut, amire ezek az emberek, és nem a Wall Street-en dolgozik, a fórumon nagyon kevés ember tudja megcsinálni.
Humanoid, mi a kiszállód vagy a következő short entry? -csak akkor válaszolj, ha van időd/kedved/energiád. Ma én is a tegnapi veszteség ledolgozásán voltam. Nem hallgattam Placira, és a tegnapi hülyeség után vettem aranyat és ezüstöt, meg egy kis olajat, persze, hogy ma meg sem mozdultak, szerintem nem is fognak egy ideig, viszont a pénz kimaradt a shortból...és azt a pénzt akarom feltenni... és amikor ma eladtam, el is indultak fölfelé.... :-)
Gézám, figyeld egy kicsit az emberkéket, meg a big picture-t amit a minap shortos robotnak írtam. Kérlek, nagyon vigyázzatok magatokra, meg a pénzetekre.
Most értem haza egy gazdáknak szervezett összejövetelről. Az előadók nem sok újat tudtak mondani, de találkoztam egy helyi műtrágya nagykereskedővel. Régi jó ismerős, azt mondta, amerikai műtrágyát árul. Viccből mondtam, csak el kell érte menni az usa-ba(esetleg traktorral! :-). Erre ő, dehogy, benne van már az árban és még így is olcsóbb, mint a környéken gyártott, igaz az EU-ban a 70% műtrágyagyár áll.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen