Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper kedd, 14:51
Előzmény: #84659  Fsociety
Kivétel nélkül minden nagykövetségen jelen vannak a hírszerzés emberei, ez mindig is így volt és így is marad. Ez egy gesztus volt most az EU felé, hogy lássák, hogy nyugatra tartunk, ennyi.
https://youtu.be/ZalSTFEh8S4
Fsociety
Fsociety kedd, 14:33
https://mfor.hu/cikkek/kulpolitika/fenyegeto-reakciot-kuldtek-az-oroszok-miutan-orban-anita-egy-rakas-diplomata-kiutasitasarol-tett-bejelentest.html?
____
A ruszki mentalitás soha nem változik. Ha lebuknak, fenyegetőznek,es természetesen jön a ruszofobiazas. 
Murdoch kedd, 14:31
Előzmény: #84656  Dehogynincs
Itt én dimenzionális problémákat látok, nem a lakossági fogyasztásról van szó. A német gazdaság jórészt az olcsó és megbízható orosz energiára épült. Ez már nincs, mert a yenkik nem tűrik meg, hogy az európai térség ne az ő kezükben legyen. Jelenleg Putyin és Trump között választhatsz, ha úgy vesszük. Bidenék meg ugyebár kijelentették hogy pontot tesznek az északi-áramlatra. Így is lett. Azaz lehet, hogy lesz egy olyan verzió, hogy az amerikaiak ellentmondást nem tűrve majd átveszik a projektet és az oroszokkal együtt üzemeltetik.
Ti azzal délibáboztok, hogy majd jön valami csoda, hirtelen lesz itt minden, diverzifikáció olcsó olaj, olcsó gáz, zöld energia és közben hasít a gazdaság. Hát, aligha. Azt elhiszem, hogy te behúznád a nadrágszíjat, de a vállalatok nem. Nekik részvényeseik vannak, őket szolgálják ki. És ha úgy alakul tipliznek. Vagy bezárnak. 
Brüsszel meg egy nagy ner, szvsz, vagy legalábbis ilyen jeleket mutat, lehet, hogy van sok pozitívuma, na de báboznak mindenkivel. Mert különben nincs lové. A jó ég tudja milyen érdekek mentén. Svájc, Norvégia, Izland köszöni szépen megvan nélkülük, sőt igen jól megvan. És lám, ezen országoknak igencsak jól áll az államadóssága. Grönland meg már vagy 40 éve lepattintotta a pórázt, ők is elvannak, fogják a halakat, nem érdekli őket a brüsszeli hablaty.
Fsociety
Fsociety kedd, 13:59
10 kitiltott orosz "diplomata" ,miutan kicsit megfigyelték őket...egybol jott az itt megszokott ruszofobiazas válasznak,merthat nyilvan ez a gond.. röhej 🤣 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 13:59
Előzmény: #84655  Murdoch
Már nem győzködlek. Ekkor győzködtelek:  lesz egy Moszkva, ahol részleges sorbanállás lesz üzemanyagért. #84646
Most már nem csak Moszkva van és nem csak üzemanyag, hanem a net lekapcsolása is.
A proxy háború természetesen folyik a hagyományos honvédő háborúval összekapcsolva, de Putyinnak számolnia kellett volna a nyugat válaszával és azzal, hogy proxy háború lesz belőle.
Az AfD előretörését nem  csak az orosz hibrid háborúval magyarázom. Akkor sem lépnék ki az eu-ból, ha a németeknél az AfD kormányozna tartományi vagy szövetségi szinten.
Az energiaáraknál fontosabbnak tartom globális felmelegedés megállítását és visszafordítását és ezért a saját fogyasztási szokásaimat is hajlandó vagyok visszafogni vagy átalakítani.
Az nem ruszofóbia, ha a fosszilis energiahordozó helyett a megújuló energiára állok át a közeljövőben. Ha az energiamixben napelemek vannak, akkor átállok az éjszakai áramról a nappalira. Ezt kormányfüggetlenül is megtenném.
Murdoch kedd, 13:37
Előzmény: #84650  Dehogynincs
És? Nem értem miről győzködsz. Szerintem legalább akkora probléma a sorbanállás tekintve a támadások miatt az internet rendszeres lekapcsolása. Mentálisan, a fiatalabb generációnál. Ha már a választásokat nézzük. 
Egyelőre én arról beszélek, hogy az ukrán erőművek kétharmada kiesett, súlyosan sérült, vagy már nem létezik. Ilyen nincs az oroszoknál. És itt a fő probléma az, hogy NEM az ukránok támadják az orosz mélységi területeket, hanem gyakorlati értelemben a britek, usa, franciák stb. És egyébként európa is érzi a bőrén a háborút, na de amikor úgy szavaznak, ahogy, mert elszálló energiaárakról többek közt nem volt szó, te simán elintézed egy orosz befolyásolással. Hát oké.
Murdoch kedd, 13:23
Előzmény: #84651  Lou70
Oké, ezt nem tudom megítélni, csak a CCCP betonba öntötte a térséget, többszörös redundanciával, szanaszét xórva egy kontinensméretű országban, pont arra készülve, hogy bemasírozik a nyugat. Ezért is kínlódnak még Ukrajnával is az oroszok, szvsz. Láttam a kuvaiti finomítónál is, hogy mit művel egy drón, de hosszú távú, végleges pusztításhoz aligha elég néhány db. + Van a térségben amerikai érdekeltség is, a yenkik már jelezték, hogy azért fogják vissza magukat az ukránok.
Egyébként meg az eddigiek alapján, akármilyen nagy ütést visznek be az ukránok, jóval erősebb a válasz. 
Shortelek kedd, 12:57
Előzmény: #84647  Murdoch
Szerinted nem tették volna meg eddig ha tudnák, ne legyél már ennyire elájulva a muszkáidtól.
Fsociety
Fsociety kedd, 12:50
Előzmény: #84651  Lou70
Nem akartam felhozni,de igen,jogos. Szerencsére ezeket nagyon hamar meg lehet csinálni,azert telt el kb egy év. Na de ki számolja..🤷
Lou70
Lou70 kedd, 12:41
Előzmény: #84637  Murdoch
Azért kérdezd már meg a MOL-t, hogy hogy áll az AV3 üzem a tavaly októberi tűz után? Pedig ott nem is olajtartály égett, hanem egy szivattyú tömszelencéjénél gyulladt be a kifolyó anyag. Egy drónnal ilyet könnyen lehet csinálni, ne becsüld alá.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:41
Előzmény: #84646  Murdoch
Már Moszkvát is elérték az ukrán csapások, korlátozást vezettek be
https://www.portfolio.hu/global/20260614/mar-moszkvat-is-elertek-az-ukran-csapasok-korlatozast-vezettek-be-843198
Több orosz régióban, köztük Moszkvában, Szentpéterváron és Tatárföldön is korlátozásokat vezettek be az üzemanyag-vásárlásra egyes benzinkutaknál.
Szentpétervár nem lesz? Tatárföld nem lesz? Máshol nem lesz?
Áram, fűtés, csatorna mindenhol lesz?
A részleges sorbanállást szerintem is lenyelik (egy darabig) a hiánygazdasághoz szokott oroszok, de jobban fogják érezni a saját bőrükön a háborút. Ez két-három évvel ezelőtt még nem volt így. 
Fsociety
Fsociety kedd, 12:31
Előzmény: #84646  Murdoch
Forditva detto. Mindezt mint kiderült,sajnos chat gpt-vel,ami enyhe csalódás,azt hittem,ez azért fejből megy,vagy valami,de a svéd cikk az bukta volt..... Na de mindegy is. Amigy nyilvan nem az lesz Moszkvaban a problema,hogy részleges sorban állás lesz benzinért,mert a drónosok jelentették eddig is a legnagyobb problémát,es gondolom ők nem fognak leallni szintén a tél alatt,max ahogy az itt el van kepzelve..oda vissza alapon fog menni az értelmetlen pusztítás,csak más teruleteken,mas modszerekkel. 
Murdoch kedd, 12:25
Előzmény: #84641  Shortelek
Jaja persze, csak egy szavába kerülne, hogy kilőjék a műholdas felderítést, hírszerzést, utána egy hét múlva Kijevben lennének az oroszok. Mindenközben:
https://444.hu/2026/09/08/a-legfobb-ugyesz-is-belebukott-az-ukrajnat-megrazo-ujabb-nagyszabasu-korrupcios-ugybe
https://ukranews.com/en/news/1173406-ukraine-lost-1-2-billion-due-to-fraud-and-inefficiency-in-defense-procurement-in-2024-according-to
Mivel dollármilliárdokról van szó, jó sok légvédelmi rakéta kijött volna belőle. Az ukrán rezsimed ellopta, ennyi.
Murdoch kedd, 12:21
Előzmény: #84642  Dehogynincs
Nagyon is jól tudom mit írtál. Többek közt ezt:
"Oroszországban nem jön a tél?"
Lesz egy szétlőtt Kijev, ahol nincs fűtés, áram, csatorna stb. Meg lesz egy Moszkva, ahol részleges sorbanállás lesz üzemanyagért. Szerintem is korrelál a kettő...A csipegetéseidet meg jól ismerem, pont ezért írtam azt amit. Ha lángol egy olajtartály az oroszoknál, belinkeled, hogy nagy a baj, ha közben meg az ukránok száz, az mindegy. 
Fsociety
Fsociety kedd, 11:57
Előzmény: #84642  Dehogynincs
Chat gpt a baratod tud lenni,beirod,hogy milyen kommentre kell reposztolni,es keresel hozzá egy tamogato svéd linket,ami paywall mögött van. Onnantol sínen vagy,aki egyetért veled,az a lathato 5 mondat alapjan is helyeselni fog,aki meg nem,annak mondd megyhogy már ket éve is belinkelted egyszer,ami hat ugye válasz mindenre szted. Kb ez megy itt,ezert a sok link,ami be van csatolva,ez a módszer.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:55
Előzmény: #84639  Murdoch
A háborúval magával nincs semmi gond. Az az igazi baj, hogy Európa beleállt, de ez sem nagy baj, mert Putyin ezzel is előre számolt.
Fsociety
Fsociety kedd, 11:54
Ha 3 nap alatt elesik Kijev,akkor nincs ilyen gond. Azert az,hogy a ruszkiknal mar nem csak felületi az üzemanyag hiány az kb megint rajtad kívül mindenkinek tiszta,dehat ugye ott tartunk, hogy dizelexport tilalom  is azert van,mert nincs baj.  A háború finanszírozása nem at lett véve,hanem at lett adva gyakorlarilag ,sőt,most még visszamenőleg az a terv,hogy 100 mrd dollárt kitolna Trump költségnek,merthat ingyen kaptátok. Az oroszok is tolva vannak innen onnan,nyilvan mindenki a lehulló koncot keresi cserébe,de ez termeszetesen csak akkor felróható,ha Európáról van szo,egyeb esetben tök normális támogató tevékenység. Hat oké. 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:53
Előzmény: #84637  Murdoch
Megint velem foglalkozol és trollkodsz, de mezei szinten űzöd, mert elég sok trollmódszert ismerek és különben is nekem hiába hízelegsz.
Egy szót sem írtam erőművekről. Energetikai infrastruktúráról írtam. A finomítók nem részei az energetikai struktúráknak? A sorbanállást szóba sem hoztam.
Elképzelhető, hogy az amerikaiak Moszkvában azt kérték Putyintól, hogy ne támogassa az irániakat a yenki bázisok támogatásában. Ez a te tipped a tárgyalások egyik témájára?
Ha a mezei propagandámat kívánom fejleszteni, akkor milyen propagandaoldalak látogatását javaslod? Szerinted honnan csipegettem össze az eddigi mezei szintű "propagandámat" vagy melyik propagandközpontból kapom a hozzászólásaimat, jobban mondva az ő hozzászólásaikat?
Eddig abban a hiszemben voltam, hogy mindenfélét olvasok és abból rakosgatom össze a mozaikokat? A te hozzászólásaidat is olvasgatom és gondolom az zavar, hogy nem terjesztem, sőt igen gyakran érvelek a tartalmuk ellen.
Shortelek kedd, 11:53
A légvédelem hibájáért a paraszt trampli tehet, felelőtlen fasz, nagy pofa, semmi más.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek