Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch vasárnap, 00:35
Előzmény: #84416  FeherTibi
Persze hogy ez megy már régóta, cenzúra, ellenzéki pártok betiltása/ellehetetlenítése, egekben a bűnözés és közben szivárványkodva akarnak birodalmat építeni. 
Azzal meg, hogy hazazavarják a lövészárkokba az ukrán férfiakat, az pontosan bebizonyítja, hogy milyen aljas és cinikus hatalmi elit garázdálkodik a kontinensen. Nincs is értelme ragozni, a király meztelen, ennyi.
FeherTibi vasárnap, 00:31
Előzmény: #84418  Fsociety
Ukrajna védi a hazáját, ez igaz. De ehhez, mint már sokszor leirtam itt, az EU-nak semmi köze nincs ehhez.  Semmit nem köszönhet se Magyarország, se az EU Ukrajnának. Illetve az EU annyit "köszönhet", hogy Ukrajma segít az EU-nak megpróbálni legyűrni Oroszországot. 
Szerintem te nem nagyon éltél a szocializmusban, és arról hogy milyen volt az 1990-as évek Magyarországa, inkább olvastál. Ami hasznos persze, de nincs első kázből információd, mert olyan fiatal lehettél.   Mondjuk azt elhiszem, hogy magyarországi magyar vagy, mert szerintem itt többen ukrajnai magyarok
Fsociety
Fsociety vasárnap, 00:22
Előzmény: #84416  FeherTibi
Nocsak...Putyin meg csak úgy megtiszteltetesbol küldi halálba a sajat embereit,hiszen megtámadták Oroszorszagot a saját területén,nem?..az EU nem tart semmilyen frontot..EU tagorszagok maximum,a tamogatasukkal,az EU tamogatja Ukrajnát,mivel a ruszkik  es az EU határai között jelenleg az ukranok harca az, ami tartja a puffert..akkora fogalmi zavarban vagy,minden,csak mehessen a keserű gyűlölködés. Mondjuk a 90es évek robbantasainak említésénel mar gyanakodnom kellett volna.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 00:18
Előzmény: #84414  Murdoch
Ja, svájci...volt,egyszer. Jelenleg amerikai. Nézz utána. A Volvo sem svéd... már...kinai. De azert az erős, hogy a Milka csokiból kurva nagy véletlen folytán ismét Ukrajnában kötöttél ki...betegesnek nevezném ezeket az atkoteseket. Ismétlem, a svajcinak nevezett cég jelentős tulajdonosai a globális hatterhatalmaknak hivott cégek,ezt probalod most tagadni éppen...de akkor gondolom Erdély magyarországi terulet,nem fontos, hogy kié...beszarok,komolyan...
FeherTibi vasárnap, 00:16
Előzmény: #84414  Murdoch
igen, ezzel mutatta ki az EU a foga fehérjét, hogy a hadköteles ukránokat nem akarják, az afrikai migránsok jöhetnek.
Ez mutatja meg igazi erkölcstelenségüket. Hogy igazából semmi humanizmus nincs bennük, csak érdek.
Az EU olyan vehemenciával tartja az ukrán frontot, ahogy Hitler is próbálta tartani Németországot, amikor már egyértelmű volt, hogy veszitenek. De még harcoltak, üzemeltették a gázkamráikat, stb.
Ugyanezt csinálja Anglia. mint Hitler. Harcoltatja, öleti meg az embereket. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 00:09
Előzmény: #84413  FeherTibi
En sem kaptam semmilyen támogatást,cserebe 50 új adót, oligarchákat, támogatott filippinokat...stb..akkor lehet ,h nem az EUval van a gond?Ellenben az EU adott lehetőségeket ,amiket kihasználtam. Nem kellett,hogy támogasson, egyszerűen csak legyen ott a lehetőség. De a 25 ev alattiak SZJa mentesek, háromgyerekes anyák SZJA mentesek,CSOK, babaváró, tököm tudja...na,ezek engem mind elkerültek. Cserébe magamnak megcsinaltam az egzisztenciát. De ezek ellenére sem vágyom vissza a robbantásba, olajszőkítési korszakba,nem kell a ruszki világ. Furcsa,hogy az afrikait veszed példának, miközben egy fél analfabéta gázszerelő meg ringatózik egy yachton az adódból valahol eppen Monacó partjainál...
Murdoch vasárnap, 00:02
Előzmény: #84412  Fsociety
He, én eddig kussoltam. Maradjunk annyiban, hogy a Milka az svájci. Nem az a kérdés, hogy kié.
És akkor hogy tiszta legyen a kép, az EU most kimutatta a foga fehérjét. Az EU-s háborúpárti határhoz érkező hadköteles ukrán férfiakat hazaküldik és gyakorlatilag megöletik. Ha egy afrikai lókötő migráns érkezik az EU-s háborúpárti határhoz, lefolytatják a menekültügyi eljárást, de minimum kinyalj@k a valagukat. Ez az európai uniód, jó lenne már ráeszmélni, hogy mi zajlik. 
FeherTibi szombat, 23:55
Előzmény: #84411  Fsociety
ezt mondom én is, hogy nem vártam el semmiilyen EUs plusz anyagi támogatást, se pénzben, se lakhatásban. De az afrikai migránsok kaptam támogatást, pl. lakhatásban Franciaországban vagy nem ? Tehát egy afrikai többet kapott mint egy magyar, nem igaz ? Én nem azt mondom, hogy nekem is járt volna támogatás, hanem azt, hogy az afrikai se kapjon támogatást, senki nem kapjon. 
És ha én nem kaptam EUs támogatást se a külföldi munkám során, se itthon Magyarországon, akkor ne éreztesse velem senki, hogy engem támogatott az EU, mert nekem semmit nem adott. Engem nem érdekel, hogy XY FideSS politikus mit kapott holmi 1.5 méteres kilátó felépitésére, én magam semmit nem kaptam.
Sokan Magyarországon meggazdagiodtak az EUs létből, én nem. De még ez se érdekel, csak senki nem mondja, hogy nekem adott, mert nem adott. 
Fsociety
Fsociety szombat, 23:52
Előzmény: #84410  Murdoch
nem, helyette olyan "globális háttérhatalmak" birtokolják a részvényeik jelentős részét, mint a Vanguard, Blackrock...de látom, minden esélyt megragadsz, hogy kifejezd EU gyűlöletedet, még akkor is, ha így ugyanúgy beleszaladsz rendesen abba a bizonyosba... hát oké. Mellesleg ez a szuper cég már benyelte a Győri brandet is,éljen a szuverenitás. 
Fsociety
Fsociety szombat, 23:47
Előzmény: #84409  FeherTibi
Kezd egyre zavarosabb lenni...az EU-nak kellett volna kedvezményt,segítséget,egységes bért adnia? És ugyan mire? Nem a cégnek, aki felvett?Biztosítva volt a szabad munkaerő áramlás, te kimentél, jó voltál, felvettek. Az, hogy a cégnek ez jó volt, a te szemszögedből nézve qrva mindegy sztem.  Nyugati szintű fizetést kaptál, gondolom, nem itthonit. Mit szeretnél kapni az EU-tól,csapjanak hozzád havi 3000 eur pluszt, csak mert a magyar fiú megjött, lássatok csodát? Ingyen szállás? van ingyenes szállás, nem sok köszöneted lenne benne, megsúgom. Osztozhatsz a többi kelet európaival, amihez sok sikert. Amúgy pont emiatt kívánok neked jó reggelt, az EU egy gazdasági szövetség, nem jótékonysági egylet, és legfőképp nem léleksimogató. Megbocsáss, de sztem te valamit nagyon nem értettél meg az EU nevű intézményből...az, hogy mi a wishful thinking..hát az meg pech, ha nem találkozik a valósággal. 
Murdoch szombat, 23:47
Na, a Milka nem EU, szerencsére…
FeherTibi szombat, 23:39
Előzmény: #84407  Fsociety
azért volt szegénység s szocializmus alatt, mert embargó volt.
Sokan azt mondják, hogy az unió sokat adott azzal, hogy lehetővé tette a szabad munkavállalást. Magam is dolgoztam korábban Németországban, pl. 6 éve az informatika szektorban, és az igaz, hogy az Unió tette lehetővé, de ez neki nem kerölt semmibe. Én nem kaptam kedvezményt, segitséget az Uniótól,  se a felvételi interjun, se a munkám során. Felvett a cég, mert jobb voltam, mint a környékbeli németek. De többet nem segitett a cég. A cégnek érdeke volt, hogy engem vegyen fel, ezért felvett. Az Unió azt adhatta volna, de ezt igazából nem várhatja el egy magyar, hogy pl. egy magyarnak könnyebb legyen egy német céghez bekerülni, mint egy németnek, de ezt egy magyar nem várhatja el, én se várom el. Vagy az Unió adhatta volna azt, hogy nekem kint Németországban ingyen szállást adm, de nem adott. Nem is vártam el. Ezzel szemben sok migráns kapott támogatást, akkor is, ha nem dolgozott. Az EU többre tartja az arab, muszlim migránsokat, mint egy másik Európait, pl. egy magyart. Köszönöm, én ebből nem kérek. 
Az EU adhatta volna a következőket : emelt munkanélküli segély, emelt nyugdij, egységes bér, stb. De ezekből semmit nem adott
Az én szemem már nem lehet kiszúrni Heineken sörrel vagy Milka csokival.
Az EU nem eszmei alapon, hanem gazdasági érdekből született
Fsociety
Fsociety szombat, 23:30
Előzmény: #84406  FeherTibi
Amúgy az lett volna az EU-hoz méltó, ha pl. a munkanélküli segélyt nem csak 90 napra adnák, ahogy a magyar Führer megcsinálta. Ez volt a dolgozni akaró emberek egyik legnagyobb leköpése.
Remek motiváció lenne a sok roma családnak, és ingyenélőnek. Ha van valami, amivel kivételesen a fidesszel értek egyet, az ez. De kb csak ez. Mondjuk fura, hogy neked kb a Milka csoki jut eszedbe az EU-ról ,már megbocsáss,és sokkal több nem. Így totálisan megértem, hogy szerinted akár ki is léphetnénk az EUból, mert aztán úgy megállnánk a lábunkon, hogy nekünk senki nem mondhassa majd meg, hogy mit gondoljunk, olyan szuverének lennénk,és akkor ugye nagy lenne a boldogság. A dolgozni akaró ember szembeköpése az volt, hogy bevallottan összeszerelő üzem lett az ország, alacsony hozzáadott értékekkel,alacsony fizuval, lenullázott oktatással, és idehordott szeméttel, a munkahelyi kötelező szűrővizsgálatok eltörlésével, így minden toxikus szar kínai/koreai cég hozhatta ide jó pénzért a mérgező szarját,amit otthon inkább nem akart,ezért itt tárt karokkal várták. Furcsa, hogy nem Svájcba vitték,nem?
Fsociety
Fsociety szombat, 23:23
Előzmény: #84405  FeherTibi
Hát...értem én, hogy hozzászoktál a szocializmushoz, de azért ezt így leírva olvasni 2026ban..és akkor mi legyen, tagozodjunk vissza a ruszkikba megint, és süllyedjünk vissza,mert majd cáratyuska legalább küldi az olajat,gázt? Kemény...bár elnézve az elmúlt pár évet, látható, hogy a stockholm szindróma magyar népbetegség...
FeherTibi szombat, 23:11
Előzmény: #84404  Fsociety
igen, szétbasztak mindent, vagy legalábbis sokmindent. De mindezt az EU égisze alatt.  Felmerül a kérdés, hogy lehet, nem vertek e volna mindent szét. ha nem vagyunk az EU tagjai ?
Őszintén, mit adott az EU ? Lehet Milka csokit venni a Spar-ban, sokkal többet nem,. Legalábbis számomra nem,. Engem nem érdekel, hogy földművelő paraszt FIDESS bárók mennyi pénzt kaptak. Én nem kaptam semmit.
Amúgy az lett volna az EU-hoz méltó, ha pl. a munkanélküli segélyt nem csak 90 napra adnák, ahogy a magyar Führer megcsinálta. Ez volt a dolgozni akaró emberek egyik legnagyobb leköpése
FeherTibi szombat, 23:07
Előzmény: #84404  Fsociety
A mai magyar EUs létmél még az 1990-es évek is jobbak voltak, az olajszőkitéssel és robbantgatásokkal is.
Fsociety
Fsociety szombat, 23:05
Előzmény: #84401  FeherTibi
Véget ér a háború, csak előtte majd egy kicsit bedurran jobban. Ez itt nem Ukrajnáról szól, szűkül a szurdok kijárata, fogynak az erőforrások, és a maradék is egyenlőtlenül van elosztva, ami miatt para kezd lenni. Valóban átrendeződés lesz. Az ostoba tákolmánynak ha vége lesz, akkor értem, hogy mindenki a nagy szuverenitást várja, csak egyrészt mi is lesz az pontosan, másrészt meg kerekitési hibahatár vagyunk jelenleg az EUban gazdaságilag, erősen érdekelne, hogy utána pl itthon mi lesz, mivel sikerült kellemesen szétbaszni mindent, mezőgazdaságtól kezdve az iparon át, erőforrásunk meg kb lassan a sivatagi homok lesz. De legalább majd lehet nemzethy-skedni ismét. Hát oké. 
FeherTibi szombat, 22:43
Előzmény: #84395  keeper
A videóval kapcsolatban (Trump nem hiszi el az orosz támadást 4:46-nal), a német gyanú kb olyan, mint amikor az 1930-as években a nácik fel gyújtották (talán Goebbels szervezte ?) a Reichstagot, és a bolgár Dimitrov-ra akarták kenni, de nem sikerült 
the_outsider szombat, 22:22
Előzmény: #84398  Fsociety

Az 'oroszterrorizmus-pártiság'-nak volt (és még most is az) a fedőneve a 'békepártiság' az orbáni és a putyinista társalgásokban.       
Ahogyan M.propagandista szokta volt itt mondani: "Nincs itt semmi látnivaló".       

(náluk a szómágia egy simán alkalmazható eszköz, pl. a 'háború' is csak 'különleges művelet', stb.. Kb. olyan retorikai szint mint a húgyagyú Trump kommunikációjának szintje)
FeherTibi szombat, 22:19
Előzmény: #84397  keeper
Vajon mennyi az áldozatok valós száma a két oldalon ? Illetve, mennyi lesz a végén ?
Ez a 3. világháború. Egy háború, amiben benne van Amerika, Oroszország, Anglia, és több mnt 4.5 éve tart, joggal nevezhető világháborúnak.
Véget ér majd a háború, és szerintem ki fog tisztulni a kép, mi történt, a konkrét támadásokon túl.
Engem az érdekel igazán, mennyire akarja, fenntartani ezt a háborút pl. Anglia. Vagy a 2014-es maidani események, amihez sokan kötik a háború kezdetét
Az 1. és 2. világhéború után pár évvel szerintem már lehetett tisztán látni
Átrendeződés fog jönni, és az EU-nak vége lesz.  Ez egy ostoba tákolmány. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek