Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper 2026. 08. 30. 19:05
US, NATO, UKRAINE SCRAMBLE! Chinese Soldiers Spotted In Russia Amid Relentless Bombing | Watch
https://youtu.be/iIc3uKEkcvI
Covert chinese military training in russia.... mondom én, hogy a koreaiak között ott vannak a kínaiak is suttyomban...
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 19:01
Előzmény: #84215  Murdoch
Hadüzenet nem volt Segesvárnál.
De 1848-ban Pákozdnál sem volt hadüzenet. Hiába próbálsz rávezetni arra, hogy akkor az 1848-as szabadságharcunk sem történt meg.
#84198-ban ezt állítottam: 1849-ben az oroszok ősei leverték a szabadságharcunkat.
Cáfold, ha tudod!
Addig sorolj olyan ruszofil térségeket, ahol jól érezném magam, amikor kigyógyulok az állítólagos ruszofóbiámból! Oroszország orosz többségű területei vélhetően ilyenek. Más országokban hol hemzsegnek a ruszofilok?
keeper 2026. 08. 30. 18:47

"Ukraine’s foreign minister announced on August 28 that Kyiv has formally asked a United Nations agency to block a Russian satellite communications system from operating over Ukrainian territory, arguing that Moscow intends to use it for military purposes."
.
A csávó még biztos nem tudja, hogy az új rendszer, amit most lőttek fel az oroszok, zavarhatatlan.... mondjuk próbálkozni lehet.... tanár néni, tanár néni, visszalőttek....
keeper 2026. 08. 30. 18:41
Előzmény: #84210  Murdoch

Gondolom te is olvastad, hogy az USA külügyminisztériuma zavargásokra figyelmezteti az állampolgárait ukrajnában.....
.
Hát a videókat elnézve az ukrán "önkéntesek" jelentkezési folyamatáról és az orosz rakéta és dróncsapásokról, egy cseppet sem csodálkozom rajta. A Kun Béla féle menekülési terv már készen van náluk is szvsz....
Phylaxa 2026. 08. 30. 18:21
Előzmény: #84214  Dehogynincs
Az ukránok tisztában vannak vele, hogy az USA és az EU nélkül esélyük sem lenne. Egyszer majd te is rájössz valószínűleg. A 2022-es Isztambuli találkozó közben dőlt el, különben aláírták volna. De ha nem így gondolod, akkor holnaptól képzeld el, hogy sem pénzt, sem fegyvereket, de még műholdas segítséget sem kapnak és meglátod, hogy a meglátásod hogy dőlne romba.

A Világosi fegyverletétel valóban az oroszok miatt volt, akkora túlerő ellen már esélyünk sem volt. De ők csak segítettek a habsburg császárnak, aki ezt kérte tőlük. Az egy külön érdekesség, hogy a Habsburg császár mit tett, amikor az orosz cár volt bajban. Ha tudsz róla valamit, akkor szívesen olvasnám, hiszen ez nem egy egyoldalú szerződés volt.
Murdoch 2026. 08. 30. 18:00
Előzmény: #84214  Dehogynincs
Az oroszok, illetve az ukránok, merthogy a sereg jelentős része az volt, maguktól jöttek Magyarországra? Volt hadüzenet? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 17:46
Előzmény: #84213  Murdoch
A világosi fegyverletétel az oroszok miatt volt.
Görgey az orosz cári sereg előtt tette le a fegyvert. A helyében én is letettem volna a fegyvert.
1956-ban esélyünk sem volt az orosz túlerő ellen.
Az ukránoknak a méretük miatt is van esélyük a tagköztársaságok nélküli néha Szovjetunió, aza Oroszország ellen.
A kérdésem az volt, hogy hol látsz ruszofilokat a Földön. Hányan lehetnek?
Murdoch 2026. 08. 30. 17:24
Előzmény: #84211  Dehogynincs
Ha szerinted az oroszok miatt volt 1849, akkor szerintem meg Ukrajna támadta meg Oroszországot és így rendben is vagyunk. Annyi lesz a különbség, hogy én trollkodok, te meg ékes példája maradsz annak, hogy miért ruszofóbózok.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 17:03
Előzmény: #84207  keeper
Azt adalékolod féltucatszor, hogy bocsánatkérés nélkül sincs rendben?
A Koh-i-Noor gyémántot én is megnéztem a múlt században.
Így került az angolokhoz:
A Koh-i-Noor gyémánt véres története
https://mult-kor.hu/a-koh-i-noor-gyemant-veres-tortenete-20250524
A szikheket végül két háborúban (1845–1846, 1848–1849) legyőzték, és az egykori birodalom területét beolvasztották. Az utolsó lahori egyezmény harmadik pontja értelmében a Koh-i-Noornak nevezett gyémántot a maharadzsa köteles volt átadni Viktória királynőnek. 
Hallottam  az 1833. évi münchengrätzi szerződésről. Adalék ahhoz az állításomhoz, hogy 1849-ben az oroszok ősei leverték a szabadságharcunkat. #84198
A kubai rakétaválság titkosított részének titkosságát mikor oldották föl, hol nézhetek utána?
A Kennedy-gyilkosság titkos részei is érdekelnek.
Antikommunista vagyok. Kádár apró dögeiről már a diktatúrában is megvolt a véleményem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 16:44
Előzmény: #84209  Murdoch
Nem hiszem, hogy mindenhol ruszofóbokat látsz ebben a nyomorult életben. Nyugtass meg, hogy a Föld némely zugában rálelsz magadhoz hasonló derrék ruszofilokra!
Hova kellene néznem, hogy én is ruszofilokat lássak?
Murdoch 2026. 08. 30. 16:37
Előzmény: #84208  keeper
Nyilván mese ez a tudatlanság, erről szól a sajtó évek óta. Csak most Tusk is ráfaragott, mert elzavarják a választók a bolygóról, ha nekiáll szerecsenmosdatni a banderázó ukrán rezsimet.
Murdoch 2026. 08. 30. 16:35
Előzmény: #84206  Dehogynincs
Köszönöm a volhiniás izzadságú összefoglalót és relativizálást. A szokásos. Az meg a mese habbal, hogy elítéled a népirtásokat, hát pont emiatt van padlón az ukrán-lengyel viszony.
https://politic.karpat.in.ua/?p=195483&lang=hu
Annyira elitéled, hogy a lengyelek ellenében továbbra is teljes mellszélességgel beállsz egy náci ideológiák mentén lavírozó diktatúra mellett. Merthogy utálod az oroszokat. Eléggé kristálytiszta.
keeper 2026. 08. 30. 16:20
Előzmény: #84206  Dehogynincs

"A volhíniai mészárlásról most hallok először. Rákerestem. "
.
Na ne röhögtess... Egy ilyen jó informált ember most hall róla először.... hát igen ez van ha csak ukrán sajtót olvasol, néha olvashatnál lengyelt is....már lassan 4 éve megy miatta a publikus cirkusz
keeper 2026. 08. 30. 16:18
Előzmény: #84202  Dehogynincs

"Minden agresszió, népirtás, háború rendben van, ha utána az agresszor bocsánatot kér?"
.
:D Az amerikaiak is bocsánatot kértek volna az indiánoktól, de sajna csak pár túlélő maradt így nem számít. XD Amúgy kaptak kértérítést?
.
A lengyelek-litvánok bocsánatot kértek, hogy megszállták az orosz területeket, beleérteve moszkvát?
.
Az angolok a búroknak a koncentrációs táborok miatt, ahova a búrok családtagjait zárták? Kaptak bocsánatot, kártéritést?
.
Az usztasák a gyermek koncentrációs táborok miatt ahol a szerbeket ölték halomra (százezrével) a II. VH idején német felügyelettel? Kaptak bocsánatot, kártérítést?
.
A spanyolok a konkvisztádorok értelmetlen vérfürdői miatt, amiben letaroltak egy fél kontinest, halomra gyilkolva őslakosokat és elpusztítva civilizációkat, miközben ellopták az aranyukat és az ezüstöt? Kaptak bocsánatot, kártérítést?
.
Az indiaikat lemészárló angolok és portugálok? Kaptak bocsánatot, kártérítést? Btw a legnagyobb gyémánt ami az angol koronát a mai napig díszíti Indiából lett ellopva a kelet-indiai társaság által....Koh-i-Noor gyémánt
.
A magyaroktól bocsánatot kértek hogy szétverték az országot? Vagy az osztárokok, hogy 350 éven keresztül az értelmet háborúikban vettünk részt, miközben a törökök idején tojtak a fejünkre és örültek, hogy pusztulunk?
.
Az amerikaiak a vietnámi mészárlások, napalm és vegyitámadások miatt? Kértek bocsánatot, adtak kártérítést?
.
És nem az oroszokat védendő, de azt is vedd figyelembe, hogy anno kötöttek az oroszok osztrákok stb. uralkodók a 1800-as években a forradalmak idején egy szerződést, hogy ha bármelyikük országában forradalom törne ki, akkor egyik a másiknak segít ennek a leverésében....az oroszok állták a szavukat...nyilván ha nem tették volna, most az osztrákok hazugoznák le őket....
.
És azt tudtad, hogy a kubai rakétaválság idején, amikor kennedynek sikerült elsimítani a helyzetet, az alku amerikaiakra eső részét évekre titkosították, azaz, hogy az USA eltávolítja törökországból a Jupiter típusú ballisztikus rakétákat, ehelyett az volt mondva, hogy a szovjetek "észhez tértek" közben meg csak az amerikai ballisztikus rakéták agresszív telepítésére válaszoltak.... LOL egyébként most is ez megy, a NATO megmaradt, már mindenki benne van csak az oroszok nem, akkor vajon ki ellen szervezhetik... miközben non-stop ment a hergelés, hogy az oroszok megint vissza karják építeni a szovjetuniót és oroszországot darabokra kell szedni stb...
.
Ahogy a történészek elmondták 1956 után a szovjetek helyi magyarországi "magyar" helytartói még sokszorosan túl is teljesítették a követelményt - a szovjetek nagy meglepetésére - , annyira nyaliztak és kiszolgálták moszkvát, na ők még mindig itt vannak valahol és rohadtul nem lettek elszámoltatva, a rendszerváltás után meg kiszervezték maguknak az országot.....(Kun Béla, Rákosi, Kádár és hasonlók vajon mi a közös bennük...) és nem mellesleg ha már itt tartunk, a II. VH idején mi is a német támadókkal voltunk agresszorként, akik irtották az orosz lakosságot mint a sicc (Vitéz Erdélyi Béla könyvét ajánlom figyelmedbe) szóval az ő felháborodásuk is legalább annyira jogos mint a mienk...
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 13:45
Előzmény: #84203  Murdoch
A volhíniai mészárlásról most hallok először. Rákerestem. 
Volhínia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Volh%C3%ADnia
Megtalálták a volhíniai mészárlás lengyel áldozatainak újabb tömegsírját Ukrajnában
https://mult-kor.hu/megtalaltak-a-volhiniai-meszarlas-lengyel-aldozatainak-ujabb-tomegsirjat-ukrajnaban-20260422
A nacionalista Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) mintegy százezer lengyelt mészárolt le 1943 és 1945 között a volhíniai mészárlásnak nevezett etnikai tisztogatás során a háború előtt Lengyelországhoz tartozó Volhíniában.
Katynhoz képest nemcsak a halottak száma többszörös, hanem az időtartam is: 1943 és 1945 között.
#84198-ban a szabadságharcunkról írtam. Tudtam, hogy a függetlenségünkért harcoltunk a Habsburg uralom ellen és nem látom okát annak, hogy erről föl kellene engem világosítanod. Igaz állításnak igaz állítás, de nem cáfol semmit az állításaim közül.
Adj forrást arra, hogy követeltem volna az ukránbarátságot! Ennél liberálisabb vagyok, ráadásul eszközöm sincs arra, hogy bármelyik topiclakótól bármit követeljek és értelme sem lenne.
A népirtásokat elítélem, bárki követi el bárki ellen.
De nem a népeket ítélem el, hanem a rendszereket és az uralkodókat.
Te sokkal inkább a képzeteiddel hadakozol, mint az állításaimmal.
Az a tévképzeted, hogy a Kreml agressziójának ellenzésével az orosz nép ellen fordulok.
Shortelek 2026. 08. 30. 13:35
Előzmény: #84200  Murdoch
"Az 56-os események kapcsán meg az oroszok többször kértek bocsánatot, ezzel kapcsolatban is szíveskedjél tájékozódni:"
Biztos nem putyin volt, ha igaz.
Shortelek 2026. 08. 30. 13:34
Putyin mikir fog az ukránoktól bocsánatot kérni? Soha.
Murdoch 2026. 08. 30. 12:54
Ez milyen hülyeség? A magyar nemzet pont a függetlenségéért harcolt a Habsburg uralom ellen. Nem az oroszok ellen, ők csak fizetett zsoldosok voltak. Na és megtudtuk, hogy akkor minden rendben volt az aradi vértanúk kivégzésével, hiszen részben voltak magyarok és volt tárgyalás. Csodálatos. 
Ha pedig számmisztikázol, akkor a volnyhiniani mészárlásban meg százezer lengyel halt még. 5x annyi mint a katyninál, mindenesetre Dehogynincs kolléga követeli az ukránbarátságot, mert a délibábos logikája így diktálja. Ez is csodálatos. Hihetetlen dolgokra képes a ruszofóbia, megér ez is egy (vagy több) Phd-t.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 08. 30. 12:40
Előzmény: #84200  Murdoch
Nem az oroszok nélkül verték le a szabadságharcunkat, hanem az oroszokkal.
Az aradi vértanúk fele volt magyar és tárgyalás után végezték ki őket. A katyni áldozatok számát a különböző becslések 15 000 és 22 000 fő közé teszik. Nem tudok ennyi kivégzett honvédtisztről.
A bocsánatkérés után pontot tettél. Miért? A bocsánatkérés előtt mi volt?
Éltem az 1956 utáni diktatúrában. A megszállók csak 1991-ben vonultak ki. A bocsánatkéréstől föltámadtak a kivégzett mártírok?
Minden agresszió, népirtás, háború rendben van, ha utána az agresszor bocsánatot kér?
Murdoch 2026. 08. 30. 12:23
Előzmény: #84199  GrizzlyG
Ez egy nagy igazság, van egy tébolyultan agresszív és primitív vonal náluk, izgalmas kérdés, hogy miért. Tippre mert vallási fanatikus liberálisokként nem tűrik mások véleményét. Akár igaz, akár nem. Azért gondolom úgy jön vissza, hogy vesztésre állnak az oroszok, mert csak.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek