Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:59
Előzmény: #83459  Eisenburgprofesszor
Maga a háború is csúfosabb, mint a Krím annektálása után még valamennyire megmaradt béke.
Most az orosz hátország is jóval csúfosabban fest a korábbi orosz és szovjet birodalmi terjeszkedéshez képest. Az 1990-es évek óta mostanáig az oroszok mindig úgy háborúztak, hogy a háború sújtotta területek csak a megtámadott országokban voltak.
Előzmény: #83458  Dehogynincs
A végén csúfosabb  lesz, mint az isztambuli tervezet, amit nem írt alá Ukrajna.Nagy szerepe volt a kócosnak.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:49
Előzmény: #83457  Eisenburgprofesszor
Az eu finanszírozza és biztonságot kap.
De vannak olyan polgárok, akik örülnének az orosz-magyar határnak és örültek a szovjet megszállásnak is.
Előzmény: #83455  Fsociety
Finanszírozza és lóf@szt sem kap.
Amerika pedig megkapta az ásványkincsek feletti ellenőrzést.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:43
Előzmény: #83452  Murdoch
Orbán 2015-ben nem védte meg a schengeni határainkat.
Négyszázezer migránst engedett rá az eu-ra. Köztük bűnözőket és terroristákat.
Kerítést csak UTÁNA építtetett.
Nem látta előre a migránsáradatot, a koronavírusjárványt, az orosz-ukrán háborút sem és az arab-izraeli és usa-irán háborút sem.
Annyira elrajongtaa saját szerepét, hogy az áprilisi választások előttre Trump-Putyin béketárgyalást akart szervezni Budapestre.
Tőled, tőlem és másoktól is kap a karzat értékeléseket és mindenki kedvére mazsolázhat belőlük és beillesztheti a világképébe.
Egybevetheti a tényekkel is. Szerintem tény az, hogy négyszázezer migránst engedtünk rá az eu-ra 2015-ben és még minding nem tört ki az orosz-ukrán béke.
Tény az is, hogy áprilisban Orbán megbukott.
Tusványoson az egyik oknak azt látta, hogy az ellenzék sikeresen hazudta azt, hogy ő oroszbarát és eu-ellenes volna.
Fsociety
Fsociety ma, 10:27
Előzmény: #83454  slash
De nyilván úgy helyes,h a háborúpárti EU finanszirozza az egészet,akik a globális hatterhatalmakat szolgálják ki. Mindenki más teljesen bekeparti,es csak vedekeznek,na ezert van 4.5 éve háború,mert a világ második legerosebb hadserege ilyen szívós, hogy a saját területükön bírják a nyomást a megszálló aggresszorokkal szemben. 
slash
slash ma, 09:05
Átlagos nyári hétvégénk van. Ukrán drónok tegnap megtámadtak több orosz finomítót , Szaratov -hol máshol? :-)  hát ezen már csak röhögni lehet.. aztán hétfő reggel az orosz bebattyog a melóba elinditja az iskandert meg a többi balliszikus válasz ajándékot amelyek Patriot híján becsapódnak valahova ukrán szerencsétlen civilekbe.  Aztán hétfő este az ukránok meglepett bárányokként pislognak a romok felett. Mégis mi a kis f.mat vártak?   Komolyan mondom bomba üzlet két makacs hűlye elbaszott vezetőkkel rendelkező barom szláv országok számára.  Üljenek már asztalhoz rajzoljanak vonalakat arra a qrva térképre és legyen béke. 
Fsociety
Fsociety ma, 08:01
Előzmény: #83452  Murdoch
Mondjuk ez igy megint a szokásos ferdites..az ukranok fogynak ki a patriotbol,az oroszok más téma. Ők eppen a dizelbol fogynak ki,nem véletlen a korlátozás. Akarmekkoranak is hiszed a ruszkikat,azert a finomitoik elvesztését megérezték ők is. Most az olajár eroteljes megindulását várom egyébként,ami kellemes nyomást fog helyezni a vilaggazdasagra.
Murdoch ma, 01:54
Előzmény: #83445  Dehogynincs
Akkor dehogynincs kollégáról magyarra, az EU nem tett semmit a migránsválság megoldására. Azóta folyamatos a terrorveszély és égnek ment a bűnözés. Ehhez képest orbán mutatványa nulla. És jön a következő lóditás eredménye, miszerint kifogyóban az oroszok mindenből is.
https://24.hu/kulfold/2026/08/01/orosz-raketa-ukran-legvedelem-kifogyott-patriot-raketa-zelenszkij/
Fsociety
Fsociety szombat, 21:29
Előzmény: #83450  keeper
Haver,nyugodtan költözz ki Moszkvába,senki sem fog ebben megakadályozni. Kicsit le vagy maradva, itt már meg lett beszélve az értelmesebbjével, hogy mi a szitu,nagyjából egyetértésben. te szokás szerint a késői vonattal jöttél,de még habzó szájjal. És nyugodtan kezeltesd az idegösszeroppanásodat, nem ciki,erősen rád fér,kisgyerek. 
keeper szombat, 21:05
Előzmény: #83444  Fsociety

Jah és a törököktől (Araboktól), Libiából, Marokkóból (Afrikából)mennyi jött és mi idézte elő a migránshullámot? Dee neem számmítt csak a mocskos oroszok, akik körül puccsolt  az EU+USA (amit korábban leírtam már neked de azt sem olvastad el) pfujjj rohadjanak meg. :D Pfujjj
Az olajválság is putyin hibája lesz, hogy nem tudja lelőni az amerikaikai starlink által vezérelt ukrán drónokat. Pfujjj rohadjanak meg. :D Meg az EU +USA elkobozza az orosz olaj és LNG tankereket, ez is putyin hibája, hogy nem tudja megakadályozni. :D
.
Esküszöm, neked cirkuszban a helyed.
.
Halljátokkk!! Rájöttemmm!!! A migránshullámot valójában az idézte elő, hogy annyi agyhalott van Európában, mint FS, hogy a világ összes agysebésze ide akar jönni gyógyítani őket!!! Megoldódott a rejtély....
keeper szombat, 20:55
Előzmény: #83439  Fsociety

Jah, te korábban azt írtad, hogy nincs és nem is volt soha migránsválság, meg hasonlók, de nyomjad csak, remélem a személyeskedésért kapsz majd prémiumot, abból vehetsz illemleckéket, ha már a szüleid nem tanítottak meg rá.  :D
.
Jah és szövegértés leckéket is vehetnél, mert nem titkos NATO dokumentumokat kértem tőled, de az sem baj. :D
Phylaxa szombat, 20:33
Előzmény: #83447  Fsociety
Központilag szétosztják, aztán mindenki oldja meg! Hol is találkoztam ilyennel....háát egyik esetnek sem lett fényes vége. Mondjuk az országok többszázéves értékeinek szétbarmolására a lehető legegyszerűbb megoldás. Nem kerül semmibe. Sőt még bevétel is lehet belőle, ha valamelyik tagállam nem akarja.
Fsociety
Fsociety szombat, 19:00
Előzmény: #83446  Murdoch
A vilag folyamatosan változik. Az új Europanak is vege lesz egyszer. Azert az,hogy mit tett Europa,egy kontinens a bűnözés ellen,az megint az ostobaság ...Europa országokból áll. Max ők tehetnek barmit is. De vagom,neked a migráns bűnözésre van merevedés,csakhigy ezt nem egy kontinesnek kell megoldania,hanem egy adott orszagnak,lokalisan.
Murdoch szombat, 18:18
Előzmény: #83444  Fsociety
Roppant egyszerű volt a kérdés. Mit tett Európa a migránsveszély és terrorizmus/bűnözés elhárítàsáért? Linkelhetsz, ellentétben veled, én el fogom olvasni. Ezért hivatkoztam a frontex jelentésre is, ha az szerinted oroszhirek, akkor részvétem. Mit ahogy irtam, a régi európának vége, nekem ez a bajom, nem más. És amúgy 100k kilométereket tolok autoval szinte a full kontinensen, nem a sarki presszóból okoskodok.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:12
Előzmény: #83443  Murdoch
Köszönöm a feltételezést, de 2012-től 2015-ig nem én voltam a kormányfő.
A többi eu-s ország kormányfője meg pláne nem én voltam.
De abban igazad lehet, hogy nekem kellett volna megvédenem országunk schengeni határait.
Fsociety
Fsociety szombat, 17:46
Előzmény: #83443  Murdoch
Miert,neked nem Eurpád,te nem itt laksz? A magyar kerítés nem is Orbán ötlete volt,csak lenyúlta,de sebaj. Lukasenka,Putyler csicskaja is szepen tolta a migriket Putyin parancsara Europara,szoval azert ebben a ruszkik is bennek vannak,hogy destabilizaljanak. Mondjuk ez csak annak új,aki nem az oroszhireket olvassa. 
Murdoch szombat, 16:41
Előzmény: #83429  Dehogynincs
Én meg már belinkeltem anno a hivatalos Frontex jelentést kb 2012-ből, amiben részletesen benne voltak a térséget érintő veszélyek. Ez egy az egész kontinenst érintő migrációs krízis volt, felsorolnád mit tett az európád, hogy ezt elhárítsa? Azonkívül, hogy héthuszonnégyben ekézték Mo-a kerítésépítés miatt? Erre is szokás szerint ráfaragtál, csak tolod az észnélküli orbánozást, az igazi problémákat fideszes módiként letagadod. Ez is valami.
Fsociety
Fsociety szombat, 15:37
Előzmény: #83441  Phylaxa
Pont ezt mondom, hogy leszarta a többit, ő akart csipegetni közülük. Az egyik legkárosabb vezető volt szvsz.
Phylaxa szombat, 15:14
Előzmény: #83440  Fsociety
Ő nagyon jól tudta akkor, hogyan működik a menekültstátusz gyakorlata. A fejlett országok EUrópában már régóta használták. Tehát, ha lejelentkeztél náluk úgy, hogy előtte egy biztonságos országban felvették az adataidat, akkor ha nem láttak benned fantáziát, akkor visszaküldtek oda. Jól megszívtuk volna. Mondjuk nem olcsó mulatság, 200 mill euró + napi 1 millió euróba kerül nekünk.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek