Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety péntek, 14:38
Előzmény: #83138  Murdoch
Olvass bele. En megtettem. Vannak erdekes dolgok,pl.Orbanrol is volt. Aztan hogy ki hany kisgyerekkel es mit csinalt,az talány,de egy Szőlő utca után,meg Kaleta,meg a tobbi,szoval el tudom hinni,hogy az elit kurva jó dolgában ilyeneket csinál. Beteg az összes,es amit mi oldalaknak hiszünk,azok bizony egy ilyen bulin max erdekek...a plebset meg hagyják,hadd ugassanak,addig jó,amig egymassal foglalkoznak. 
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 14:36
Előzmény: #83136  Murdoch
Azt sem tudom. De az a háború is fölhajtja az olajárat. A drága olaj a klímaváltozás lassítása miatt kedvező fejlemény és az oroszoknak is jól jön, ha drágábban adhatják el az olajukat, ... már ha marad infrastruktúrájuk a kitermeléséhez.
Murdoch péntek, 12:50
Előzmény: #83128  Fsociety
Ez egy degenerált világ és nem a kelet miatt. Ők nem is értik mi ez sok baromság nyugaton, hát jólét, motiválatlanság, drog stb.
https://24.hu/kulfold/2026/07/18/lemondott-a-nemet-konzervativok-frakciovezetoje-miutan-beranya-segitsegevel-szuletett-gyermeke/
Azért ezzel a német társadalomnak is totál tele a törpje, a csávó kimegy az usába, majd 100.000 eur/usd-ért kihordat egy gyereket. Miközben fél perce az ilyen-olyan szabályokról hablatyol. Katasztrófa. 
Trump meg ezer éve összebalhézott Epsteinnel, ha annyira sáros lett volna az egészben, akkor a demokraták már teregették volna a szennyest a választások előtt, szvsz. Az, hogy repült a magángépén, ja, meg a fél világ. Azért jó ez az epstein akták, ez a világ akarja megmondani a világ többi részének, hogy mi a jó, hogyne.
Phylaxa péntek, 12:45
Előzmény: #83134  Dehogynincs
A topicba minden beletartozik ami az energiáról szól, ugyanis nagy baj van a fejlett világban, amiből 3 nagyhatalom is érdekelt. Egy ugrás zajlik éppen, ami energiazabáló. Azaz nincs meg az energiafedezete. Te ebből az ideológiai részre koncentrálsz, mert ezt verték beléd. De most nem úszod meg, hogy belegondolj, mi a fene folyik valójában.
Murdoch péntek, 12:38
Előzmény: #83134  Dehogynincs
A fél éve tartó iráni villámháborúról tudod, mikor lesz vége?
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 12:29
Előzmény: #83131  Murdoch
A hamis információk tömkelege igenis gond. De egész életemet úgy éltem le, hogy hemzsegtek körülöttem a hamis információk.
Nekem azt tanították, hogy a kommunizmus felsőbbrendű a kapitalizmusnál és nemsokára az egész világon győz a kommunizmus.
Már sokszor riogattak azzal, hogy jön a feketeleves. Néha sokkal rosszabb jött a fekezelevesnél. Az orosz-ukrán háború helyett is jobban jártunk volna a feketelevessel, bármit értesz is feketelevesen.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 12:23
Előzmény: #83129  Phylaxa
A szankciók fájnak az oroszoknak. Valamennyire terjed a megújuló energia használata.
Pontos, sőt hozzávetőleges számokat nem ismerek, de biztosan kijátszhatók a szankciók is.
A tpocba ebből annyi tartozik, hogy már ötödik éve zajlik a háromnapos villámháború és nem tudjuk, mikor és hogyan lesz vége.
Fsociety
Fsociety péntek, 11:54
Előzmény: #83130  Phylaxa
A vége mindenkinek ugyanaz lesz ugyis..csak ezt meg sokan nem akarjak felfogni..nem viszel magaddal semmit.ez olyan,mintha nyaralason a szallodai szobaban felhalmoznek minden kincset a tengerbol,aztan otthagynam...baromi ertelmes dolog lenne. 
Murdoch péntek, 11:53
Előzmény: #83127  Dehogynincs
Miközben top orosz LNG vásárló lett az EU? És az elmúlt 4 évben folyamatosan vették az átcimkézett orosz cuccot? Ugye nem gond, hogy ezt a nem vásárolunk orosz cuccot átverést ezeregy helyen megírták?
https://astanatimes.com/2025/05/kazakhstan-becomes-third-largest-crude-oil-supplier-to-eu/
https://www.politico.eu/article/eu-vladimir-putin-russia-fuel-imports-india-war-in-ukraine-price-cap-sanction/
Hát oké. A feketeleves csak most jön.
Phylaxa péntek, 11:49
Előzmény: #83125  Fsociety
Mert próbálod megérteni a természetet és egyensúlyban élni vele. Kevesen vagyunk.
Phylaxa péntek, 11:48
Előzmény: #83127  Dehogynincs
"A globális felmelegedés ellenszere a megújuló energia használata."

Ezt oldotta meg szankciókkal? De hiszen először máshonnan szerzett fosszilisekkel oldatta meg, ma pedig megint az oroszt veszi. Te érted ezt?
Fsociety
Fsociety péntek, 11:43
Előzmény: #83126  Murdoch
Lehet , hogy nem lesz Putyin haverja,de nekem elég az, ha az Epstein aktákkal fogja. Onnantól a közös bizniszbe sokan belehalnak. Trumpot elvtelennek tartom,mint Orbánt, kizárólag a hatalom érdekli,minden elvet,szivárvány,akármi erre használ fel. az ilyen embert könnyű megfogni (nem véletlenül volt ott a szigeten is.khm.)Ha holnap a világ uralom a szivárvány által elérhető lenne, minden politikus LMBTQ-kat akarná kiszolgálni. Ezek csak ürügyek,topikok, hol mennyi szavazót tudsz megfogni. Mindenki leszar mindent,a szavazó meg elhiszi, hogy fontos. Nem fontos. A szavazata fontos, és hogy nézze a bábszínházat,de ne akarjon beleszólni,mert akkor a színészek mérgesek lesznek. 
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 11:42
Előzmény: #83124  Phylaxa
Szankciókkal. Nekünk is fájnak a szankciók (maga a háború is fáj), de az oroszoknak jobban.
Murdoch péntek, 11:38
Előzmény: #83119  Fsociety
Dehogy, hát pont azt írom, hogy mi a fészkes fenét keres egy rakat országban az usa. Trumpot sok minden miatt bírom, de a gázai helyzet kezelése az több mint durva, Iránt is benézte, lásd az iskola lerakétázása, ha tényleg bevonul (szerintem nettó hülyeség), akkor felejthető mindenféle békepártis történet. Azt meg ne felejtsük, hogy alaposan betett neki Zé 2019 környékén azzal, hogy Bidenék kétes ukrán ügyeiről kussolt, beleértve a közösségi oldalak cenzúrázását. De ettől még nem lesz Putyin haverja, kizárólag az usa érdekeit nézi, Európára is tojik, nyilván tele van a töke a szivárványos, iszlamizálódó térséggel. És gondolom nem azért fog kiegyezni az oroszokkal, mert nagy a szimpátia, hanem mert ott a Közel-Kelet és fel kell készülniük Tajvanra, ami nagyon ketyeg, kell az erőforrás. Meg nagyon nem jó, ha Oroszország és Kína túlságosan összezár. Ukrajna meg aprópénz ezekhez képest. Meg ugye ott Brics, lehet rajta mosolyogni, addig, amíg nem dobják a dollárt. Akkor az usa finanszírozásának kampec. Hát nem akarnak úgy járni, mint a CCCP,  az már más kérdés, hogy tűzzel-vassal oldják meg. Az EU-ra meg már írtam, a szovjet birodalom utáni űrt akarja kitölteni, az egyik legfontosabb puzzle Ukrajna, szvsz. Egyébként lehetne/lehetett volna ez jó is, ha viszont a háttérben elszálltak az agyak, márpedig úgy tűnik, annak egy eklatáns jele lesz a szólásszabadság, demokrácia erodálása. Ez mintha már menne, főleg az angoloknál, németeknél, főleg a cenzúrát tekintve. Vagy:
https://www.bbc.com/news/technology-60702619
Ezmiez. 
Fsociety
Fsociety péntek, 11:37
Előzmény: #83123  Phylaxa
AI és data centerek, nem is kell többet mondani. Iszonyat energia igény,de felfoghatatlanul sok.. És mit fogunk vele elérni? Gyanúm szerint biztosan nem azt, hogy majd mindenkinek jó lesz,cserébe egy szűk rétegnek lesz iszonyat jó, a többi meg majd megoldja,vagy beledöglik. Én nem úgy vagyok zöld,ahogy a zöld politikusok,de igyekszem a családot meg magamat is valahogy a természettel egyensúlyba rakni. Persze tudom, hogy szélmalomharc, de legalább tudjam, hogy nem a gázra léptünk rá, hanem próbálunk racionálisan élni. Ahogy mondtad, nem mi vagyunk a reprezentatív többség,sőt...igazából ellenségek vagyunk sokszor,dehát ez van. 
Phylaxa péntek, 11:32
Előzmény: #83122  Dehogynincs
Az EU hogy oldotta meg?
Phylaxa péntek, 11:31
Előzmény: #83120  Fsociety
Gyermekkoromban a "legyőztük a természetet", a váltás óta pedig szarunk a természetre a módi. Az, hogy megértsük a természetet, az csak az értelmes embereknél játszik. Na őket nem reprezentálja senki a döntéseknél. Nem jó az irány. A dánok is befékeztek, már csak az ésszerű elosztásra figyelnek (Bornholm). De hogy honnan termelik ki azt a gigaenergiát amire épülő termékeket veszik mint az őrült a tőzsdén, erre csak azt látom megoldásnak, hogy az USA-nak kell az oil és a gas.
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 11:30
Előzmény: #83118  Phylaxa
Magyarország jól áll a túlnépesedés elleni harcban. Erősen fogyunk.
Kevesebb energiát kellene használnunk. Ehelyett a bukott kormány idehozta az akkugyárakat, ami remek ötlet, attól eltekintve, hogy se nyersanyagunk, se energiánk, se vizünk nincs hozzá.
Biztonságpolitikai megfontolásokból nem tűnik rossz megoldásnak az, hogy kevesebb enrgiát veszünk az oroszoktól, hogy kevésbé tudják finanszírozni a háborújukat és a birodalmi terjeszkedésüket.
Fsociety
Fsociety péntek, 11:29
Az Egyesült Államok péntektől 10 és 12,5 százalékos új vámokat vezet be az importált áruk 99 százalékára, összesen 60 országot érintve. Az intézkedés az Európai Unióra, Kanadára, Mexikóra, az Egyesült Királyságra, Japánra, Dél-Koreára és Tajvanra is kiterjed, és a Trump-adminisztráció szerint a kényszermunka elleni fellépés hiánya indokolja.
___
Gyönyörű, hogy mindig megvan a populista ideológia arra, hogy éppen mit miért kell. Megnézném azt a brit kényszermunkát,vagy a kanadait... :D Persze az emelkedő  kötvényhozamokkal ne is foglalkozzon Trumpli, elég,ha a globális háttérhatalmakat megállítja, meg a gendert, meg a mindent is (igazából semit nem állít meg,csak közben tolják a számláján a bennfentes bizniszt, rossz nyelvek szerint éves szinten a tranzakciók száma eléri a 20.000-et,ami nagyon durva)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek