Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 22:31
Előzmény: #82917  Shortelek
44 db Leopárd 2 A7 például. Lehet küldeni. 
Phylaxa ma, 22:15
Előzmény: #82921  the_outsider
Szívesen! Én is ezért vagyok itt, hogy olvassak és hátha tisztább lesz a kép. Abban az egyben biztos vagyok, hogy az ott lakók békében szeretnének élni. Ez nem természetes, ami ott folyik.
the_outsider ma, 22:04
Előzmény: #82920  Phylaxa

Ok, köszi!       
Azt hiszem valamennyire értelek, illetve amennyit ebből érteni vélek, az alapján rövid távon (hosszabb távon meg nem filóznék ezeken itt) reménytelen, hogy mérhető mennyiségű területen azonos álláspontra jussunk.         
Részemről: ez is valamennyire közelebb vitt a tisztábban látáshoz (és nyilván még gondolkozni fogok az olvasottakon, de csak a magam "okulására").
Phylaxa ma, 21:18
Előzmény: #82918  the_outsider
Nos íme a válasz:

-A tényeket egy demokráciában lehetne a mainstream által megismerni, de egy háborúban esélye sincs. Kb annyiról szólna a hír, amit te felsoroltál.
-A diktatúrában minek várjak tényeket? Éltem benne, elég volt. Kimentem és megtapasztaltam a sok "tény"-t a valóságban. Köszönőviszonyban sem voltak. Tehát minek említeném, a diktatúrában bizony csak propaganda van.
-A fejlődést és tanulást azért említettem, mert ez lenne a cél, de mivel az egyéni vélemények nem számítanak, ezért ezen a területen a mainstream által nem létezik.
-A ténymegismerés a valóság megismerése, tudod, amit a tudományok is kutatnak. Ha nem engednék, hogy kutassák, akkor nem lennénk okosabbak. Márpedig erre vágyunk páran. :)
-A tény helyett a valószínűség behozatala pl. az elektron ebben a pillanatbeli helyének meghatározásánál egyelőre evidens, mert ennél pontosabban még nem tudjuk meghatározni. Még! Abban, hogy mi történt pontosan tegnap az egyik város egyik terén, azt pedig azoktól tudhatom meg, akik akkor ott voltak. Biztosan jártál már úgy, hogy valahol ott voltál és a TV este összefoglalta az ott történteket. Inkább nem is mondom, hogy mennyi volt igaz abból, hiszen én ott voltam és teljesen más történt. Szóval hagyjuk. Ha egy hír valószínű, akkor az nem hír, hanem tv-show azoknak, akik szeretnek szórakozni.
Na nézzük a végét! Az, hogy Ukrajnában emberek halnak meg (nem csak honvédek), azt anélkül is elhiszem, hogy valaki ide beírja. Ugyanis minden illetékes vezető azt állítja, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát és egyik sem állítja, hogy ez véget ért. Nem csorbítok semmit. Nekem véleményem van a dolgokról, amikben nem vagyok ott, ezért pontosan nem tudhatom, hogy milyen tények történnek. A mainstream-ből is véleményeket tudhatok meg, mert pontosan nem írhatnak meg semmit, hiszen akkor lenne csak nagy a baj.
Szóval hagyjuk a rizsát! A véleményem a megoldásra nem változott, meg kell állapodniuk és ezt a nagyhatalmaknak is garantálni kell.
Eleknek pedig: Igen Oroszország megtámadta Ukrajnát. Oroszország az agresszor. Érdekel, hogy miért? Nem. Te őszinte vagy. Mások nem. Ők a mai napig tagadják (állítom, hogy fingjuk sincs, mi történt ott) azokat a dolgokat, amikből az oroszoknak elegük volt és megakarták beszélni, csak senki sem állt velük szóba. Nem ússza meg senki, ha jól figyelem. Meg kell beszélni és megállapodni, valamint ha mindent átbeszéltek, akkor betartani.
the_outsider ma, 20:36
Előzmény: #82918  the_outsider
(...-nek nevezett entitások ...)
the_outsider ma, 20:32
Előzmény: #82903  Phylaxa

Mi ez a sok blődség??           
Miért emelted ki, hogy minden ami nem tény, az a "demokráciában" propaganda? (csak ott?)         
Miért nem említetted, hogy a tény is propaganda, ha elhallgató és egyoldalú ?         
Miért éppen a fejlődést (tanulást, előrehaladást) akartad kiemelni egy topik használatában, amikor annak ezer más célja és oka is lehet?         
Mit értesz ténymegismerés alatt, ha szerinted kb. semmit nem ismert meg az egyik hozzászóló?         
Miért használod a "mainstream" szót, ha azt leginkább elvakultak használják?         
A "valószínű hír" és a "kevésbé valószínű hír" közötti fogalmi különbséget és az aszerinti gondolati építkezést elfogadod?           
Hogy Ukrajnában emberek hallnak meg egy (nevezzük most kivételesen(!):) konfliktusban, az vélemény, vagy tény szerinted? És ha tény, akkor milyen alapon mondhatja ezt általában egy olyan személy, aki nem volt ott az ilyen elhalálozások pillanataiban? Mi a tény és a vélemény különbsége ebben a kérdésben, mármint szerinted? (legalábbis, ha már nagyjából mindent kezdesz véleménnyé csorbítani, legalábbis kiemelten az általad "mainstream"-nek nevezet entitások hírei esetében)
Shortelek ma, 20:19
Előzmény: #82913  Robben
A tisza kurmány mikir mondott olyat, hogy kūldenek fegyvereket az ukránoknaj? Soha, amivel én nem értettem soha egyet, én küldtem volna, sajnos valszeg nem sok mindenünk lehet erre.
Fsociety
Fsociety ma, 17:48
Előzmény: #82915  Istvan78
Te elindultal mar Kijevbe,most ,hogy ki lett adva a parancs? 🤣
Istvan78 ma, 17:13
Előzmény: #82911  Robben
Szerinted: "... Ukrajnban... nincs sajtószabadság, a vezetést nem lehet nyíltan bírálni,"
.
Ezzel szemben a valóság:
"A sajtószabadság helyzete Oroszországban és Ukrajnában éles ellentétet mutat: míg Oroszországban a független újságírást lényegében teljesen kriminalizálták, addig Ukrajna a háborús nyomás ellenére jelentősen javítani tudott nemzetközi megítélésén. A Reporters Without Borders (RSF) 2026-os globális sajtószabadság-indexében Ukrajna az 55. helyen áll, miközben Oroszország a 172. helyre süllyedt a 180 vizsgált országból."
.
Szerinted:
"Ukrajnában... a pártok vannak betiltva"
.
Ezzel szemben a valóság:
"Oroszországban a pártrendszer egy központosított, autoriter rezsim része, ahol a hatalmat egyetlen domináns párt és a Kreml elitje tartja kézben. Ezzel szemben Ukrajnában egy pluralista, de a háborús szükségállapot miatt jelenleg korlátozott többpártrendszer működik, ahol a pártok korábban oligarchikus érdekeket szolgáltak, ma pedig a nemzeti egységre fókuszálnak."
.
Hazudozol a vakvilágba, semmi tudással, nagy ortoszbarátsággal feltöltekezve.
Fsociety
Fsociety ma, 14:35
Előzmény: #82913  Robben
Kedvesek ezek a fix kijelenteseid,hogy mindenkivel ott voltal a szavazofulkeben,tudod ki kire szavazott...hagyjuk,komolytalan vergodes ez.  A tobbi frocsoges szora sem erdemes, a belso lelkivilagod kivetulese. 
Robben ma, 14:28
Előzmény: #82912  Fsociety
mellébeszélsz, hiszen nincsenek érdemi érveid - ennyi! :-)
a korábbi javasltaimat pedig fenntartom: azon magyar (balliberális) pártok, amelyekre ti szavaztatok, 2022 óta többször és több ízben kinyilvánították nyilvánosan, hogy "az orbánkormány küldjön fegyvert és pénzt Ukr nak, ne vegyen több orosz energiahordozót" ezen felül pedig:  Márk-Zay elvtársatok, a 22-es választás ellenzéki miniszterelnök jelöltje nyíltan kimondta 22-ben a kampányban ugyanezt, sőt hozzáttte, hogy "ha a Nato kéri, akkor katonát is küldene miniszterelnökként az ukr frontra", sőt, most kormányra került kedves elvtársaitok, a Tisza egy évvel ezelőtt megszavaztatta a tagságát h. Ukr legyen e EU tag, és 58% azt szavazta meg hogy igen, továbbá ukr zászlókkal tüntettek több ízben is , és azóta a tisza lényegében jóváhagyta - neketek persze lehet hogy letagadja, de hiszen a tiszavezérnek lényegében minden szava hazugság - hogy pénzt biztosan fog küldeni - a magyarok adóforintjait - az ukr elvtársaidnak, amivel a kör be is zárul!
összefoglalva: igen, ukr barát trollként és propagandistaként illene saját pénzedből uatlni az ukr elvtársais háborújára hiszen mellettük állsz, és ige: illene kiutaznotok Kijevbe tettekkel is segíteni a tényleg nyomorgó ukr elvtársakat ahelyett, hogy itt hazudozok naponta, több ízben! ok?
máris indulhtsz Kijevbe, tárt karokkal várnak!
Fsociety
Fsociety ma, 13:29
Előzmény: #82911  Robben
Sztem ulj le egy kicsit,aztan bocsass meg magadnak,mert nagyon frusztrált vagy. Nincsenek ukran elvtarsaim. Megy itt a vinnyogas,hogy oroszberencezes,kb minden kommentedben megjelenik,h menjen frontra mindenki,aki nem ugy gondolkodik,mint te,es utaljunk pénzt Kijevnek..stb. Szamomra kissé szanalmas az erőlködésed,de biztosan van,akinek ez rezonal a gondolataival,es hát végülis a te dolgod,hogy mitől kapsz majd stroke-ot. 
Robben ma, 13:18
Előzmény: #82909  Fsociety
az ICE olyan emberek ellen lép fel akik illegálisan érkeztek az Usa-ba és ott bűncselekményeket követtek el.
ehhez képest az ukrán elvtársaid vezette katonai terrorállamban: 1. nincs sajtószabadság, a vezetést nem lehet nyíltan bírálni, 2. demokratikus választás évek óta nincs semmilyen szinten, pártok vannak betiltva, 3. a kényszersorozást végző korrupt bűnbanda össze van nőve, az államvezetéssel, hiszen az ő hallgatólagos tudtukkal-beleegyezésükkel viszik el fizikai erőszakkal a frontra ágyútölteléknek a szegény ukránokat - szegényen itt azokat kell érteni akiknek nincs elég pénzük lefizetni a verőembereket, hogy így vegyék meg a szabadságukat! 
a kényszersorozók így tettek és tesznek szert igen komoly vagyonokra, a kisemberek kifosztása révén évek óta: nagy autókat, nagy házakat vesznek a kizsarolt pénzekből, és sz.rják le magasról a háborút, ahol így helyettük más halhat meg a semmiért! 
tehát két "elitcsoport nyomja el és lopja meg, egymást segítve az ukrán népet: a Zelenszkij vezette államvezetés amely ellopja a nyugati segélyek jelentős részét, illetve az őt kiszolgáló kényszersorozó-maffia, amely állami engedéllyel, saját zsebre dolgozva követheti el a pénzzsarolásaival a köztörvényes bűncselekményeket (ameyl bevételeiből persze biztos ad fel százalékot a felsőbb szinteknek, hálából)!.
és ti, cinikus ukrán-propagandista trollok, ennek tapsoltok! szégyen a köbön!
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 13:06
Előzmény: #82909  Fsociety
Jó kezekben van a világ, megnyugodhatunk. 
Mi baj lehet? :)) 
Fsociety
Fsociety ma, 13:03
Előzmény: #82908  GrizzlyG
Trump sajat állampolgárait kivégző ,szinte minden jogkörrel felruházott ICE-je ,ahol ismert neonácik kaptak fegyvert,az micsoda? 
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 12:57
Előzmény: #82907  Robben
Ha a Ner volt a rémséges maffia, akkor ez az "ukrán állam" micsoda? :) 
Robben ma, 12:39
Így működik a nyugati zsoldban álló, az ukrán hazát eláruló Zelenszkij mocskos, állami terrorgépezete: az ellenfeleit sztálinista módszerekkel, bérgyilkosok segítségével próbálja meg levadászni, hogy később ne hozhassák nyilvánosságra az általuk jól ismert, velejéig korrupt (de a Nyugat által "demokratikusnak hazudott és beállított) rendszer belső működéséről tudomásukra jutott információkat.. ebben az esetben is így történt, de bérgyilkost a biztonság kedvéért szintén kinyírták, most pedig eljátsszák, mintha "csak úgy", tehát nem elnöki megrendelésre, hanem vmi "egyéni akcióként" hajtották volna végre a gyilkosságokat.."őrizetbevételről adtak hírt itt a végén, de az ügy úgyis el lesz símítva, éppúgy, mint a Magyaroszságon illegálisan átszállított EU-s, az ukrán vezetésnek küldött fekete és mutyipénzek, illetve aranyrudak ügye (hiszen a tisza vezetésének is jutottak azokból az összegekből, tehát egymásnak falaz immár az ügyben az ukr és magyar kormány...)
Az ukrán katonai hírszerzést (GUR) vádolja az ellene elkövetett merényletkísérlettel Vadim Jermolajev ukrán származású milliomos ingatlanfejlesztő, aki súlyos sebesüléseket szenvedett a monacói lakása előtt mintegy két hete végrehajtott robbantásban.
 "A rendelkezésünkre álló vizsgálati eredmények alapján kétségünk sincs afelől, hogy az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési részlegének, általánosan ismert nevén a GUR-nak az aktív állományú tisztjei közvetlenül részt vettek ebben a merényletkísérletben" - olvasható Jermolajev ügyvédjein keresztül közzétett állásfoglalásában, amelybe a dpa német hírügynökség is betekintést nyert.
Az üzletember szerint a cselekményben a szakszolgálat mostani és egykori vezetéséhez közeli személyek vettek részt. Az üggyel foglalkozó monacói és nizzai ügyészségek gyilkossági kísérlet és robbanóanyaggal elkövetett bűncselekmény címén indítottak nyomozást. A vádhatóságok egyelőre nem reagáltak az üzletember által felhozott vádakkal, illetve a nyomozás jelenlegi állásával kapcsolatos megkeresésekre.
Az 58 éves Jermolajev Ukrajnából származik, jelenleg ciprusi állampolgár, 2021 óta pedig Monacóban él. Ukrajna 2023 decemberében szankciókkal sújtotta az Oroszország által megszállt Krímben folytatott üzleti tevékenysége miatt. Monacói lakása előtt június 29-én este lépett működésbe egy csomagba rejtett pokolgép, a robbanásban ő, és a felesége súlyosan, a fiuk pedig könnyebben megsebesült.
A merénylet elkövetése miatt az Interpolon keresztül körözést adtak ki a 39 éves - Németországban lakóhellyel rendelkező - Anasztaszija Berezovszka ukrán állampolgár ellen, de őt később holtan találták meg Kijev közelében, lőtt sebekkel a fején. Az ő meggyilkolásának gyanújával az ukrán hatóságok tájékoztatása szerint a GUR egyik tisztjét és a rendvédelmi szervek egyik korábbi tagját vették őrizetbe.  
wgl ma, 12:18
A poltikai propaganda 99%-ban hazugságra épül.
Fsociety
Fsociety ma, 12:14
Ehhez képest napi  20 link van tényként bemasolva a migrans kollegatol mindenhonnan az internet bugyraibol,merthat ugye az nem a mainstream.sajto szerinte es akkor azt el kell hinni,mert eppen alatamasztja a mondanivalot,ugye? Es mindenki mas,aki allitolag a mainstream sajtot olvassa (jelentese:minden sajtotermek,ami nem a ruszki vonalat tamasztja alá) ,az megvezetett háborúpárti. 
Phylaxa ma, 12:07
Előzmény: #82900  Fsociety
"...megmagyarázza azt is, hogy egyáltalán hogy mehet nyiltan a ruszki propaganda ebben a topicban."

A demokráciában minden propaganda, ami nem tény. Az egyéni vélemény is. Ha ezt megszünteted, akkor miről akarsz beszélgetni? Hogyan akarsz tanulni és főleg hogyan akarsz előrehaladni?

A háború kitörése óta mennyi tényt ismertél meg a háborúról? Kb semmit. A mainstream tényeket közöl? Legjobb esetben is csak megismerhetted, hogy a mainstream milyen véleményeket ad le.

Ha demokráciát akarsz, akkor széles a repertoár.
Fsociety
Fsociety ma, 12:04
Előzmény: #82901  Murdoch
Beidezned kérlek azt,ami alapjan arra következtettel,hogy ha en ki vagyok bannolva,megyek sirva a modikhoz? (Ugye ez fizikálisan nem lehetséges,amig fel nem oldanak). 
Murdoch ma, 11:56
Előzmény: #82900  Fsociety
Ott az adatlapodon, publikus infó 😅 A hozzátok hasonló feljelentgető, meg nyafogó oroszbérencezőket már a modik is unják. Ez ilyen egyszerű, haver. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek