Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szerda, 13:38
Előzmény: #81879  Dehogynincs
Jó. Tehát amikor a cia egy puccsot hoz össze Ukrajnában, az orosz birodalmi terjeszkedés. Hogyne. És nem értetted meg, hogy nem azért annektálta az amúgy oroszlakta Krímet Putyin, mert kellett neki még néhány km2, hanem mert pl. ott volt a szevasztopoli bázis, amiből úgy rakták volna ki, akármilyen szerződés is volt, mint a sicc. Lásd a szír helyzet. Gondolom az usa által megszállt Tajvan visszaintegrálása is biztos kínai birodalmi terjeszkedés lesz. És akkor azt sem sikerült megértened, hogy volt még egy 2008 is, ahol a fél világ felhördült, amikor Bush bejelentette Ukrajna és Gruzia nato tagságának felgyorsított folyamatát, ez is orosz birodalmi terjeszkedés. Hagyjuk már. Miközben előtte egy évvel elmondta Putyin, hogy mik az orosz aggályok és hogy valahogy legyenek már rendezve:
https://www.youtube.com/watch?v=9cWly2hHVxg
Persze ha elvakult oroszgyűlöletben akarod a nyugdíjas éveidet tölteni, hajrá, nem az én dolgom. Ez a kádári bla-bla csak egy megkeseredett magyarázkodás, hogy ekézd az oroszokat, ami már azért értelmetlen, mert ők már nem szovjetek. Hát ki örült egy Franco diktatúrának, az is tartott majdnem 40 évig. De ki foglalkozik már ezzel, vagy a hitleri németországgal, vagy az olasz fasizmussal, elmúlt és kész.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 13:03
Előzmény: #81877  Murdoch
Én is leírtam, mi vezetett a Krím annektálásához. Az orosz birodalmi terjeszkedés.
Ez meg téged nem érdekel, vagy legalábbis másképp súlyozod mint én.
Nem én döntöttem a finnek és a svédek helyett.
Itt nem feltétlenül kimagyarázkodós flegmaságról van szó, hanem például arról, hogy FehérTibivel ugyanabban az országban éltünk, de más háttérrel, más képességekkel, másmilyen tapasztalatokkal és bennem ez úgy csapódott le, hogy megszállt ország ránkkényszerített diktatúrájában élünk, benne meg úgy, hogy szovjetek jól felszabadítottak minket és a Kádár-rezsim volt a létező rendszerek legjobbika vagy legalábbis jól megközelítette.
Murdoch szerda, 12:58
Előzmény: #81876  the_outsider
Kibírod a királyi többest, én már bejártam az utat a náci-fideszpropaganista-putyinbérenc teljes skáláján. Tojok rá, nagyjából ezzel kimerült az eszköztáratok.
Murdoch szerda, 12:47
Előzmény: #81875  Dehogynincs
Leírtam, hogy mi vezetett Krím annektálásához. Szokás szerint nem érdekel. Finnországot senki nem fenyegette, az örmény-azeri villongások miatt esetleg nem lettek dühösek? Azzal, hogy Trump megtámadta Venezulát, Iránt, felkészül Kuba, azzal mit kezdenek a finnek? Azt jó agressziónak tekintik? Te mit kezdesz vele? Semmit. Szörnyű ez a kimagyarázkodós flegmaság, amit írsz, ezek nem érvek, mindegy, ez megy európában is. Mert amúgy kissé felelősebb vezetőkre lenne szükség, mint mondjuk a partyhercegnő finn miniszterelnök:
https://www.youtube.com/watch?v=l21A3tS6_vs
Mert minden lépésre van válaszlépés és a nato csatlakozás miatt évtizedek után már bútoroznak vissza a határhoz az oroszok. 
the_outsider szerda, 12:45
Előzmény: #81871  Murdoch

Annyit még hozzátennék: akkor most mi "locsogunk" a demokráciáról, vagy te citálsz be olyan amerikai linkeket, ahol ők emlegetik??         
Hazudjál még jó sokat, biztosan vannak akik beveszik, vagy legalább megerősítve érzik a saját véleményüket!
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 12:26
Előzmény: #81873  Murdoch
Szíveskedek a finneket követni.
Ezek is lépcsőfokok. A Krím annektálását lenyelték a finnek, de az orosz-ukrán háború kezdetét követő évben a finlandizált(!) Finnország belépett a nato-ba.
Ez ellen az oroszok már nem tudnak mit tenni. Ennyit biztosan veszítettek az agresszóval, bár nem hiszem, hogy ez lett volna az egyik stratégiai céljuk.
Mi is beléptünk a natoba, de atomfegyverek csak akkor voltak nálunk, amikor a szovjetek telepítették őket hozzánk.
the_outsider szerda, 12:25

A hülyeségeidre nem szándékozom reagálni, de legyen akkor kivétel:         

"... nem érvelsz, nem támasztasz alá, nem cáfolsz ..."        

Éppen az előbb jeleztem, hogy a háborúnak konkrétan semmi köze az általad emlegetett(!) demokráciához. Kivéve ha mondjuk az orosz demokráciára akarnánk visszavezetni, de mint írtam a "direkt" szót is használva, "direkt" módon semmi köze hozzá. Mivel igen sokszor használod az "ezerszer le lett írva" és a "százszor le lett írva" és hasonló jellegű kifejezéseket, ez már önmagában is jelzi, hogy nem kell téged komolyan venni. A hülyeséged beírásainak és okainak konkrét hátteréről valóban fogalmam sincs, ez így igaz!          A #81763-ban is végigvettem konkrétan mennyi hülyeséget (nem egyet és nem kettőt!) összeírtál, ha neked ez nem elég, akkor fogalmaztass meg magadat cáfoló AI válaszokat a géppel, ma már ez lehetséges és nem lesz nehéz, ne engem dolgoztass!!
Murdoch szerda, 12:14
Előzmény: #81870  Dehogynincs
Most gugli vagyok? Nézz utána, ahogy én.
Nincs ilyen, hogy szó volt róla, ezek lépcsőfokok, utána már jön az, hogy nem tudsz mit tenni, vagyis marad a kubai válság szintű sztori. Ukrajna semlegessége megszűnt már vagy 20 éve, hadműveleti tereppé vált. 
https://euobserver.com/16426/eu-investigator-targets-ukraine-in-fresh-cia-allegations/
https://www.lepoint.fr/monde/ukraine-la-cia-en-sous-main-05-05-2014-1819233_24.php
És ha sziveskednél követni a finneket:
https://telex.hu/kulfold/2026/03/06/finnorszag-atomfegyver-nato
2008-ban, amikor Bush beerőltette volna Ukrajnát a nato-ba, még nem működött a dolog, az ország semlegessége miatt, alkotmányt kellett módosítani. Nem véletlenül volt a 14-es puccs, ha jól emlékszem már decemberben be is iktatta a rada a nato iránti elkötelezettséget. Nincs olyan, hogy holnap viszem a tölteteket, ahhoz nukleáris doktrínák, szabályzások kellenek, meg nyilvan az országot is integrálni kell a natoba. De jó néhány lépéssel beljebb lettek volna a yenkik.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 12:14
" will continue to support its fight for freedom and democracy."
Amennyire tudok angolul, ez nem azt jelenti, hogy Ukrajnába amerikai atomrakétákat telepítenek.
Murdoch szerda, 12:03
Előzmény: #81867  the_outsider
Ne fáradj az erőltetett mantráddal, semmi értelmeset nem írsz le, nem érvelsz, nem támasztasz alá, nem cáfolsz, csak tolod a propagandistázós szöveget. Az egész háttérről fogalmad sincs, de eljátszod a nagy megmondóembert. Hát akkor, talán szíveskedjél elolvasni a yenki állásfoglalást:
https://democrats-armedservices.house.gov/ukraine
“Congress will continue to work with President Zelenskyy to support Ukraine as effectively as possible, providing military, economic, and humanitarian assistance to make life better for the people of Ukraine.  The United States stands with Ukraine and will continue to support its fight for freedom and democracy.
Na ezt a képet árnyalja, amikor felböffenti vmelyik szenátor, hogy kell a ritkaföldfém, meg a termőföld, meg amúgy minden. Ezért linkeltem azt amit. Ezért ment oda Starmer 100 éves szerződést kötni, ezért írta alá Zé Trumppal a ritkaföldfémekről szóló megállapodást ésatöbbi. És amint láthatnád, ha nem megafonos szinten lennél, hogy Trump kinyilatkozta ezt a venezuelai és iráni energiahordozókról. Na, ő legalább kimondta.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 12:03
Előzmény: #81869  Murdoch
Ezeket a szovjet létesítményeket bezárták Kubában?
Volt szó valaha is arról, hogy Ukrajnába amerikai atomrakétákat telepítenek?
Murdoch szerda, 11:54
Előzmény: #81866  Dehogynincs
Mondjuk:
https://www.cia.gov/readingroom/docs/CIA-RDP80T01782R000100710001-8.pdf
De tökmindegy, lehet kínai, lehet rakétabázis, bőven elég volt a kubai válság ahhoz, hogy lássa a világ, mivel jár az, ha berúgod az ajtót egy atomnagyhatalom spájlzánál. 
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 11:52
Rheinmetall 1100. 
A háborús részvények mennek a helyükre. 
the_outsider szerda, 11:41

Annyit még hozzátennék, hogy az én nézőpontom szerint csak egy propagandista van jelen a fórumon, de ez nem jelenti azt, hogy kap is valamit érte, csupán a működése mutatja a tisztán propagandista jelleget (a sok ismérv között az egyik: nem lehet vele értelmesen beszélni).        
A többiekre nem mondanám ezt kapásból, mert van amelyiket nácinak tartom, van amelyiket egyszerűen bolondnak, és van amelyiket csak "tendenciózusan vaknak", meg még persze vannak mások is, de semelyikre sem mondanám, hogy propagandista csupán az írásai alapján.         

Ha vesszük ezt a részt: "... amíg ti demokráciáról locsogtok, ...", akkor is látható az értelmetlen megközelítése a jelenségeknek, már csak azon keresztül is, hogy itt nem sokat beszél senki a demokráciáról, és csak néha van esetleg megemlítve. Viszont a háborúról beszélünk/beszélnénk, de annak jelen esetben nem sok köze van a demokráciához (:nem annak valamilyen állapota váltotta ki direktben), de valóban lehet ez utóbbit emlegetni, viszont így eléggé színvonal alatti beszélgetést jelent.            
Az is kérdés, hogy kell-e minden hülyeségre reagálni, mert ezzel csak felduzzasztjuk a hülyeségek itteni jelenlétét, másrészt a hülyeségek látszólagos "komolyan vételé'-t is jelenti.         

.. szólottam .. (de minek?)

Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 11:17
Előzmény: #81865  Murdoch
Mit értesz az orosz létesítmények visszanyitásán Kubában?
Murdoch szerda, 09:49
Előzmény: #81863  bigyula
Akkor az érintett díszes társaságnak:
Amit linkeltem az az AMERIKAI álláspont, számomra nem változott, miszerint amíg ti demokráciáról locsogtok, addig vinnék a yenkik az olajat, termőföldeket, ritkaföldfémeket. Na de az akkor nyerő, ha van egy nato szintű védőernyő. Az oroszoknak meg mindenből annyi van mint a dög, pont tojnak rá. + Nem változott számomra az OROSZ álláspont sem, miszerint a nato be nem teszi a lábát Ukrajnába, amiről viszont nem beszéltem, de sebaj. Persze lehet erőltetni, hogy miért ne, legyen már nato tag ukrajna, akkor gondolom semmi akadálya, hogy az oroszok visszanyissák a létesítményeiket mondjuk Kubában. És arról is százszor volt szó, hogy nem (csak) az oroszokra kéne fókuszálni, nem véletlenül akarja Trump elválasztani a két nagyhatalmat:
https://gimenez.house.gov/2025/5/beware-china-updates-spy-bases-in-cuba
És ugye milyen érdekes, hogy bezzeg a yenkiknek piszok aggasztó, ha a közelségükben ilyen történik, persze az ukrajnai cia/nato sztorik meg nyilván a spongyát rá kategória.
El_Kebir
El_Kebir szerda, 09:03
Előzmény: #81863  bigyula
és felváltva, rotálva, egymás között váltogatva irkálják be
bigyula szerda, 07:24
Előzmény: #81861  Istvan78
Ezzel már 2.5-3 éve is jött. Mindig változik a háború oka.
Istvan78 kedd, 23:21
Előzmény: #81861  Istvan78
Vagy csak arról van szó, hogy fűt-fát összehordtok, hátha lesz belőle valami?
Istvan78 kedd, 23:17
Előzmény: #81858  Murdoch
Eddig azt mondtátok, hogy a NATO miatt kezdtek háborúba az oroszok. Most meg azt mondjátok, hogy az ásványkincseket nem akarták átengedni az amcsiknak? Ne zavarjatok már össze!:)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek