Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper hétfő, 07:51
Előzmény: #78718  ronaldinyo
Nagyon pattognak a papírkutyák, kíváncsi leszek Kína meddig bírja.  :D
https://youtu.be/4xL16g-gZ6w
keeper hétfő, 07:47
Előzmény: #78717  Dehogynincs

Látom az Oscar-ra hajtasz, de azért ne told túl  
https://youtu.be/Fbof6ocqIEY
ronaldinyo
ronaldinyo vasárnap, 16:29
kuba venezuela irán satöbbi aki nem áll be a sorba -erőszakkal foglaljuk el.üdv háttérhatalom.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 15:08
Előzmény: #78657  keeper
Azt mondod, ha orosz kisebbséghez tartozó embereket gyilkolnak ukrajnai utcákon, akkor a nato beavatkozhat?
Putyin hadserege is kedvvel gyilkol orosz kisebbséghez tartozó embereket ukrajnai utcákon.
A kilőtt rakéta, a bevetett drón, a rohamra induló tank hogyan tudja kiválogatni az ukrán katonákat és ukrán civileket és hogyan hagyja sértetlenül a kisebbségi oroszokat?
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 17:13
nekem ez nagyon nem koser amit kijevben csinálnak az ukrán hatoságok-talán erőszakosan ki akarják telepiteni az ukrán lakosokat? gondolom majd fával begyujtanak mint acigók a panelban? meg a házakban? 10fokban ugyn ki marad meg a lakásokban-mocskos egy állatok mind a vezetők.
Eisenburgprofesszor szombat, 16:46
Előzmény: #78714  Dehogynincs
Vica versa. 
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 16:38
Adok-kapok (eszkaláció)
Betaláltak az ukránok, százezrek maradtak áram és fűtés nélkül Oroszországban 
https://www.portfolio.hu/global/20260110/betalaltak-az-ukranok-szazezrek-maradtak-aram-es-futes-nelkul-oroszorszagban-810193
Vjacseszlav Gladkov, a Belgorod régió kormányzója szombaton a Telegramon közölte, hogy
az ukrán rakétatámadás súlyos károkat okozott az energetikai és közműhálózatban, ezért mintegy 600 ezer lakos ellátása szünetel.
...
(közvetlen előzmény)
Moszkva folyamatosan támadja Ukrajna energetikai infrastruktúráját, ami szinte mindennap áramkimaradásokhoz vezet. Idén télen a fűtési rendszereket is célba vették: a csütörtökről péntekre virradó éjszakai támadás után a kijevi lakások mintegy fele maradt fűtés nélkül.
Eisenburgprofesszor szombat, 15:45
Előzmény: #78712  Placi82

A 2 világháborúban szinte oda sem ért a német hadüzenet, de már megadta magát Dánia. 
Most is azért van nagy pofájuk, mert az ukrán front messze van. 
Grönland valószínűleg az USA része lesz, kérdéses hogyan. 
Placi82 szombat, 14:32
Előzmény: #78705  babo-lapat
https://index.hu/kulfold/2026/01/10/donald-trump-gronland-egyesult-allamok-kina-oroszorszag-dania-nato/
Milyen NATO? Ki fog itt harcolni kis kazárért és szűk hasonszoru  csapatáért, a világháborút, atomhaborut is kockaztatava.????  800 milliárd dollárt követel csak azért hogy működjön és a fegyverek, és a további harc meg nincsennek benne......WTF? Te fogsz harcolni  vagy a többi propagandista? Tudod te mennyi fő a valós beveheto hivatásos katonai állomány az EU ban, és egy Spanyol vagy Olasz nem éppen Orosz /Ukrajna típusú. Ők sziesztazni és élni jobban szeretnek.😉 Ugyan már.? 🤣🤣Az Ukranok se akarnak harcolni, csak beverik őket a hadseregben. A szerencsétleneket...
Miközben USA ezt teszi.? Ha kell erővel is elveszi ami kell neki, itt már a kulsosegre se figyel. Kell és kész. Punktum. Oroszország is kellett volna, de az kemény dió, az elbukott story már. Vannak sokkal könnyebb falatok. Álmodoztok....Remélem legalább ingyen teszitek, mert az bocsánatos.... 
Murdoch szombat, 14:28
Előzmény: #78710  babo-lapat
Ilyet én hol írtam, fogalmam sincs miről beszélsz.
babo-lapat szombat, 14:27
Előzmény: #78709  Murdoch
Milyen link? Amin itt rugoztok hogy a bal oldal azt állítja hogy kötelező a hadüzenet ha nato tagot ér a támadás.Mind a ketten ezen rugoztok sot meg amit írok azt se tudjátok értelmezni.Hol írtam hogy kötelező.En azt írtam hogy nem tudtok mondatot értelmezni ha sikerül akkor lehet beszélni de addig felesleges mert olyan témát akartok a baloldalra es Brüsszelben ráhúzni ami nem is igaz.Előbb a 8 általánost próbáljátok befejezni aztán kezdjetek fórumozni.
Murdoch szombat, 13:21
Előzmény: #78706  babo-lapat
Fogalmam sincs milyen linket vársz. Meg fura ez a nagymellény egy olyan szerzettől, aki a nato beavatkozás esetében még Jugoszláviáról sem tud. Arról nem beszélve, hogy Venezuela óta kuss van a részetekről, hogy szuverenitás, meg nemzetközi jog. Max a süket duma, hogy nem ti akartátok Trumpot, ami a klasszikus óvodás mellébeszélés.
Placi82 szombat, 13:16
Előzmény: #78702  Eisenburgprofesszor
Azonnal lejelentik a a külföldi probalkozast.  Oroszország nem Venezuela. Jó lenne itthon is egy törvény, ami idegen ügynök tevékenyseget fizetség ellenében, keményen bünteti.

Echte oroszok  nem teszik. 
Liberális nem "echte oroszok" meg már  nem merik tenni.... 
Szóval elég esélytelen....
Placi82 szombat, 12:48
Előzmény: #78704  babo-lapat
Meg mindig nincs benne jogilag az amit mondasz!!!! 
Nem azt jelenti, hogy automatikusan háború lesz, hanem hogy jogilag megengedett az önvédelem. Ha akarjak az egyes szuveren tagok. vagy nem.  Anglia meg Franciaország őt hagyjuk mint atomhatalmakat,(( USA pedig ki fog lépni szerintem és már nem csak én mondom, hanem mainstreamben is olvastam valahol ,)) egy rakétát se tudtak felloni a tengeralattjarojukrol, küldtem anno  cikk linkjét  balmazsrol!! 
Továbbá jogilag nem azt jelenti, hogy automatikusan háború lesz, hanem hogy jogilag megengedett az önvédelem. De nem kötelező ám!!!!!!!!!!!!! 
Ez a klasszikus jogi fontos részlet. 
A NATO 5. cikk NATO Alapszerződés 5. cikke így szól Egy támadás egy tag ellen  támadás mindannyiunk ellen.De nem kötelező minden tagországnak katonai erővel válaszolni.A szövetségesek döntenek egyenként arról, hogyan segítenek,és ez nem feltétlenül fegyveres beavatkozást jelent. A segítség lehet:fegyveres erő,logisztika,hírszerzés,pénzügyi támogatás,menekültsegítés stb.Ez a NATO-tagok saját döntése, nem automatikus „mindenki fegyveres háborúba lép”.
Kettőt együtt nézve, az 51 cikkely, 5 cikkely alapján. Ez fingfureszeles. Ezzel ha baj van kitiorolhetitek. Főleg ha beut egy jó kis monetáris válság mellé a gazdaságban. :)
babo-lapat szombat, 12:39
Előzmény: #78693  Murdoch
Na nincsen link? Megint hazudtok? Még mindig várom a linket.szolj ha találtál egy olyan cikket amin itt rugozol 1 hete 🤣
babo-lapat szombat, 12:36
Előzmény: #78694  Placi82
Es meg csak a mondatot se tudtad értelmezni.Koszi hogy te is be álltál a mondatok értelmezésével küszködő fideszesek halmazába . 
babo-lapat szombat, 12:33
Előzmény: #78694  Placi82
Most konkrétan saját magadat járattal le hogy ugy osztod az észt hogy fogalmad sincs mi van a nato 5. Cikkelybe.Es ezek után szeretnéd hogy bárki is higgyen neked. 🤣 Tehát akkor minek is vitatkozzunk veletek ha semmiről sincs fogalmad Jól mondod nem késő tanulni.
""""Az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke alapján egyénileg és kollektíven is megteszi a szükséges lépéseket a béke és biztonság helyreállítására. Röviden tehát a támadás akár egy NATO-szövetséges ellen mindenki elleni támadásként fog kezelni a szövetség, ezáltal lefektetve a katonai szövetség elrettentésének az alapját, hiszen a szövetség több állama (Egyesült Államok, Egyesült Királyság és Franciaország) is atomhatalom."""
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 10:41
van ukrán bucha és magyar bucsa-kijev melett ugye ami magyar alapitásu-árpád-vezér-millen érdekes
Eisenburgprofesszor szombat, 09:45
Előzmény: #78701  Shortelek
Nem hiszem, ott nem egyszerű dollárral lefizetni egy spiclit, mint Venezuelában, ahol többet is sikerült. 
Shortelek szombat, 09:42
Előzmény: #78699  Eisenburgprofesszor
Kicsit régebben volt, a mai technikával szemben labdába se rúgna é. korea.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek