Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 09. 30. 21:03
Előzmény: #75099  Dehogynincs
Ezért állítják félre Le Pent, az AFD-t, bárkit, aki nem a mainstream vonalat képezi. Pont ez a lényege a jelenlegi EU-nak, jár a szuverenitás mindenkinek, csak nem jut. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 20:52
Előzmény: #75093  Robben
Olyan cikkeket hozz, amelyikben az van, hogy Orbánon vagy Ficon kívül ki szokott vétózgatni és kik mennek el a moszkvai vagy pekingi katonai parádékra!
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 20:27
Előzmény: #75090  Robben
1. Ebben a pontban azt írtad le, hogy Magyarországon szűk réteg a polgárság viszont tele vagyunk Kádár népével, aki ki van szolgáltatva az állam kegyeinek és el is várja az állami gondoskodást.
Abban viszont tévedsz, hogy szupergazdag lennék.
2. A nemzeti konzultációkon nem kérdéseket, hanem szájbarágott válaszokat tettek föl.
Én meg xxx alkalommal írtam le, hogy a szovjet megszállás és a kádári diktatúra akkor sem volt jó, ha 4 forint volt a normál benzin és 5 forint a szuper benzin literje és 3.60 a háromhatvanas (három forint hatvan fillér) kenyér.
Kolléganőd fiát mélységesen megértem, hogy inkább a hanyatló nyugatot választotta és a fagyoskodást is inkább vállalja mintsem hazajöjjön Orbán nem teljes értékű demokráciájába.
A kormányzó koalíció népszerűsége nemcsak a németeknél csökken, hanem nálunk is. 
Murdoch 2025. 09. 30. 19:13
Előzmény: #75096  bigyula
Jaja, hogy aztán beüljön az egész élére vmi önjelölt császárféleség. Az usa hegemóniáját is láttuk, hova vezetett, remélem a szuverenista pártok szétverik ezt az egyesültes dolgot, minél előbb-annál jobb. Katasztrófa, ahova jutott az EU, maradjanak csak szépen a nemzeti államok. Ha az usából kiszorult globalista elitnek nem tetszik, menjenek az Uránuszra.
bigyula 2025. 09. 30. 18:54
Előzmény: #75095  Istvan78
"Az lehet egy nagy vitatéma, hogy el kell-e mozdulni a föderáció irányába..."
.
Az egész kezdeményezés valamikor az "Európai Egyesült Államok" jegyében jött létre, hogy ellensúlyozza az USA gazdasági/politikai dominanciáját. Először gazdasági, majd az EU létrejöttével politikai oldalról is. Ehhez csatlakoztunk 2004-ben önként, elég nagy többségű népszavazáson.
Istvan78 2025. 09. 30. 18:43
Előzmény: #75093  Robben
Az lehet egy nagy vitatéma, hogy el kell-e mozdulni a föderáció irányába, annyit azért látni kell, hogy az EU versenyképessége fokozásához és jelentősebb politikai szerepvállalásához az USÁval és Kínával szemben a föderáció fokozása fontos lenne, főképpen gazdasági-pénzügyi területen.
Istvan78 2025. 09. 30. 18:37
Az orosz energiahordozók nem sokkal voltak olcsóbbak a háború előtt. Az olaj most olcsóbb, ebből jelentős haszna van a kormánynak, ez a haszon nagyjából fedezi a rezsicsökkentést. A gázt most drágábban vesszük tőlük a világpiaci árnál. Szóval 14 óta nagymértékben túlhájpolt dolog a Fidesz részérúől és a rezsiszámlákon az idők jelentős részében hazudtak arról, hogy mennyit spórolt meg a lakosság. A cégeknek egyébként most is jóval drágábbak az energiahordozók. 
Még annyit: te úgy fogod fel, hogy a rezsicsökkenés csak az olcsóbb energia miatg finanszírozható. Eközbben csak tavaly év végén 400 milliárd forintnyi pénzt bukott a kormány és azóta is jelentős összegeket bukik naponta egy kreált jogi probléma miatt. Olyasmire nem sajnálja a pénzt, hogy kimentse Tiborczot és körét az irodaház építési projektjéből, száz milliárdokat fordít erre. Csak az utóbbi 6-8 évben olyan gazdagodások voltak, mint ML, Tiborcz, ahol szintén százmilliárdokkal nőttek vagyonok, nyilvánvalóan túlárazásokból. Vagy csak az MNB ügyben hagyták, hogy elússzon ki tuidja mennyi pénz. Az állam odaad 127m milliárdot a kecskeméti egyetemnek fejlesztésre, amit odaadnak MNB alapítványnak, nyilvánvalóan hatalmas korrupció van az ügyben. Vég nélkül lehet sorolni, mi mindenre szórta a pénzt a korméány, de szerinted csak a kicsit olcsóbb orosz olajból lehetett fenntzartani, az amúgy nagymértékben ámításos rezsicsökkentést.
.
A Münchenben élő fiú esetét az ottani árakkal kapcsolatban nem hiszem, ez kamu lehet. Mesélni mindenki tud, de konkrét számokkal kellene az ilyet bizonyítani.
Robben 2025. 09. 30. 18:20
Előzmény: #75089  Dehogynincs
"Orbán és Fico az, akik rendszeresen dugdossák a botokat a küllők közé."
ehhez képest:
"Friedrich Merz német kancellár egyre határozottabban lép fel az Európai Bizottság brüsszeli központosítása ellen, és világossá tette: Németország újra vezető szerepet akar játszani Európa legfontosabb döntéseiben.Friedrich Merz a napokban üzletemberek előtt úgy fogalmazott: „Botot kell tennünk a brüsszeli gépezet küllői közé.” Szavai nyílt üzenetet hordoznak: Berlin nem fogadja el, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök a tagállamok rovására bővítse hatáskörét, írja a Bloomberg."
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/09/merz-ursula-von-der-leyen-patriota-nemetorszag-brusszel
Istvan78 2025. 09. 30. 18:20
Előzmény: #75088  Murdoch
Merkel több dologban nem jól politizált. Ő azt mondja, azért növelte az orosz energia behozatalát 10 után, hogy Putyint visszafogja ezzel is, ne akarja megtámadni Ukrajnát, amíg az fel nem készült. Látszik, nem tudott eléggé felkészülni, főleg, ha 14 után se támogatták igazán a felkészülését, se Németország se senki más. 
bigyula 2025. 09. 30. 18:09
Ezzel egy igen nagy probléma van: az egész rizsacsökkentés egy HAZUGSÁG!
Robben 2025. 09. 30. 17:22
Előzmény: #75089  Dehogynincs
olvasgatom a beszélgetéseket, ÉS újra csak azt tudom megállapítani amit korábban: lényegében csak trollkodsz és a kákán keresed nagyítóval a csomót, DE ennek szerintem egy fő oka van -azt majd a végén írom le hogy mi.
az egész akadékoskodásod lesöpörhető két alapvetően fontos érvvel, már bocsánat:
1. Orbán azt nézi (amit Fico is), hogy: őszerinte mi a magyarok érdeke úgy általában, (tehát nemcsak az összlakosságé (nem a milliárdosok és nem a hozzád hasonló szupergazdagoké), azaz: ha vesz az ország orosz energiahordozót, akkor a kormány tudja tovább támogatni az átlagembert (közép és alsóközéposztályt és a szegényeket, nyugdíjasokat) a rezsicsökkentés fenntartásával - ha nem venné, akkor százezrével de inkább millió számra menne csődbe átlag 1-2 éven belül sok sok magyar háztartás, mert képtelen lenne fizetni a 2-3-szorosára növekvő rezsiköltségeket és az ezer Ft-os dízelt meg benzint (petermagyar akire szavazni szándékozol, viszont Brüsszel kérésére megtenné az orosz energiahordozókról történő leválást, ez már be is jelentette a nyáron)
2. az első pontban leírtakat a magyar lakosság (elsöpró többsége azoknak akik felelősen gondolkodnak és beküldték ezeket) az utóbbi pár évben megtartott nemzeti konzultációkon símán és nagy többséggel jóváhagyta, mert nem szeretne belegebedni SENKINEK a kedvéért sem abba, hogy majd ki tudja fizetni a rezsit.
a fentieket leírtuk nektek xxx alkalommal már itt így is úgy is érvelve, DE nem vagytok képesek megérteni és vagy felfogni azt, hogy ezen a két ponton kívül ezeknek a döntéseknek semmi köze nincs ahhoz, hogy akár Orbán, akár a pártja, akár azok az egyszerű magyar választók akik rá és pártjára szavaznak, szeretik-e  vagy utálják-e akár az oroszokat , akár az ukránokat, Ok?! hanem itt arról van szó, hogy a Mo.-gon élő emberek szeretnének olyan energiahordozóhoz jutni, amit meg tudnak, vagy inkább meg tudnak fizetni, ok?!
egy kolléganőm felnőtt fia sok éve Münchenben él és dolgozik, (nem utcaseprő és nem szállodai takarító tehát van normális fizetése), és a mama elmesélte: "a fiaméknál csak úgy tud működni a 'rezsicsökkentés', hogy kénytelen volt beszerezni egy 'szupermelegnek' titulált spéci téli takarót és a fűtést egész télen-ősszel be se kapcsolj, mert a háború óta és miatt ez megfizethetetlen lenne az átlagnémetnek" - érted? tehát semmi köze ennek a kérdéskörnek a politikához, ahhoz, h. a müncheni magyar, vagy a zalai magyar átlagember szereti-e az orosz vagy az ukrán politikusokat!
a te (és társaid, pl. Istvan78) trollkodásának pedig az az oka: sehogy sem tudjátok megemészteni, hogy a demokrácia a fenti 2 pont logikája lapján működik: aszerint működik, hogy az épelméjű választók döntö többségét nem a politika érdekli hanem az, hogy mely politikus vagy kormány képviseli jobban az ő érdekeiket akkor, amikor kormányoz!
a Münchenben élő fiú e szempontból azért szerencsétlen, mert ott jelenleg egyik kormánypárt sem veszi figyelembe az átlagnémet szavazó érdekeit, és ezért csökken is már egyre inkább (még inkább) a az ott kormányzó koalíció népszerűséget
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 14:55
Előzmény: #75088  Murdoch
Az, hogy a németek nem törték össze magukat, a németek dolga.
Nekem itthon van választói akaratom és szavazatom.
A számomra ismeretlen linkjeidre nem kattintottam, de ha gumicsontozás, akkor joguk van hozzá.
A linkeknek beszélő angolul beszélő neve van és értem is, mit mondanak.
A gumicsontozás annak is szól, hogy noha az eu sok mindenben egységesnek tűnik, Orbán és Fico az, akik renszeresen dugdossák a botokat a küllők közé.
Előbb utóbb a botok fognak eltörni és nem a küllők.
Murdoch 2025. 09. 30. 13:39
Előzmény: #75087  Dehogynincs
Értem, de most, hogy háború van, előtte az általad is hivatkozott krími sztorira, addig nem törték össze magukat. És ez amúgy megvan, vagy továbbra is orbáni gumicsontozás megy inkább?https://www.highnorthnews.com/en/eu-imports-russian-gas-grow-again-including-lng-contrasting-brussels-latest-efforts-phase-out
https://indianexpress.com/article/business/indias-diesel-exports-europe-skyrocket-eu-ban-fuels-russian-oil-10231917/
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 12:56
Előzmény: #75086  Murdoch
Németország leállt a közvetlen importtal és közvetetten tényleg vesz, de kevesebbet.
Mi meg növeltük is az orosz olaj és gáz vásárlását.
Találatok a következőre: germany buy russian oil
AI Overview
Germany stopped direct imports of Russian oil in 2022, but indirectly receives some Russian oil products by importing refined fuels from third countries, such as India, which processes Russian crude. Additionally, while direct imports of Russian natural gas have ceased, Germany has been increasing its imports of Russian liquefied natural gas (LNG) through other European ports in 2024 and early 2025
...
Indirect Oil Imports:
Germany continues to purchase refined products, like diesel, that were produced from Russian crude oil, with some volumes sourced through India.
Natural Gas and LNG
Weaned Off Russian Gas:
Germany has drastically reduced its direct reliance on Russian natural gas. 
Increased LNG Imports:
However, Germany has emerged as a significant importer of Russian LNG, particularly from Russia's Yamal LNG project
Murdoch 2025. 09. 30. 12:39
Előzmény: #75085  Dehogynincs
Akkor miért nem álltak át pölö a németek? Kérdezzem meg még 5x? Nekik volt pénzük, lehetőségük, tengeri kikötőjük, bármi, de valahogy az orosz vezetékes cucc felé kacsintgattak. És ugye megvan, hogy az EU jócskán vásárol indiai, kazah cuccot, mármint átcimkézett orosz energiahordozót, csak hunyjuk be a szemünket úgy falatozzunk alapon. Te valami csodára számítasz, hogy nincs több orosz energia, jön a kánaán. Hát majd meglátod. 
Trump meg teljesen jól lavírozik, szerintem a legutóbbi Ukrajna győz akciója is trollkodás volt. Áttolta a dolgot Európára, mossa kezeit. Ő megad 'mindent'. Szemlátomást pedálozott a békéért, de már nincs, vagy megkopott a yenki hegemónia, meg az ukrán ügy túlságosan eszkalálódott és Európa is betart neki, ők háborúzni akarnak. Trumpnak és szerintem amúgy usának az első számú cél Kína nyomulásának a megállítása. Ha valóban teljes gőzzel nekimenne az oroszoknak, akkor azzal pont hogy összeboronálja őket Pekinggel. Nem tudunk mi itt mindent, szvsz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 12:25
Előzmény: #75075  Murdoch
Erre használod az ultrakönnyű szót?
#75064 a Krím annektálása óta eltelt több mint tíz év
Abban egyetértünk, hogy Orbán sokszor helyesen beszél.
Olyan apróságokban téved, hogy Trumpnak rövid idő is elég arra, hogy békét teremtsen Oroszország és Ukrajna között.
Erre alapozta az összeomló 2025-ös békeköltségvetést is. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 09. 30. 12:18
Előzmény: #75076  Kolyok
Én is kezdem fölfogni hogyan gondolkozol.
Ha egy birodalom megszáll minket és évtizedekre ránkkényszeríti az akaratát és politikai berendezkedését, akkor csak leevett pár cseresznyét a fánkról.
Az világlátásnak számít, ha már egynél több kontinensen jártam és megfordultam párszor a Szovjetunió kirakatvárosaiban is, ahová egy magamfajta közember eljuthatott?
Olyan is megtörtént, hogy a múlt században a háromévenkénti útlevéllel Leningrádon keresztül utaztunk volna Skandináviába és az utitársamnak ezt engedélyezték, de nekem nem, így végül az ndk-n keresztül mentünk mindketten.
Murdoch 2025. 09. 30. 12:05
Előzmény: #75082  Istvan78
Akkor az egyik globalista szócső:
https://karpatinfo.net/varsoi-biztonsagi-forum-legvedelem-europai-legvedelmi-pajzs-2025-09-30
Szóval már nem orosz-usa proxy, hanem a 'mi háborúnk'... Mondjuk igaz, Trumpék megmondták hogy nem fogják finanszírozni, ha izmozni akar az EU, akkor hajrá. Majd hitelből vehetnek pölö méregdrága yenki fegyvereket.
Istvan78 2025. 09. 30. 11:38
Előzmény: #75080  Murdoch
Én nagyon szeretnék hinni neked, de egyelőre nem tudom, miért.:) Is vagyok táverve.
Istvan78 2025. 09. 30. 11:34
Előzmény: #75079  Törölt felhasználó
Most tiltva van a magyar vállakozásoknak az orosz piacra exportálni? Vagy az oroszok tiltják a magyar importot? Baráti országnak számítunk nekik, nemde?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek