Nem láttam nálad azt a nemzetközi jogra való hivatkozást, amikoris Irán évtizedes távlatban támogatta a Hezbollahot, a Hamaszt, hogy az ő rakétáival bombázzák Izraelt. Akkor se láttam ilyet, amikor a Hamasz 1300 zsidó civilt lemészárolt.
"A "hajlandóak koalíciója" bevonult mar ukrán földre? :) " . Megérkezett már a következő tízezer fős észak-koreai kontingens? Putyinnak saját katonái élete se drága, el lehet képzelni, hogy a koreai élet mennyit számít. Dzsongunnak meg még annyit se. Mészárszék.
Trianonnál a háborút kirobbantó, a támadó és azt elveszítő központi hatalmak országai lettek büntetve, itt meg a háborút kirobbantó, támadó oroszok nyernék el jutalmukat és az áldozat lenne megbüntetve, ahogy az oroszbarát trollok azt elképzelik.
"Az "igazságos"-nak nevezett béke olyan béke, ami által a kialakított helyzet nem fenyeget újabb háborúval, " Ez nem igazságos béke, hanem a kialakult helyzet tudomásulvétele. A többi dolog is arról szól, hogy Ukrajnának mit kellene tennie, hogy az oroszoknak jó legyen. Az igazságnak azon részéről, hogy Ukrajnának százezerszámra okoztak halált, még több sebesülést, országrombolást, milliók elmenekülését, erről nem beszélsz, amikor "igazságról" beszélsz. Ez az az eset, emikor egy böhöm nagy férfi kirabol egy gyengét az utcán, jól összeriugdossa, maradandó sérülést okoz neki, aztán otthagyja és megússza a büntetést.
Értem, hogy oroszbarátként, agresszorbarátként, gyilkosok mellé állóként örülsz, hogy kifogyni látszik a nyugati támogatás, de mit akarsz ezzel mondani, azon kívül hogy ez boldogsággal tölti el sötét lelkedet? Ukrajna jól láthatóan tárgyalni akar, Putyin meg nem. Kapitulálnia kellene Ukrajnának? Visszatérve az "elfogyó nyugati támogatásra", meglátjuk, Európa tudja támogatni. Az meg egy blődség, hogy Európában elfogytak az átadható fegyverek és egyébként Ukrajna is egyre több fegyvert tud előállítani. Ukrajnának nincs más lehetősége, harcolnia kell, ha Putyin nem akar békét, hanem elfoglalni egész Ukrajnát.
Nem azért küldik, hogy az ukránok meghaljanak, hanem azért, hogy meg tudják védeni a hazájukat. Hogy a hazájuk, a népük, a kulturájuk, a családjuk "ne krepáljon be".
Ha könyveket nem is, de ilyen "tényfeltáró" cikkeket és satöbbiket (hozzászólásokat?) most is össze tudnék gereblyézni. Akár a Murdoch-összesből is. Olvastam már könyveket, cikkeket és satöbbiket is. Tele voltak igaz és hamis állításokkal.
Hazudsz: senki nem beszél itt arról, hogy "az ukránoknak áll a zászló". . Én azt kérdeztem Grizzlytöl, szerinte mi lenne az igazságos béke, te is olyan vagy sokszor, mint PLaci, hogy nem megvitatni akarsz egy-egy kérdést, hanem bő lére eresztve leírni a narrativádat.
És várhatóan majd 5-10-x év múlva könyvek, tényfeltáró cikkek stb. fognak születni arról, hogy a nyugat bizony kiprovokálta, hogy Oroszországot egy kérlelhetetlen és öntelt diktátor kormányozza. Kiprovokálta, hogy a politikai ellenfeleit szabadon reptesse meg magasabb helyekről a "a korlátlan szabadság érzetének vágya" beteljesülésének derék szándékával. Kiprovokálta, hogy azt hazudja, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát. Kiprovokálta, hogy azt hazudja a népének, amit a népétől is kényszerítő eszközök használatával megkövetel, hogy ez nem háború. Kiprovokálta, hogy Ukrajnából raboljanak el gyerekeket. Kiprovokálta, hogy mérgeztessen meg embereket. Kiprovokálta, hogy Kijevet és időnként a civileket is bombázza. Kiprovokálta, hogy a világ által az egyik leginkább megvetett diktátorral, azaz Kim Jong Unnal kössön katonai alkut. És természetesen azt is kiprovokálta, hogy mindenütt jelenjenek meg a propagandistái. "Óh, hogy ez a 'nyugat' mennyi minden kiprovokálására képes volt" fogják borzongó csodálattal emlegetni ezek a tényfeltáró cikkek a 'nyugat' hajdani képességeit.
Majd 5-10-x év múlva könyvek, tényfeltáró cikkek stb. fognak születni arról, hogy a nyugat bizony kiprovokálta ezt a bevonulást. Mert ugye a liberális értékrenddel bírók nem kívánják megérteni, hogy ukrajna natosítása, nyugat által szervezett puccsa, beavatkozás a belügyekbe, CIA, stb, az bizony aggályos egy szomszédos nagyhatalom számára. Irán nem fenyegette az usát, meg amúgy is van köztük 10k+ km, de mégis simán bevitte most a légierejét lebombázva azt, amit jónak látott. Nem látom azt a fajta példálózást, amit ti megtettetek a nemzetközi jogra hivatkozva Ukrajnánál.
"Egy gonosz ember(zelenszkij) porig égeti a saját nemzetét, hogy uralkodjon a hamvai felett." - Sun Tzu Nincs itt semmi látnivaló. Cserbenhagyták az amcsik a dél vietnamiakat, az afgán szövetségeseiket... Itt a következő. Apropó... A "hajlandóak koalíciója" bevonult mar ukrán földre? :) Várjuk már nagyon. Hiszen a demokrácia és az európai értékek ezt megkövetelik. Vagy mégsem? 🤷
OROSZ-UKRÁN háború