Te tetted be a linket annak bizonyítására, hogy 14 előtt is akarta már az USA az ukrán NATO tagságot. Erre reagáltam, hogy abban a cikkben nem erről van szó. Ne beszélj hülyeséget!
Szamitasom szerint maximum kb 2 hónapig!! Mert utána meg a forum nick nevüket is törlik. Akkora lesz a cikiség! Bár attól függ mekkora az arcon a bőr, nem ismerem őket, mert akkor nem törlik magukat. Csak sokkal sokkal csendesebben lesznek....,kevesebb személyeskedésel:))!
https://www.portfolio.hu/global/20250219/trump-nagyon-begurult-zelenszkijre-nem-kellett-volna-elkezdened-a-haborut-ezt-egy-felbolond-is-le-tudta-volna-targyalni-742327 Az igazság előbb utóbb utat tör. Sőt már buknak ki szépen a dolgok ahogy megjosoltam a ő 2 éve és a 90% kibukasnak még hátra van, fiúk, higyjetek el.!!! Itt a fórum többség meg most pislog,( hazai baloldalosaga vagy jobboldalisag alapján megitelni egy az Ukrán dolgokat, több mint ostobaság) vagy hogy ezt hogy hazudjak már el. kb sehogy. Portfóliós cikk is próbálja menteni a menthetőt, de higgyétek nekem gyerek lesz itt meg akkora botrány hogy még Z is elhatarolodik saját magától is. :) Na egy tisztességes Ebesz megfigyelős Ukrán valasztasokon, egy komoly társadalmi felhatalmazás nélküli elnök meg furgonba dobálják be az embereket az utcán? Érdekes lesz ez is majd így utólag . De ez lesz a legkisebb apróság. Utololag itt nagyon sok csontváz fog kiesni..... De a legnagyobb baj, hogy EU gyenge nem finanszírozza Ukrajnát, szethuz, USA benyujtja a számlát és 500 mrd kovetelessel jön hogy, hogy adja vissza Ukrajna! Magyarán az férfiak vagy hallottak vagy megszoktek nagyon helyesen és vissza se mennek megtalaljak azok Hollandiában és Németországban Csehországban a gyárakban, epitoipar a a szamitasukat. Maradék meg azért dolgozzon a nyomorban hogy az Orbitális hiteleket, lenyult brutális támogatásokat, Oligarchak vagyonát visszaepitsek? Ebben k.rvara kételkedem. Én nem látok csak egyetlen kiutat a szanaszét bombazott 4 megyét ahol FRONT volt Oroszország marad és ők építik teljesen ujjá maguknak pár 100 milliárdbol!!!Krimben. is az emberek inkább Oroszországban maradnak mint Ukrajnahoz csatoljak őket. Nem ok nélkül, mwrrt ott a háború előtt is volt egészségügy jobb nyugdij jobb élet, mint Ukrajnában. Jó ezt " egyeseknek" fotelbol ujlipotvarosbol nehéz megitelni, de ez akkor is így van. Ha anno ott a legnagyobb "szájukak" olvastak volna anno Donyecki bányász lázadásrol, vagy lenne egy kis olvasottsaguk akkor legalább kicsit képben lennének hogy-smint voltak ott a dolgok....... Olvasni minden oldalból és minden aspektusbol lexikális tudást és értelmet adna.... De hát 3 évig zabálni kellett ketelkedes nélkül az usaid liberális háborús médiát igaz uraim?
Nem értetted meg az angol szöveget. Arról szól, hogy semmi se szól Ukrajna NATO tagsága mellett. Többek közt az is ellene szól, hogy nincs egységes megítélés az amcsi kormányon belül erről.
22-ig, 20 év alatt annyi történt, hogy bekerült egy NATO tanácskozás jegyzőkönyvébe, hogy nyitottnak kell lenni Ukrajna NATO csatlakozása témában. Ez komoly dolog, ugye! Ez már majdnem ugyanaz, mint amikor a kubai válságkor az orosz rakétákkal megrakott hajók közel jártak Kubához! Így áll a dolog?
A Molotov-Ribbentrop-paktum https://hu.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-paktum megkötése után 1939. szept. 1-jén Németország megtámadta Lengyelországot, majd 1939. szeptember 17-én a Szovjetunió is csatlakozott Lengyelország inváziójához. A paktum szellemében szeptember 28-án szovjet-német "barátsági és határegyezmény" született. Ez egyfelől garantálta, hogy nem jöhetett létre semmiféle lengyel állam, másfelől pedig Sztálin, hogy elkerülje a konfliktust a Lengyelország területi épségét szavatoló nyugati demokráciákkal, a szovjet befolyást a Curzon-vonalig (a Bug vonalában) korlátozta, átengedve a németeknek Varsó és Lublin vajdaságokat. Cserébe viszont Litvánia nagyobb része szovjet érdekszférába került. A következő hónapok során a Szovjetunió bekebelezte a balti államokat, és Besszarábiát. Litvánia 1940. nyári szovjet okkupációját követően a német kisebbség lakta marijampoléi területért a Szovjetunió külön 7,5 millió aranydollárt fizetett Németországnak, a német lakosságot pedig a birodalomba telepítették át. Németország hozzávetőlegesen 118 ezer négyzetkilométer, a Szovjetunió pedig 200 ezer négyzetkilométer területtel gyarapodott. A volt lengyel területek egy része a náci, másik része a szovjet birodalomhoz került, a fennmaradó részen pedig létrejött a Hans Frank vezette Főkormányzóság. A szovjetek által uralt zónában fogságba esett lengyel tiszteket 1940 folyamán a szovjetek kivégezték.
"Nem is mondtam mást. 2014 előtt max nem hivatalosan" . Hát, pedig a sorrenddel gond van, mert időrendben fordítva történt: . "Majd jöttek a fegyverszállítmányok Ukrajnába, meg a 2014-es maidan puccs."
Látom te örülsz, hogy az agresszor győz. Te annak is örültél biztosan, amikor a Pál utcai fiúkban a Pásztor fiúk elvették a kis Nemecsektől a játékgolyóit. Nem írom le, milyen lélekre, jellemre vall az ilyesmi.
Aha. A háromnaposra tervezett villámháborút az oroszok Szaúd-Arábiában nyerték meg a tárgyaláson. Ez csak egy tárgyalás volt. Nem béke, sőt még tűzszünet sem. Ha az oroszok nyertek, akkor miért eszaklálák a háborút, békét vagy a miafenét Szaúd-Arábiába?
Trump primitív és ezt se érti pontosan, mint megannyi mást se. Azért mert néhány dologban igaza volt (túltolt woke, elhibázott bevándorlás kezelés) és a választói hozzá hasonlóan primitívek, ez jön ki a cső végén.
Egyszerű, már írtam, nyertek az oroszok, szvsz. Leírva nem lesz, de ennek megfelelően lesz a deal, orosz-amerikai érdekek pipa, Európa meg max mehet a pénztárhoz csengetni.
Tévedtem. Rossz döntés volt, amikor azt javasoltam Placi82-nek, hogy nem szóljunk egymáshoz. Értelmetlennek tartottam úgy vitázni, hogy mindig tűpontosan neki volt igaza. Ezt most is értelmetlennek tartom, de #66478-ben beírták a pszichológiai szakszót: "grandiózus nárcisztikus". Mindig is érdekelt a pszichológia, itt a fórumon én is többször használtam a kognitív disszonancia fogalmát. Ezentúl jobban oda fogok figyelni Placi82-re. Sok haszna nincs ennek a topicnak, de melléktermékként meg lehet figyelni egy "gn" személyt.
Nem is mondtam mást. 2014 előtt max nem hivatalosan. Másrészt: https://www.marshallcenter.org/en/publications/occasional-papers/ukrainian-membership-nato-benefits-costs-and-challenges At the moment, the issue of Ukrainian membership in NATO is on hold for a number of reasons including: (1) radically divergent opinions within the government (between the President and the Prime Minister) on the desirability of Ukraine seeking NATO integration (among many other issues), (2) lack of public support in Ukraine, (3) the need for considerable further reform, (4) the continuing complexity, fractiousness and uncertainty of the Ukrainian political process and disagreement over foreign policy prerogatives,4 (5) differing views among allies about Ukrainian membership in NATO and (6) Russian pressure. Lefordítom a háborúpártiaknak, igaz Ukrajna nem akart nato tag lenni, de mi, yenkik, meg akartuk hogy azok legyenek. Szép munka, náci miliciák fegyverzése, puccs, tiltott beavatkozás, ezek mind a nagy demokráciátok elemei.
Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de a tények alapján te egy ostoba ember lehetsz, ha ezek után is ezt a véleményt hangoztatod. Éppen a tőlem származó linken található, általad írt idézettel cáfolod saját korábbi állításodat. Te csak lehet, hogy végtelenül ostoba vagy, de én biztosan az vagyok, hogy veled vitázom. :)
OROSZ-UKRÁN háború