Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 18. 10:32
Előzmény: #66563  Murdoch
Kínát sem látom. Pedig Orbán szerint két nap van az égen.
Párizsban is csak a "legfontosabb európai országok" küldötteit látom.
Németország, Olaszország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Lengyelország, valamint Dánia, utóbbi a balti államok képviseletében is.
Meg látom párizsban Szijjártó Péter szánalmas üzenetét is, mely szerint háborúpárti vezetők ülnek össze Párizsban, akik meg akarják akadályozni az ukrajnai békét.
Murdoch 2025. 02. 18. 10:31
Előzmény: #66572  Istvan78
Még mindig tévúton jársz. Voltak 94-ben is népszavazások, az csak a ti fejetekben van/volt, hogy az a közel magyarországnyi kisebbség annyira az ukrán állam alá akart volna tartozni. Csak annak az eredményekre pont tojt az akkori vezetés. Tessék:
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10848779608579417
Senkit nem érdekelt, hogy az ott élők mit akartak, titeket meg aztán pláne. Akármilyen eredmény van, volt, tuti csalás, ha az az oroszoknak kedvez. Másrészt Ukrajna meg deklaráltan a semlegesség jegyében jött létre, nincs katonai blokkosodás, meg ilyenek. Ehhez képest a yenkik 2008-ban betolták a nato tagságot (az ukránok nem is akarták), még is, mire számítottál, hogy ezt is benyelik az oroszok? Visszakereshető, 10+ éve mondják Putyinék, hogy mi lesz ennek a vége, Lavrov 13 vagy 14-ben is mondta, hogy nem akarnak háborút Ukrajnával, de nem lesz más választás. Erre még jött a maidani yenki puccs is, hát semmin ne csodálkozzunk. Mármint persze ti igen, de az mindegy. Trump meg szemlátomást visszaáll a régi befolyási övezetes történethez, jól teszi. Semmi keresnivalója a yenkiknek a térségben. 
Istvan78 2025. 02. 18. 10:31
Előzmény: #66575  Dehogynincs
Nem olyan értelemben akartam használni, hanem mint szuverén államot.
szieszta 2025. 02. 18. 10:24
Előzmény: #66572  Istvan78

Látod, az amcsik pár nap alatt legyűrték a japánokat. Elég volt 2 atombomba.
A hadjárat elindítása óta ezerszer le volt írva, hogy már bajban vannak az oroszok. Legyen az brit, vagy ukrán propagandaosztály műve.
Istvan78 2025. 02. 18. 10:23
Előzmény: #66570  szieszta
Milyen vezetőkkel. Az összes döntéshozás tagállami kéviselők kezében van. Az EU bizottságba is a tagok jelölnek minisztert, stb. Leyent is a tagállami vezetők szavazzák meg.
Van baj, de szerintem a rendszerrel van a baj. Nehézkes az egésznek a működése, a felelősségek szétkenődnek, a merész gondolatokat nehéz véghezvinni, mert mindig van egy csomó gáncs, stb. A tévedés jogát fenntartom.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 18. 10:22
Előzmény: #66566  Istvan78
Szándékosan vagy akarattal használod Orbán és Sehmet egyik kedvenc szavát, mégpedig a nemzetállamot?
Szerintem egy fia nemzetállam sincs az eu-ban, de mondj egyet!
Orbán is úgy beszél a nemzetállamokról, hogy közben a volt gyarmatokról és a világ minden részéről milliószámra beözönlő migránsokat szapulja.
Szíves figyelmedbe ajánlok néhány szót és kifejezést, ami nem írja le a valóságot: fából vaskarika, hétfejű sárkány, nemzeti konzultáció, ...
Murdoch 2025. 02. 18. 10:19
Előzmény: #66564  Törölt felhasználó
Nem tudom mire számítottak, 'let's just fight', gőzerővel menjenek a fegyverek Ukrajnába, szankcióhegyek, hörgő ruszofóbia level100. Utána meg ők lennének a jófiúk, meg a békefenntartók. Ez nem EU, hanem egy hisztis óvoda.
szieszta 2025. 02. 18. 10:18
Előzmény: #66568  Istvan78

Ha az EU a fegyverekre fog költeni, az szépen lehúzza majd a gazdaságot és felpörgeti az adósságot. Az amcsik azt várják el, hogy tőlük vegyük a fegyvereket, pörgessük és fizessük az ő gazdaságukat.
Istvan78 2025. 02. 18. 10:17
Előzmény: #66565  szieszta
"Arról tudunk, hogy az elég nagy számú orosz nemzetiséggel hogyan bántak az ukik."
Hogyan bántak? Azon kívül, hogy az orosz nyelvhasználatot korlátozták. Előtte meg 60 évig az oroszok korlátozták az ukránok nyelvhasználatát.
NATO meghívás: 2008-ban volt egy fél mondat erről, hogy lehet tárgyalásokat folytatni erről, igaz csak az amcsi külügyminiszter tetette bele a záródokumentumba. Aztán 2014-ig nem történt semmi, mégis történtek dolgok, Krím, stb. 2014 után se volt meghívás.
2014 után érthető volt hogy elkezdték felfegyverezni az ukránokat, mivel gyenge volt a hadseregük, azért is tudták könnyedén leszakítani a keleti területek egy részét és a Krímet. Amúgy nem komoly összegű volt a felfegyverzés.
.
Szerintem nem volt olyan brit mondás, hogy két hét alatt összeomlik Oroszország, ezt te csak úgy kitaláltad. Az viszont tényleg tudható, hogy az oroszok azt hitték, hogy Ukrajnát pár nap, hét alatt legyűrik. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 18. 10:16
De, a súllyal van probléma, az egész uniós vezetés inkompetens hülyék gyülekezete, akik az elmúlt években egyetlen érdemi eredményt nem tudtak letenni az asztala. Mindenben lemaradtunk, szó szerint. De a nagyobb hatalom persze kéne...
szieszta 2025. 02. 18. 10:12
A vezetőkkel van a baj.
szieszta 2025. 02. 18. 10:09
Előzmény: #66560  Phylaxa

Nekem semmi bajom Lacival, csak a folyamatos öndicsérgetése zavar. Elgondoltam, hogy a munkahelyén is úgy folyt az értekezlet, hogy elmondta magáról, milyen jó?
Sok mindenben ugyan azt gondolom, de ha nem teszem közzé, az még nem azt jelenti, hogy én azt nem így gondolom, vagy tudom.  Ő meg leírja, hogy ti nem tudjátok, mert én mondtam.
Itt írja, hogy sokunkat nem szeret, nem becsül semmire itt a fórumon. Nem csodálom, hiszen a nárcisztikus emberke csak magát szereti. Ezért nem lesznek álmatlan éjszakáim.
Aztán jön a tudományával, mátrix, meg a töri. Mindenkit más érdekel, de ezzel minek dicsekedni. Bezzeg a kémiát és biológiát nem húzta elő.
A jövőbelátása meg elég szelektív, csak arra a 100%-ra emlékszik, ami bejött.
Mindegy, befejeztem a jellemzését, mert még feljelent személyeskedés miatt. 
Volt ilyen coinos fórumtársam. :-)
Istvan78 2025. 02. 18. 10:07
Mindenesetre az EUnak rá kell döbbennie, hogy nem támaszkodhat a jövőben annyira katonailag az USÁra, magának kell többet költenie a hadseregre.
Istvan78 2025. 02. 18. 10:06
Egyébként igen, van egyfajta lekezelése az EU-nak ill. Z.-nek itt, de Trump most nagyjából mindenkit lekezel, a világ urának képzeli magát. 16-ban is volt hasonló, aztán rá kellett jönnie, hogy határok léteznek, másnak is vannak eszközei, hatalma, vissza tud vágni és emiatt sokat enyhült a politikája.
Most hebrencskedik megint, játssza a nagyfiút, nem atnult az elsőből.
Istvan78 2025. 02. 18. 10:02
Előzmény: #66564  Törölt felhasználó
Nem a súllyal van itt a probléma, hanem azzal, hogy az EU nem egy állam, nem egy egységes valami, hanem nemzetállamok szövetsége, amely államok között komoly ideológiai és érdekellentétek vannak. Ráadásul személyes ambíciók is bezavarnak. Vagy az, hogy ott van Németország, ahol a mostani kormány már ideiglenes jellegű.
Szóval más egy olyan állam elnökének lenni, amelyet egy  egész ország választott meg, ráadásul a parlamenti többsége is megvan, a másik oldalon meg egy autokrata elnök van, ahol nem létezik ellenzék és demokrácia. Azaz azt tesz, amit akar.
szieszta 2025. 02. 18. 09:54
Előzmény: #66554  Shortelek

Újra visszatérnék a kavicsdobálós hasonlatomhoz. Te csendesen néznéd, ha  a szomszéd a gyerekét biztatná, hogy egyre nagyobb kavicsokkal dobálja az ablakaidat?
Arról tudunk, hogy az elég nagy számú orosz nemzetiséggel hogyan bántak az ukik. Aztán az amcsik, meg lehet az EU-is szépen nekiállt őket felfegyverezni, aztán beköltözni. Még invitálták a NATO-ba is őket.
Én nem vagyok sem ruszki, sem amcsi párti, de a hadművelet elején jött a brit titkosszolgálat és megállapította, hogy a ruszkik 2 hét után összeomlanak, hiszen a GDP-jük kisebb, mint Olaszországnak. Aztán tessék. Az EU kezd összeomlani, az oroszok meg köszönik szépen, elvannak.
A félelmem meg az, hogy az EU összes védelmi fegyverét ajándékként elpufogtatták az ukik, így marad a bunkósbot. Csak az a baj, hogy az európai ember nem fog a bot végére állni, mert annál sokkal kényelmesebb. Ráadásul a ruszkik óriási tapasztalatra tesznek most szert, taktikában, fegyvergyártásban, fejlesztésben, hiszen élesben kísérletezhetnek. De ne feledkezzünk el az adu ászról, az atomfegyverekről. Nekik nagyon sok van, ha minden kötél szakad.
Törölt felhasználó 2025. 02. 18. 09:53
Előzmény: #66561  Murdoch
Ez az a helyzet, amikor mindenki számára világosan kiderül, kinek mekkora súlya van a világpolitikában: megjött az amerikai nagyfiú az orosz nagyfiúhoz, az uniós kisfiúkat pedig már az első tárgyalás előtt kizavarják a teremből, hogy a locsogásukkal ne zavarjanak senkit. 🤷🏻‍♂️
Istvan78 2025. 02. 18. 09:36
Előzmény: #66520  Zedisdead
Te aztán kemény csávó vagy! Biztosan igazad is van, ha ilyen stílusban írsz! Te Zelenszkijről szólva a múltról ill. a szándékről beszéltél, miszerint nem akar tárgyalni, kérdeztem, hogy Putyin akar-e. Erre ezt írod, hogy akar, hisz holnap tárgyalni fog. Vagy csak trollkodsz vagy tompa vagy és nem tudsz különbséget tenni múlt és jövő közt. Melyikről van szó?
Murdoch 2025. 02. 18. 09:10
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250218/von-der-leyen-fakepnel-hagyta-trump-emberet-durva-gesztussal-uzent-washingtonnak-742065
"Kellogg helyett hétfő este Andrius Kubilius védelmi biztos fogadta őt."
Jó dolog ez a köhög a bolha eset, legközelebb vmi egyetemistát küldenek majd Ursulához. Nagy pofáraesés, nem baj, rájuk fér. Megjegyzem, szűk körben összeült ugyebár az eu-s elit globalista halmaza, jó sok országot kihagytak, hát így megy ez ugye itt pár nagyokos délibábos demokráciájában.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek