Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 08:01

Oroszország tovább szervezi a migránsáradatot, Finnország után Észtország is célkeresztbe került:
.
"Ami a migránsáradatot illeti, ez teljes mértékben államilag szervezett. Oroszországban van egy határzóna, ahová nem lehet belépni az FSZB engedélye nélkül. Szóval véletlenül került ez a több száz migráns egy finnországi határátkelőhelyre kerékpárokkal télen? – tette fel a költői kérdést Pevkur."
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 07:59

Az ukrán biztonsági szolgálat oroszországban is könnyen tevékenykedik, az FSZB nem tudja megvédeni az orosz kémeket! Az üzenet egyértelmű: mindenkit levadásznak, aki az ukrán lakosság elleni atrocitásokban tevőlegesen részt vett.
https://www.portfolio.hu/global/20231123/oroszorszagban-csapott-le-az-ukran-titkosszolgalat-magas-rangu-vezetot-likvidaltak-653567
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 07:57

Moszkva sötétbe borult, miután robbanás történt egy moszkvai energetikai infrastruktúra egységében.
https://www.portfolio.hu/global/20231123/sotetsegbe-borult-moszkva-hatalmas-robbanas-tortent-a-fovarosban-653391
Idén az oroszok vissza fogják kapni a terrorakcióikat, éppen ideje volt már!
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 07:55

Megvillantották az oroszok a Triton drónellenes elektronikus harcászati eszközüket a frontvonalon, eszközökről az ukrán drónok gyönyörű felvételeket készítettek!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 https://www.portfolio.hu/global/20231123/elkepeszto-felszerelest-villantottak-az-oroszok-most-aztan-tenyleg-vege-a-dronok-aranykoranak-653489
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 07:21
Előzmény: #51833  Placi82

Sületlenség!
A külpolitikája azt eredményezi, hogy megtűrtek lettünk a saját közösségünkben, kétoldalú tárgyalásokra már nem hívják meg. Nézz meg pár videót, hogy szenved például egy EU csúcson a partvonalon!
Elérte, hogy hol az oroszok bábja, hol a kínaiaké.
Orbán egy hazaáruló, nem más, egy pszichésen totálisan beteg idióta!
Lehetett volna belőle igazi államférfi, ehelyett egy tolvaj bűnöző lett!
Amikor lehet mindenkit elárul, most éppen a kárpátaljai magyarságot!
Szép az a több tíz (száz) milliárdos vagyon, amit összelopott, a főúri kastély, de az emberek közé már nem mer kimenni, a vidéki beszédeire busszal szállítják a megbízható embereket. 
Karma is bitch 🤣🤣🤣, hátralévő életét rettegésben élheti le!
Placi82 2023. 11. 23. 23:34
Előzmény: #51830  berlini
Figyelj Berlini, én már nem akarok vitatkozni veletek, mert sajnos kulturáltan nem megy akkor inkább hagyom. De 1) Én megmondtam előre hogy a jobboldal tarolni fog EU ban a következő EU választásokon!!! Oka ugyan az mint anno a Weimari Köztársaság után Németországban. A Német nácik soha nem kerültek volna hatolmra, ha akkor is a progresszívok  nem tolják túl azokat a dolgokat amit nem bírt bevenni a Német egyszeri honpolgár gyomra. Erkölcsi zulottseg, gazdasági válság,  volt hadiszallitok a háborúban meggazdagodva, raboltak ki a megtakarító németek, a német márka inflalasaval, és egyéb gazembersegel. Német csaladapak 100.000 számra lettek öngyilkosok elkeseredtsegukben , mikor a  lanyaik  10 tojasert adtak oda magukat, hogy a  család ne haljon éhen.  Aztán jött Hitler ez a mocskos  gazember, és rendet, és irányt mutatott a káoszbol, a többi már  történelem. EU ban a fehér keresztény átlag Hansnak, és Johnnak, és Rodrigonak, és Marco nak rohadtul elege van ebből a neoliberális mindenkit segíteni, és befogadni kell, mentalitásbol, akkor is ha bűnözés nő , és segélyeken élnek. Eletidegen eszmék ezek. Sőt még a fehér európai húzza meg magát, és lapuljon, alazkodjon meg mert különben rasszista, és akkor megnezheti magát, hogy  kap bárhol munkát, ha rakerul a kartonjara. Olyan feszültségek, vannak a társadalomban emiatt, hogy ha erre az orosz háború, meg az USA nak a  gazdasági  lakajkodas miatt, meg egy gazdasági válság jön, és a nyugati eletszinvonal megreccsenesevel jár, akkor a történelem ismétli önmagát. Előre fog törni a szélsőjobb. SAJNOS!!! Most se esik le, hogy az intelligens, büszke, már 600 éve is polgári kultúrával rendelkező Hollanadoknal miért nyertek ezek?????? Mert tele a tokuk az átlag Hollandnak, évvel a progresszív liberalizmussal, és a BLM, és WOKE narrativakkal. De nem. Nem esik le nektek, és Murdochot osszátok, de szerintem ti se hiszitek el amit már írkáltok. És igen Svédországban is elege van az embereknek. De mond el egy nagy társaságban, és holnap behiv a főnököd, hogy ki vagy rúgva. Egzisztenciálisan véged.  Ezt nekem olyan mondta, aki pont ott dolgozik informatikus fejlesztő mérnökent. Ez nem diktatúra?  Dehogynem, csak másfajta. Jó lenne ha ez változna, és normálisan, nem pedig majd radikálisan..
Placi82 2023. 11. 23. 23:12
Előzmény: #51832  Törölt felhasználó
Putyin már nem akar békét kötni. Idáig akart, de Z és a mögötte álló erők nem akartak. És most már Putyin nem akar. Idáig az oroszokat akartak kivereztetni, hát nem sikerült, most ő verezteti ki a másik felét. Az idő már Putyinnak dolgozik.  Ennyi. 
Placi82 2023. 11. 23. 23:10
Előzmény: #51832  Törölt felhasználó
Orosz vonal a migransozas? Na ne rohogtesd már ki magad. Akkor nem a progresszív neolibarilisok erőltetik rá Európára???? . Na ne hajlitsatok már így a valóságot, mert a hóember is megveszne ettől a maszlagtol amit itt előadtok. Ngo hajók, és szervezeteket is az Oroszok hozták létre?? Nyíltan lehet tudni kik állanak a háttérben. És az arab tavaszt is, amivel megbuktattak a vaskezzel rendet tartó diktátorokat, akik a migráns hordakat feltartoztatattak? Aha értem meseljetek meg kérlek! 🤣🤣🤣
Oroszok haragszanak Finnországra. Pro és kontroll, oda vissza. Hát ha még EU progresszív liberális elit úgy erőlteti a migránsokat, meg a wilkommen kultúrát, akkor ők nem verik őket vissza őket gumibottal. Hát menjenek. Az utóbbi időben sok millió migránsok kozul mennyi ment az orosz finn határon keresztül? És mennyi ment a foldkozi tengeri Ngo hajókon.? Elarulom 99.9999% és 0.000001 az arany vagy még annyi se. Nehogy már ezt is az Oroszokra kenjetek már. 🤣
Én nem védem Viktort mert nem tetszik nagyon a magasnyomású gazdaság politikája, mert rossz irány. A kulpolitikajaval viszont jó irány. De a migránsokat  akiket enged MO rá, azok vagy a kuli melosök, vietnambol meg fülöpszigetek rol akik napi 12 órát dolgoznak a sor mellett, vagy pedig  a milliomos Kínai, akik olyan lazán vesznek meg 1 millio dolláros hazat itt, mint te zsemlet. Ez azért nem a tipikus ny-EU ban jellemzo migráns  kategoria.  
Törölt felhasználó 2023. 11. 23. 22:39

Igazad van, elképesztő a hazudozás, torzítás, a propaganda sugárzása.
Más is jár külföldön és nem az orosz meg szélsőjobbos propagandát tapasztalja.
Orbán is folyamatosan hozza a migránsokat az országba, de mindenki szemében ő a migránsellenes.
Ez a migránsozás orosz vonal, kiadták az ukázt,  az orosz kudarcokról a fronton senki nem beszél.
Finnországi események is pontosan megmutatják a valós helyzetet, hirtelen minden közel-keleti migráns a finneknél akar fagyoskodni....
Putyin már békét kötne, a Hamász is, ők érzik vesztes helyzetben vannak.
Murdoch 2023. 11. 23. 22:22
Te sajnos totál háttal ülsz az eseményeknek. Nem egy hajóúton, vagy körutazáson dől el, hogy milyen egy ország elmeállapota. Direkt nem linkelek YT videókat, felesleges. A migráció magával hozta a bűnözés magasfokát, teljes szívből drukkolok minden olyan pártnak, akik ennek véget vetnek. Meg a balliberális mesemondásnak, elég volt.
https://www.theguardian.com/world/2023/sep/28/sweden-records-record-high-number-of-shooting-deaths-in-september
https://www.voanews.com/a/sweden-s-leader-turns-to-military-for-help-as-gang-violence-escalates/7289807.html
berlini
berlini 2023. 11. 23. 20:38
Előzmény: #51829  Murdoch
tehát gyerekként megélted a szocializmust.
Ez nekem kb olyan mint ha azt mondtad volna embrióként megéltem 56-ot, vagy szüleim megálmodtak a II. VH végén.
A tömeggel pedig normális ember szembe megy. Abnormális pedig felhecceli és kihasználja őket saját céljaira. Ez megy most nyugateurópában. Ehhez én nem segédkezek.
És igen. Utálok minden diktátort és azokat, akik úgy gondolják, hogy isten akaratából ők fel vannak jogositva arra, hogy mások alapvető jogait sárbatapossák.
Gondolom Svédországot is saját tapasztalatból irod le polgárháborús országként?
Én pont azt a mozit nézem ami Európában már többször zsákutcába vezetett.
Felheccelt, félrevezett tömegek, bünbakként kipécézett másvallású vagy nemzetiségű emberek és utána megy a sirás-rivás, hogy nem ezt akartuk. Mert ennek mindig szörnyű vége lesz.
Én inkább előre szólok.
Amúgy meg remélem, hogy a normális hollandok sem olyan miniszterelnököt akarnak, aki a Hollandiában élő muszlimok templomait le akarja rombolni, aki nyiltan vallási uszitást végez. Remélem nem lesz többsége kormányalakitáshoz.
Murdoch 2023. 11. 23. 18:27
Előzmény: #51828  berlini
Nem voltam az oroszoknál, ettől függetlenül keleten sokfelé. Európában szinte minden országban, rendszerváltástól, volt, hogy hetekig, hónapokig, most meg fixen. Meg levezettem kb. 500k km-t is. Látom a változást, de ha megnézed a holland szélsőjobb programját, akkor ne is csodálkozz az eredményeken. Szembemész a tömeggel. Én voltam no-go zónákban, ahhoz képest Kína maga a megtestesült biztonság. Tavaly pont a vidéki német kolléga mesélte, hogy az utóbbi években már minden ajtót zárnak (vidék - ház), korábban ez nem volt jellemző. Mellesleg éltem a 70-es években gyerekként, érdekes, tök normális élet volt, külföld be volt korlátozva, de ennyi.
Felőlem egyébként azt tagadsz, amit akarsz, azt utálsz, akit akarsz, csak éppen a szavazók majd eldöntik, ők mit is akarnak. A migráció meg kőkemény válságot hozott, itt Svájcban olyan szórólapozás megy a piros X-el áthúzott migránsokkal, amiért Orbánt kínpadra küldenené valamelyik elmeroggyant EP-s. Közben meg a lágyszívű svédek a katonaságot vetették be a bünözők ellen, nem tudom te melyik mozit nézed. Menj el pl. Malmö-be terepgyakorlatra, de ne turistaként...
berlini
berlini 2023. 11. 23. 18:05
Előzmény: #51814  Murdoch
Csak egy kérdésem van.
Voltál már oroszországban és a dicső kelet többi volt szovjet köztársaságában?
(Nem a fővárost értem ezalatt, a szép diszleteket, hanem ott ahol a tömegek élnek)
ha nem, akkor megkérlek ne mesélj itt mindenféle marhaságot a hanyatló nyugatról és a csodás keletről.
Tudom hogy nem éltél a hetvenes években, de én igen. Nem kell ez a kábitás. Elég volt akkor.
Murdoch 2023. 11. 23. 17:53
Előzmény: #51823  Shortelek
Pedig ez lesz a trend. Mindenesetre abban tökéletesen igazad van, ahogy akármit mondhatnak, a kimenet nem fix, lsd. az olaszokat. Vagy ott van az argentín nyertes populista párt, most beálltak az USA/Izrael mögé. 
Murdoch 2023. 11. 23. 17:50
Előzmény: #51825  Törölt felhasználó
Nem kommunista, hanem gyerek voltam Zsombika...
Törölt felhasználó 2023. 11. 23. 14:38
Előzmény: #51816  Shortelek
Mi más lett volna?
Törölt felhasználó 2023. 11. 23. 14:37

15,7 millió ember él oroszországban 56 ezer forintnál kevesebből, például a moszkvai árakat ebben az összefüggésben kell vizsgálni!
.
Az orosz gazdaság rosszul teljesít
.
Jóllehet a Kreml a szankciók ellenére is rózsás képet fest a gazdaságról, „a valós helyzet rossz” – állítja egy jeles orosz közgazdász. 
.
A jelentések szerint Oroszország ellenálló gazdasága a hatalmas állami és katonai kiadások ellenére is virágzik. Sok szakértő már tavaly, az Ukrajna ellen indított orosz invázió után összeomlásra számított. 
.
Ezzel szemben a hivatalos adatok szerint a GDP 5,5 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – amikor egyébként 3,5 százalékos hanyatlást jegyeztek. A gazdasági növekedés azonban sok orosz számára nem jár a személyes jólét javulásával. „Az orosz lakosság nagy részének nagyon alacsony a bére” – illusztrálta a körülményeket Igor Lipsits. 
.
Az orosz jegybank 15 százalékra emelte az irányadó kamatot, hogy életet leheljen a megroggyant rubelbe, amely tavaly óta 16 százalékot veszített értékéből a dollárral szemben. Az orosz infláció tavaly 11,9 százalékos volt, az idei – a becslések szerint – 7-7,5 százalék között várható. Lipsits becslése szerint Oroszországban húszmillió ember – a lakosság 14 százaléka – a szegénység peremén, vagy már szegénységben él. 
.
Számításait alátámasztja a hivatalos statisztika: a második negyedévben 15,7 millió ember élt a szegénységi küszöböt jelentő havi 14 184 rubelnél, 56 ezer forintál kisebb összegből. A közgazdász a jövő évi elnökválasztás után – amelyen Putyin újrázása valószínűsíthető – komoly gazdasági visszaesésre vagy legalábbis stagnálásra számít. - index
Shortelek 2023. 11. 23. 13:58
Előzmény: #51822  Murdoch
Nyilván nem örúlök a holland válsztási eredménynek, de majd meglátjuk mi lesz, egy dolog a választás, más dolog a kormányzás, meglátjuk.
Murdoch 2023. 11. 23. 11:03
Előzmény: #51816  Shortelek
Kíváncsi leszek, hogy dolgozod fel majd a tegnapi holland választások eredményét, ugyanis a szélsőjobb győztes korábban jó kapcsolatokat ápolt az oroszokkal. És nem egyszer kijelentette, hogy nem fog szállítani fegyvert Ukrajnába. 
Murdoch 2023. 11. 23. 10:44
Előzmény: #51820  Törölt felhasználó
Mondjuk én nem égetném magam jobban, de te tudod. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek