Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 08. 07. 23:37
Előzmény: #45973  Placi82
ezek a szegény oroszok!
Milyen jó, hogy van egy okos ember közöttünk, aki megvilágosit.
Minden gonosz vagy grúz, vagy más nemzetiség volt, egy sem orosz.
A németeknek nem jutott eddig eszükbe, hogy nem ők a felelősek a hitleri világégésért, holokauszért, hiszen Hitler osztrák volt.
A levezetésednek egy végső fokozata hiányzik.
Csak sugallod, de ezek szerint a rendszerváltásnál meggazdagodott új elitnek a tisztességes része az aki nem váltott és most is kitartóan az oroszok seggét nyalja.
Ezzel meg az a probléma, hogy a vezér minden csak nem ilyen álhatatos.
Elször az SZDSZ-hez dörgölődzött, azokhoz akiket a kádári rendszerben folyamatosan zaklattak, őrizetbe vettek, eltiltottak hivatásuk gyakorlásától. Igy juthatott ki Soros ösztöndijjal Angliába miután egyedül kiűzte az orosz megszállókat egy jól sikerült beszédével a Nagy Imre megemlékezés alkalmával.
Az első szabad parlamentben senki sem mondott annyira antiklerikális beszédeket mint ő.
Utána rájött hogy évekig vadházasságban élt és a gyerekek borzalmas kinok között fognak fenőni, ha törvénytelenek maradnak. Ezért megkért egy evangelista lelkészt, hogy adja össze feleségével. Kezdte megszeretni a keresztény egyházakat.
Utána már nem csak szerette őket, de a keresztén Európa élharcosává is vált. Nem volt rest minden magyar politikust élesen birálni, aki az antikrisztusokkal, többek között az oroszokkal akárcsak szóba is állt. 
2008-ban  legélesebben elitélte az oroszok villámhadjártaát amivel térdrekényszerintették Georgiát.
Aztán 2010 után rájött, hogy az oroszok is keresztény testvérek. Elhatározta, hogy egy soha sem volt energiafüggőséget épit ki velük. Atomerőművet is velük épit. (Egy mellékszála a keresztényi gondolat meggyökerezésének vezérünk lelkében, hogy közben minden módon megpróbálta eltaposni annak a lekésznek az egyházát, aki összeadta őt a feleségével és megmentette a lelkét az elkárhozásttól.)
Rájött hogy a putyini illiberalizmust tökéletesen lehet Magyarországra adaptálni.
Később észrevette, hogy az igazi ellenség nyugaton van. Addig is sorozgatott, de az utóbbi 6-8 évben brüsszel vált a gonosz szinonimájává.
Ő pedig a legkétszinűbb álszent békekövetté.
Ő lenne a pédaképed?
hamutarto 2023. 08. 07. 23:29
Előzmény: #45974  Placi82
Te beteg vagy. Kár, hogy egyszer-egyszer komolyan vettem egyes beírásaidat. Azt gondoltam komóly ember lehetsz, de csak egy okoskodó tapasztalatlan emberke van az álarc mögött.
hamutarto 2023. 08. 07. 23:21
Előzmény: #45973  Placi82
vász makogsz? papi ez nem válasz. Az-val van a baj, hogy  kitekert cirádás baromságaid engem biztosan nem hatnak meg. Lehet hatalmas lexikális tudásod (magolós-szóról-szóra típus vagy) de miért kellene az orosz-szovjet tőrténelmet olvasgatnia az unokáimnak vagy a te gyerekeidnek? Kit érdekel? Ne jöjjön vissza az Ő életükben az amit te nem éltél át és mégis élteted.
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 23:03
Előzmény: #45975  Törölt felhasználó
Liberális demokrácia álcája mögött mindent szabad? 
"Bár az erdő zsugorodott, a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való..."  
hamutarto 2023. 08. 07. 23:00
Előzmény: #45972  Törölt felhasználó
Nem mondasz igazat vagy nem tudod mi az igazság. Apád nem juthatott volna el az őrnagyi rangig, ha nem lett volna a párt tagja. Leszerelték ! (gondolom magas nyugdíjjal) A magánéleti problémákat a BM-HM egy bizonyos pont után, nem tolerálta. A hevességed és az önérzetességed azt sugalja, hogy még elég tapasztalatlan vagy.
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 22:53
Előzmény: #45974  Placi82
Akkor külön jó, hogy pont azokat támogatod, akik azt a rendszert akarják visszahozni…
Placi82 2023. 08. 07. 22:44
Előzmény: #45966  hamutarto
Ja es olvasd hozza a hazai, AVH vezetoinek az eltrajzat, es szervezeti felepiteset. Rakosi elvtars pajtasi, Gero, Farkas, Peter Gabor. Es sok kirendeltseg volt az orszagban, sok pribek.. A legnyakasabb kulak gazdat par het alatt megtortek. Sot meg a partba is belepett volna, ha azt akartak volna. Ugyan ezt csinalta oroszorszagban, az orosz, ukran ,etc  neppel a Cseka, utana meg a GPU. Szoval eloszor olvass, legyen ismereted, utana itelkezz.:)
Placi82 2023. 08. 07. 22:34
Avval nincs baj, ha iskolaban enekelte valaki kozelezoen. De ismerek 1-2 cegtulajdonost, akik mar  a Kadar rendszerben is voltak valakik, aztan a privatizacioban, segitettek lebontani a kommunista nepvagyont, es most  nagyon orosz ellenesek. Mosolygok rajta.
2. A tortenelem, sémakra epul, minden ismétlődik. Cornelius Sullatol napjainkig.
3. Kezd el olvasni a tortenelmet. Nem az oroszok voltak a komunizmustak! Kommunizmus történelme,  Lenin, Trockij, Zinojev , Kamajev, utana olvassd el a NEP azaz a  Új gazdasagpolitika, utana jott ez a szemet grúz  Sztalin, es embertelen  diktaturaja, irtotta az oroszokat, kulakokat, ukranokat, zsidokat. Utana mar nem.lehetett az iranyt visszacsinalni. Szerencsetlen, irastudatlan orosz paraszt, azaz a muzsik, meg a sotetsegben tartott szovjet munkassag, teljesen vakon, es fogalmatlqnul volt. Még a 40 es evekben is Sztalinrol azt hittek, hogy ők minden oroszok carja. Szóval  oroszok, ugy voltak kommunistak, mint a csehek, vagy a magyarok. Rajuk kenyszeritettek eletidegenul egy kisebbség   a Sztalin félék. Nalunk meg a Rakosi féle bagázs. Nagyapam sokaig ellenallt, a kolhozitasnak,  a TSZbe belepesnek. De aztan ugy megdolgoztak ez a tipusu banda, hogy osszetort es belepett, a foldjeivel es lovaival együtt.  Pedig megjarta a don kanyart, de ezek megtortek. Ugyan ezt muvelte az orosz azaz a Szovjet  neppel ez a  kisebbseg  csak 40 evvel korabban. Tobb 10 millio  aldozat utan megtortek . Errol ennyit.
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 22:34
Gyerekként kötelező,felnőttként választható.Család és neveltetés! "Alma a fájától"
Mit nem szeretnél az unokáimmal-dal megismertetni? 
Szerintem sokkal jobb volt gyerekként mint a mai világ.
Középiskolában viszont egyedül én nem voltam kisz-tag az egész suliban.Ennyit a kötelező-ről.
Ki is basztak,mint rendszerellenest. Utáltam a rendszert és utálom a mai napig. 
Viszont amit a nyugat csinál,azt is utálom. 
Usa diktál Brüsszelnek és az egész világnak.Patkány szarjankó az összes. A pénzért,hatalomért mindent.
Akinek a gyomra ezt beveszi hajrá. USA nincs,akkor nincs háború.
Nem az oroszok terjeszkedtek,hanem a Nato.
Apám őrnagy volt,viszont ilyen beosztásba,nem lehetett párttagság nélkül.Így inkább leszerelt. 
Ennyi a kötelezőről és emberségről.
Rendszerellenes és orosz párti. Na ez hogyan? Az igazság érzetem!Engem ne akarjon  irányítani,senki. 
USA mit csinál? Remélem érthető.
hamutarto 2023. 08. 07. 22:33
Előzmény: #45968  Törölt felhasználó
Jól nyomod "háború ukrajnában" akkor ezek a vidám emberek, melyik népcsoportba tartoznak? hhmm
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 22:25
Demko Attila: 
Kérdésként felmerült, a hidak, hajók, energia infrastruktúra, kikötők mennyiben legitim célpontok egy háborúban.
Nos, alapvetően legitim célpontok - és ha a realitást nézzük, mind a két fél támadja őket. Civilek haltak meg ilyen típusú támadásokban mind a két oldalon - ilyen a háború. 1999-ben a NATO bombázott szét egy szerb hidat vonattal együtt - nem szándékosan. Sajnos ez előfordul.
Az látható persze, hogy szabadulnak el az indulatok mind a két oldalon, a vérellátó vs Donyeck belvárosa, stb.
Egy ideális világban minden ilyen cselekedetet kivizsgálnának a háború után - pártatlanul. De ilyen aligha lesz. 
Más: egyes hírek szerint Ukrajna kezd nyitottabb lenni arra, hogy előzetes orosz kivonulás nélkül is lehet tárgyalás. Ez egy lépés a   valóság felismerése felé.
Az is, hogy Zelenszki elnök leült a magyar közösség vezetőivel tárgyalni Beregszászon. Az ördög a részletekben van, és a részleteket még nem tudom, de a találkozó után adott nyilatkozata pozitív volt.
BladeBoris 2023. 08. 07. 22:24
Előzmény: #45951  duraczell
Elárulom, ha nem érted: azért nem nyernek egyyszerűen az ukránok a retardáltak ellen, mert sok van belőlük.(btw, itt a fórumon is ezért vagyunk mi rossz helyzetben... Jó a buli, jók a prgramok, csak... 🤣 🤣) De, fogynak... többekközt azért, mert hülyék. (a múlt heti alakizó/sórakozó  200 egyszerre egy csapásra az megvan? A hétvégi az egyenruha cserével? Vagy 50 ember.. Év elején a szintén parancsnokra váró, sorakozó 100 az megvan? Ez mind a határtalan bölcsességre vall! :D 
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 22:11
Jajj, de szép találat: béke az usában, háború ukrajnában 🤷😴
https://twitter.com/GabeZZOZZ/status/1688591202097020945?t=tAhh9GBZtH1VyqIAFfqWhQ&s=19
hamutarto 2023. 08. 07. 21:47
Előzmény: #45961  Placi82
papa, ha üttörő sem voltál a korodnál fogva, akkor nem tudhatod, hogy minden kötelező volt, a Magyar himnusz után a szovjet himnusz is.Magyarra fordítva és énekelve!!!! Az Internacionalet nem minden esetben (az ünnepélyektől függött) adta le az iskola rádió. Namármost ha nem éltél akkoriban, akkor mi jogon kritizálsz olyan embereket, akik ezt nem szeretnék az unokáikkal megismertetni.
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 21:39

Egy esti jó hír:
Megint leszedtek egy KA-52-est az ukránok, most  Robotynél!
**
"Robotyne. Soldiers of the 47th brigade destroyed a Russian Ka-52 helicopter with a MANPADS system", — commander of the "Tavriya" troops Oleksandr Tarnavskyi" - twitter
Lassan az orosz KA-52-es géppark felét már lelőtték az ukránok, szépen fogynak, utánpótlásról pedig nemigen hallani!
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 21:05
Előzmény: #45958  Placi82
longforever is szokott ítélkezni a gyakorlatban 😉 tutifix infó. Egyébként Németországban böribe is mehetsz az igazság kimondásáért. 
https://twitter.com/johnnyjmils/status/1688605848895885312?t=xK7yvMz1z5VjE7vUtVLOGQ&s=19
Nem csoda, hogy itt lett olyan sikeres hitler is. 
berlini
berlini 2023. 08. 07. 21:05
Előzmény: #45931  Törölt felhasználó
azért ne essél tulzásokba. vannak barbár orosz katonák is, de azért nem mindegyik. (Ezt a fajta önkritikát nem tiltja türvény Moszkvában?9
Törölt felhasználó 2023. 08. 07. 20:57
Előzmény: #45959  Placi82

Uh, ekkora lenne a hatalmam?  LOL
Lacikám, neked szóltam, nem a moderátornak, hogy offtopikot nyomsz.
Engem egy videó miatt tiltottak ki pár napra, mert a felvételen egy letolt gatyával menekülő ruszki is volt, valakit meg sértett a valóság, FELKAVARTA - LOL, bár ennél durvábbakat maga a pf is mutat, meg az összes **Laci+'évszám' nevű orosz troll.
Placi82 2023. 08. 07. 20:56
Előzmény: #45960  Madeinhungary
En ruszki imado? Pont annyira imadom az oroszokat, mint amennyire az ukran nepet. Ismetlem a NÉPET! Testvernépek szamomra mind genetikailag, mind nyelvileg. En meg útörő se voltam koromnal fogva se. De te valoszineleg allva enekelted az internacionalet az elozo rendszerben , mert abbol volt az előnyöd, vagy hasznod.. Benned honnan ez a gyulolet akkor? En tenyleg nem utalok, senkit se, egy kollektiv nepet, meg hülyeség!! 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek