És kiknek kellett vna adnia a nemzetközi haderőt? Ki magyarázná meg odahaza az emberveszteségeket egy 3. ország érdekében, sőt veszélyeztetné saját polgári lakosságát is?
Hát igen, sajnos megy a fosás a ruszki atomtól, szerintem putyo azt erősen meggondolná annak bevetését, így viszont ukrajna tartja a hátát, egy gyors beavatkozással már a haborúnak vége lehetett volna.
Most rááll az USA a fegyvergyártásra, az orosz is, az EU pedig eltartja Ukrajnát. Aztán egyszer csak leülnek tárgyalni, gondolom, amikor a lakosság már nagyon fogy és elege lesz. A sámánok úgy néz ki, hogy tévednek, bár még hosszú az augusztus.
Nem akar senki világháborút Tellerék óta. Rövid lenne és nincs visszaút.
Ugyanott pontosan mutatják a visszafoglalt területeket. Lépésről lépésre haladnak előre. Taktika váltás hetekkel ezelőtt megtörtént, ugyanakkor szerintem nem ugyanaz egy vaktában ágyúzás, mint a precíziós csapás.
Sokkal nagyobb a tét, ha hagyják a muszkát pofátlanul rabolni, akkor talán eszükbe jutna más országokat is inzultálni, éppen ezért hathatósabb segítség kellett volna pl. nemzetközi haderő.
Az ukrán közleményekből tudom (amit egyébként ti is bemásoltok), hogy taktikát változtattak és ugyanazt csinálják mint az oroszok. A frontok beálltak. De a fegyverbusiness-nek jó.
Nem folyik semmiféle térnyerés. A frontvonal mögött pusztítják a tárgyi dolgokat, ha pedig valamelyik megindul, akkor a védekező fél szarrá lövi. Egyszerűen tárgyak és életek szűnnek meg.
Nyugat nemcsak a háborút finanszírozza, hanem az ukrán gazdaságot is. Gyakorlatilag lélegeztető gépen vannak. Ha most leállna a háború, akkor vennéd észre, hogy mekkora pénz és energiamennyiség áramlik az országba csak azért, hogy működni tudjon. Az ujjáépítés ebben nincs benne.
Bahmut 9-10 hónap 7,2 km2 - óriási siker Ukrán ellentámadás 2 hónap 240+ km2 óriási kudarc ** Számtalanszor le lett írva, hogy lassú lesz, nagyon lassú, ameddig nem roppan meg az orosz sereg, vagy nem sikerül valahol az áttörés a kiépített védelmi rendszeren. Két háború ellenes kommentért 3 év börtön jár oroszországban! Te háborúpárti LackoMackó! - Comprende???
Ha tudnál számolni, akkor magadtól is rájönnél. Bizony hosszú háború lesz, havi 100-200km2 ukrán térnyeréssel (ahogyan én már márciustól többször leirtam.) Nyugat a mellényzsebéből finanszirozza a háború kb 50 milliárd /év költségeit az Ukrán oldalról. Az oroszok meg elgondolkodhatnak azon, hogy érdemes-e a következő években egy állóháborúban emberek százezereit beáldozni és az országot évtizedekkel visszavetni.
OROSZ-UKRÁN háború