Van két diplomád, mérnök. Főként gazdasági cikkeket olvasol. Nem vagy tájékozott a témában, de szerinted kezdenek objektívebbek lenni. Ezzel szemben fullra nyomod a több ponton is az orosz, hibás narratívát. Jobb lenne előbb tájékozódni: A gát orosz ellenőrzés alatt volt Egy ilyen szerkezet felrobbantásához belülről is sok robbanószer kell, ennyit csak az oroszok tudtak odaszállítani ( 8 mèter tömör vasbeton) Nincs olyan rakétájuk az ukránoknak, aminennyi robbanószert tartalmaz, ráadásul kivülről történő robbantáshoz a korábban jelzettnél is több robbanóanyag kellA történelem folyamán a védekező erők gyakorolták a gátrobbantást nem a támadók, vajon miért? Az oroszok az elmúlt napokban, hetekben duzzasztották és megemelték a vízszintet Alig egy hete törvényt hoztak, hogy tilos vizsgálni az ilyen műtárgyakban történt eseményket. Én a mérnököket alaposabb embereknek ismertem meg, remélem a munkádban alaposabb vagy!
A 3-al kellett volna kezdened, mert ezáltal nem lett volna szükség a többi blődséget leírnod. Nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy az orosz életfórmát istenítsd. Isten addja, hogy a gyerekeidnek ne kelljen átélnie. Tőled ezt az élvezetet nem sajnálnám.
Hogy fogadod az osztrákokat, akik behívták az oroszokat, hogy leverjék a szabadságharcot? És a brit-francia teamet, akik feldarabolták anno a történelmi Magyarországot, mert a birodalmi érdekek így kívánták. Persze, megérdemeltük, tudom, libsi módra.
Az még rendben van, hogy gazdasági téren mindenhatónak képzeled magad. De hogy az oroszok irányában olyan elfogult vagy, mint a legnagyobbak, na ez ám a szégyen. Gondolom kaviárral fogadnád őket, amikor bevonulnának hazánkba, igaz?
tehát ha jól értem nincs időd tájékozódni mélyebben. Elsősorban gazdasági portálokon olvasod a másodlagos hatásokat elemző cikkeket. De azért azt már meg tudtad állapitani hogy kezdenek objektivebbek lenni. Ez hogyan sikerült? Hadd találjam ki. Van egy elképzelésed a háborúról, okairól, lehetséges (és reális) befejezési verziókról. Ez (anélkül hogy észrevennéd) folyamatosan változik , alakul. Ahogyan azon cikkiróké is akiket olvasol. Hogy azok ettől objektivebbé váltak volna? Kötve hiszem. Inkább csak jobban féltik a befektetéseiket.
Na, szép. Kösz. Azért van 2 db diplomam, mérnöki. Abban igazad van, hogy nekem nincs annyi időm háborús cikkeket olvasgatni, mint neked. Mert családos, dolgozó ember vok. Rácz, és egyéb hazai elemzőt már nem olvasok, már inkább W.P, N.Y.T, és Bloomberg. De ott is a gazdasági cikkek, másodlagos a háborús cikkek, de azok felig meddig, már lassan kezdenek objektívebbek lenni.
OROSZ-UKRÁN háború