Semmi mi? Azért Magyarország mellett még kíváncsi lennék Törökország véleményére is az ügyben, de biztos vagyok benne, hogy ezen országokon kívül van még pár aki nincs megzakkanva, csak kussol, mint szar a gazban és várja a buziparádé végét.
Sajnos az ukrajna háború miatt ennyit maradtak.... Mivel én magyar anyanyelvű vagyok ezen írok nem kell ezen meditálni... Több ország tett keresztbe nem csak mi,pl a németek is...
Ukrajna lakossága 43,79 millio, magyar kisebbség 150.000- arány:0,0034% Magyar lakosság: 9,371 millio, legnagyobb kisebbség a cigány 309.360 - arány: 0,032% második legnagyobb a német: 178.940 - arány: 0,018%
Látod Zsombika, ez a szép a vétóban, hogy egy kis országnak is van szava. Az meg még szebb, ha valaki ügyesen ki is használja a vétó adta lehetőségeket.
Papírforma, jó ideje az amcsik mondják meg hohol ebeiknek, hogy mit szabad és mit nem. Erre a zakkant lázálomra, hogy Moszkvára támadjanak, természetesen és nagyon okosan azt mondták, hogy neeem szabaad, ül!
Érdekes, a wikipédia még min. 150.000-es adatról ír. Persze értem én, hogy az ukránok célja ennek a kisebbségnek a beolvasztása is, de meglep, hogy ezt itt így magyar nyelven propagálod. Kérdés: mikor kellett volna az ukránoknak NATO és EU taggá válni? Mi is volt ezeknek az objektív akadálya?
Teljesen így van.. A gusztustalan gáncsoskodásuknak köszönhetik a háborút az oroszokkal. Ha már eu és nato tagok lettek volna akkor nagy valószínüséggel nem lett volna háború!
A magyar álláspont obstrukció, olyan dolgokat követelnek, melyeket Orbán sem biztosít Magyarországon a kisebbségeknek. Egy EU tagsággal pedig a kárpátaljai magyarok előtt is olyan jogok nyílnának meg, mint amit itthon, vagy bárhol az EU-ban megkapnak a kisebbségek. Orbán Putyin érdekeit szolgálja ki, ezzel is, nem pedig a kárpátaljai magyarokét!
Szerintem nem ment át a két észlénnyel kapcsolatos megjegyzésem. Egyébként a NATO tagok engedélyével kapcsolatos hozzájárulásra, vagy esetleges problémájukra majd akkor fog fény derülni, ha eljutnak a közelébe. Mo. pl a kisebbségi törvények miatt már korábban is jelezte, hogy sem EU sem pedig NATO tagságot nem fog engedni.
Tudod te is miről van szó. Nem új az usa álláspontja. A háború eszkalációját megakadályozva ezért nem szállitanak 50-70km-nél nagyobb hatótávolságú fegyvereket. (A repülőgépek is emiatt maradnak el.) Ez tehát az ő döntésük. Az hogy Ukrajna Ukrajnában mit , milyen eszközökkel, meddig és mikor hajt végre, az meg kizárólag az ukránok dolga. Hidd el, hogy az USA is örülne neki, ha idén sikerülne a 2022 február 23.-i állapot alapján először fegyverszünetet kötni és utána valamikor békét kötni. Ehhez viszont az ukránoknak még fel kell szabaditani pár magyarországnyi területet. Meglátjuk sikerül-e ez a következő egy évben. Az USA céljai ugyanis ezzel teljesülnének. Az oroszok ugyanis már totál leégtek. Bebizonyitották, hogy nemhogy a NATO-val, de a NATO szállitmányok segitségével, de Ukrajnával sem birnak. Fő árbevételük idén még a béke finanszirozására sem elég, nemhogy a háborúéra. Az orosz haditechnikát ezentúl pár afrikai országon kivül senki sem fogja vásárolni, igy ez az árbevétel is csökkenni fog. A posztszovjet térségben már most folyik az orosz befolyás csökkenése. - Azerbajdzsán azt csinál amit akar az örményekkel, az oroszok tehetettlenül nézik - Kazachstán leszarja, hogy mik az orosz édekek, önálló politikát folytat - Ukrajnából sikerült egy orok ellenséget csinálni. Mostantól a következő 100 évben nem lesz ott keresnivalója az orosz tőkének. - a grúzok már régóta arra várnak, hogy mikor vághatnak vissza az elcsatolt tartományaik miatt, lehet hogy ott lesz a következő pofára esés? Putyin joggal fél az orosz birodalmi álmok bealkonyulásától De Oroszországban is érdekes a helyzet. Ott él kb 145 millió ember. Ezek többsége nem orosz származású. Aki ma is vállalja egy népszámlálásnál nemzeti identitását, azok is vannak kb 34 millióan. Lesznek ott még csecsen és egyéb háborúk, ha az oroszok tovább húzzák az ukrán hadjáratot.
A NATO tagoknak semmi problémája nincsen Ukrajna tagságával: "Az Egyesült Államok támogatja Ukrajna NATO-csatlakozását, de előbb véget kell vetni az Orosz Föderációval folytatott teljes körű háborúnak – írja az UNIAN hírügynökség.Semmi sem változott abban a kérdésben, hogy nyitott ajtók várják a csatlakozni vágyókat, de azt is kijelentettük, hogy a szövetséghez való csatlakozásról szóló bármilyen beszélgetésnek az érintett ország és maga a szövetség közötti beszélgetésnek kell lennie– mondta John Kirby, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációs koordinátora."
Törölt felhasználó2023. 04. 25. 08:27
Csudalégvédelme van oroszországnak. Ukrán drónokat találtak Moszkvánál :D :D :D
OROSZ-UKRÁN háború