Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
duraczell 2022. 06. 18. 22:35
Előzmény: #14939  Törölt felhasználó
Azért nem éri meg ebben a minimumadó dologban éllovasnak lenni, és elsőnek bevezetni, mert amig van alternatíva addig hasznàlni fogják. Uh ha már más is készen áll rá, akkor van értelme bevezetni, de elsőnek lépni csak saját magunk lábonlövése lenne.
Megjegyzem a pénzmosás elleni meg offshore küzdelemben is ugyanez volt/van. Luxemburg, Monaco, Belize, Ciprus, Svájc víg titkos kis paradicsomok a rejtőzködőknek máig, igaz 10 évvel ezelőtthöz képest már fejlődtek ott is, de azért még mindig messze vannak. Most már holland meg ír adópraktikák pár %-os adókulcsának szorongatása mellett hirtelen már a mi 9%-unk se tetszik?
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 22:05
Előzmény: #14938  duraczell

Én is csak felületesen ismerem.
Úgy tudom az a cél, hogy a multik ne tudják az adójukat csökkenteni, azzal hogy más országban adóznak a nyereség után.
Nem versenyhátrányba hoznánk magunkat, hanem így egyenlítődnének ki az esélyek.
Ha egy ország bevezet egy alacsony adót, akkor a multik ott fognak adózni, nem a saját országukban.
A multiknak 15% lenne a minimum társasági adó. Ha jól tudom nálunk most 9%. 19%-ról vittük le, hogy a külföldi multik inkább itt adózzanak.
duraczell 2022. 06. 18. 21:52
Előzmény: #14935  Törölt felhasználó
Igaz, ez kimaradt most nekem.
Az indoka allítólag, hogy magunkat hoznánk versenyhátrànyba, ha az EU előbb vezetné be, mint a világ többi része. Az biztos, hogy elvileg haszonélvezői vagyunk, mint Magyarország (de nem csak mi) a mostani rendszernek. Bevallom amit átfutottam cikkeket elég szűkszavúak, jó lenne kicsit alaposabban utána menni. Ha az indok igaz és valós, akkor megintcsak az van, hogy egy kialakult rendszert változtatnának meg a kárunkra.
Phylaxa 2022. 06. 18. 21:33
Előzmény: #14936  Törölt felhasználó
Ezen én is elgondolkoztam. Ha nagy baj lesz, akkor direktben tudják küldeni. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 21:02
Előzmény: #14933  Törölt felhasználó
Az oroszok hagyományosan jók a sakkjátékban... nem véletlenül lett hogy-hogynem pont "kulcsrakész" a Nordstream 2 röviddel a műveletek megindulása előtt...

p.s.: "több lépéssel előre"...
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 20:59
Előzmény: #14934  duraczell
Most  megvétóztuk a globális minimáladót.
duraczell 2022. 06. 18. 20:40
Előzmény: #14931  Törölt felhasználó
Nem látok problémát a vétóban. A V4-ek esetében sem lett volna egyetértés jelenleg. 
Mondom, aki nem értett vele egyet, az nemzeti hatáskörben is bevezethette volna. Eltérőek még V4-en belül is pl. jelenleg az olaj és gáz tekintetében az adottságok.
Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne vele visszaélni egyes esetekben, de jelenleg nem látom, hogy ez mely eset lenne. Biztos gyorsan kideríthető milyen esetekben lehet vétót használni. Tudtommal most az olajra és gázra (Kiril esete sztem súlytalan, ugyanolyan gyorsan túlléptek rajta a többiek, mint ahogy megírtál az újságok, + ez már tisztán politikai kérdés volt egy főként gazdasági szövetség életében, ami már az integráció más szintje elvileg) vonatkozóan ment a huzavona.
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 20:38
Előzmény: #14932  Törölt felhasználó
Tippjáték: Vajh' ki lesz a Nyugat-ójrópai úgynevezett "nagy demokráciák" közül az első, aki rövidesen elkezd majd megértő(bb)en hozzáállni az orosz katonai műveletek jogosságához a gázért/olajért cserébe?
.    

https://bit.ly/3Ki8lJI
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 20:27
"Német politikai elemző: Ukrajna elvesztette a háborút"

"Ezen a héten már másodszor mondta ki egy szakértő vendég a német közszolgálati ZDF televízió talkshow-jában, hogy Ukrajna elvesztette, Oroszország pedig megnyerte a háborút. Wolfram Weimer ismert külpolitikai újságíró szerint sem a német fegyverszállítások, sem az Oroszországgal szemben hozott nyugati szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket."

Ezen a héten már másodszor mondta ki egy szakértő vendég a ZDF Maischberger című tévés talkshow-jában, hogy Ukrajna elvesztette, Oroszország pedig megnyerte a háborút. Az egyik legnépszerűbb német közéleti tévéműsor házigazdája, Sandra Maischberger műsorának szerda esti adásában Kerstin Palzer, az ARD regionális televízió riportere és Wolfram Weimer újságíró, a Die Welt korábbi főszerkesztője volt a két vendég. 

Palzer az Ukrajnának küldött nyugati segélyek – köztük a német fegyverszállítások – fontosságát emelte ki. Szerinte Németországnak „nem volt választási lehetősége”, máskülönben Oroszország az agresszív stratégiájával legyőzné Ukrajnát. Weimer azonban ellentmondott neki, amikor kijelentette, hogy Oroszország lényegében máris megnyerte a háborút. 

Weimer: "Oroszország meghódította a Donbászt, óriási területi fölényben van. Attól tartok, most abban a helyzetben vagyunk, amikor be kell látnunk egy kellemetlen igazságot. Ez pedig az, hogy Oroszország megnyerte ezt a háborút”– fogalmazott Weimer.

„Valójában a kancellárunk (Olaf Scholz – a szerk.) sablonként használja azt a nyelvi fordulatot, hogy Oroszországnak nem szabad megnyernie a háborút, Ukrajnának kell megnyernie. Kíváncsi vagyok, hogy ez politikailag hova vezethet. Oroszország ugyanis mostanra gyakorlatilag meghódította a Donbászt. (A teljes orosz siker) már csak néhány nap kérdése. Óriási területi fölényben vannak, körülbelül akkorában, mint Hollandia és Belgium területe együttvéve, és biztosított a szárazföldi kapcsolat a Krímmel. Mindezek után hogyan tudná Oroszország elveszíteni ezt a háborút?” – tette fel a kérdést a külpolitikai elemző." 

Weimer úgy véli, Ukrajna a nyugati fegyverszállításokkal együtt sem lesz képes a maga javára fordítani az erőviszonyokat. Ugyanakkor a Nyugat a „nemzetközi szankciók játékában” is vesztésre áll,az elemző szerint ugyanis Moszkva egyidejű nyitása Kína és India felé jelentősen csökkenti a nyugati büntetőszankciók káros hatásait. 

Weimer zárásként kijelentette, meggyőződése szerint az orosz–ukrán konfliktus rendezésére csakis tárgyalásos úton kerülhet sor.
"
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 20:05
Előzmény: #14927  duraczell

"Akkor meg fölösleges mutogatni a vétózóra."
.
Én nem erre a vétóra, hanem a vétóra általában gondoltam.
Nekem sokkal jobban tetszik a kisebbségi blokkolás.
A V4-ek ha közös állásponton van, ugyanúgy "megvétózhat" bármit.
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 19:58
Indul a túlélők viadala a zEU-ban...
.  

"Szerdán teljesen leállt a Franciaország és Németország közötti gázszállítás – jelentette be a francia szolgáltató, a GRTgaz. A csőhálózaton keresztül már 2022 eleje óta kevés gázt szállítottak, a lehetséges kapacitásnak alig 10 százalékát. A szolgáltató a leállást azzal indokolta, hogy már nem kapnak elég szénhidrogént Oroszországból – írja a Reuters hírügynökség. "
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 19:52
"Ingo Gerhart'Z', a német légierő tábornoka kifejtette a véleményét az orosz-ukrán háborúról. Elmondta, hogy a NATO-tagállamok katonai és politikai vezetésének fel kell készülnie a nukleáris fegyverek bevetésére. Ahogy fogalmazott,  a megbízható elrettentéshez eszközökre és politikai akaratra is szükség van, hogy képesek legyenek a nukleáris elrettentésre”– idézte a tábornokot az Unian ukrán hírügynökség. ... "

💥🔥💣☁️☄️☢️💭👏👏💩

Shortelek 2022. 06. 18. 19:50
Előzmény: #14915  cintanyer
Ezek a ruszkik mindenhol szopnak:DD A gazdák gondolom jól megpermetezték, tudták jönni fognak a ruszki katonák lopni, bejött:))
duraczell 2022. 06. 18. 19:48
Előzmény: #14924  Törölt felhasználó
Ezért mondom, hogy saját szankciójuk kijátszása lenne, ami a tényleges elkötelezettségük hiánya. Akkor meg fölösleges mutogatni a vétózóra.
Igaz, a jelek szerint USA is ezt a játékot játsza
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 19:39
Előzmény: #14925  Phylaxa

Nem tudom:((
 Szerintem csak mérsékelten, mert feldolgozva már lehet importálni.
Phylaxa 2022. 06. 18. 19:37
Előzmény: #14924  Törölt felhasználó
És ez szerinted így is megy a gyakorlatban? :)
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 19:32
Előzmény: #14923  duraczell

"Ha direkt módon betiltják a vásárlast, viszont közvetítőt használva indirekt módon vásarolnának"
.
Ha jól tudom az Ural típusú olajat tiltották be. Mindegy hogy direkt vagy indirekt módon.
Ezért adtak türelmi időt a finomítók átállítására.
Azt hiszem úgy fogalmaz abban amit megszavaztak hogy az "Oroszországból származó" olaj.
duraczell 2022. 06. 18. 19:24
Előzmény: #14922  Törölt felhasználó
Ha direkt módon betiltják a vásárlast, viszont közvetítőt használva indirekt módon vásarolnának, akkor az sajat nemzeti szankciójuk kijátszása lenne, ami legalábbis tényleges elkötelezettségük hiányát jelentené. Amúgy végső soron most elérték, hogy akkor nem csak a 27. nem vezeti be 🤣
Törölt felhasználó 2022. 06. 18. 18:58
Előzmény: #14921  duraczell

"Egyébként ha pl. jegyrendszerben lenne kedvezményes üzemanyag, akkor már sokkal kevesebb fogás lenne rajta (lasd kedvezményes helyi közlekedési bérlet németeknél)"
.
Szerintem is ez lett volna a helyes megoldás..
"Ha 26 ország nem akar orosz olajat venni, akkor önállóan megtehetik a 27. ország engedélye nélkül is."
.
És ez az egy ország exportálhatja a teljes Unióba?
Szerintem az Uniós határon beérkező áruk már az uniós joghoz tartoznak. (pl a nemrég bevezetett ÁFA)
(Nem biztos, ezt a részt nem ismerem pontosan)
duraczell 2022. 06. 18. 18:52
Előzmény: #14920  Törölt felhasználó
Ezt elég tágan értelmezed.
Ha 26 ország nem akar orosz olajat venni, akkor önállóan megtehetik a 27. ország engedélye nélkül is.
A Te példád inkább a belső piacok diszkriminációjára lehetne példa. Egyébként ha pl. jegyrendszerben lenne kedvezményes üzemanyag, akkor már sokkal kevesebb fogás lenne rajta (lasd kedvezményes helyi közlekedési bérlet németeknél)

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek