Itt van pl a Tesco éves bevétele és adózott eredménye. Abból, ha nagyon durván is, de lehet megpróbálni körülbelüli értéket számítani. (Sotimenak: természetesen itt sem tudom a pontos számokat)
És mi a bajod a GDP arányos össze hasonlítással ha az előző kormány esetében is a GDP arányos adatot veszik alapul,Gyurcsányék idejében talán nem vitték ki a multik a nyereséget ?
Ja és persze a kiindulási pont az volt,hogy az államadósság elszállt a Fidesz alatt,miközben a GDP arányos adósság kb ott van ahol a Fidesz előtti Gyurcsány kormány idejében is volt ,és ha jól sejtem a multik akkor is kivitték a nyereségüket.
Ja ha pontosan megtudod mondani,hogy 10 év alatt mekkora is volt a tényleges infláció Magyarországon ,amit erősen kétlek,ha csak nem ez a szakterületed és nincs a birtokodban temérdek adat,de ezt kétlem.A GDP arányos meg szerinted azért nem jó mert a multi kiviszi a nyeresége egy részét,igaz itt sincsen pontos adatod.
Látom felkavart,hogy szóba hoztam az erkölcsöt :) Megértelek,elvégre nem erkölcsös dolog szidni a kormányt az olcsóbb üzem anyag miatt és közben élvezni annak az előnyét :)))
Mekkora az a "kis rész"? Szerinted a BMW a magyarországi tevékenységére létrehozott magyarországi leányvállalata a Magyarországon megtermelt jövedelme mekkora részét fizeti ki magyar természetes ill. jogi személyeknek?
Erkölcs??? Wtf???? Van olyan kérdés, amibe nem tudod belekavarni? Szerintem előbb-utóbb kikötnél itt akkor is, ha a Goldbach-sejtés a téma... Ok, igazad van. Teljesen ugyanaz van ott is, mint itt. Csak annyi a különbség, hogy ott nem magyarul beszélnek. Az a sok honfitársunk pedig, aki ott kötött ki, csak azért tette, mert nehezen ment nekik az anyanyelvük...
Értem... tehát a te adósságkimutatási szisztémádnál a BMW "hazavitt" jövedelme jobban használható adósságtörlesztésre mint az ezt a jövedelmet is tartalmazó GDP? . Így gondoltad?
Mi köze annak a szövegértelmezéshez,hogy szerinted mások az arányok nyugaton mint nálunk,ez max a te fejedben van így,én meg ,nem kell,hogy olvassam a gondolataidat :))Egyébként nem gondolom,hogy mások lennének az arányok.Mitől lennének mások,na nehogy már nyugaton erkölcsösebbek legyenek az emberek mint nálunk.
Mert nem mi vagyunk az EU hanem szövetségben vagyunk más országokkal akik az EU-ban vannak.Az angolok miből léptek ki? Saját magukból ?Egyértelmű,hogy lehet magunkat az EU-tól külön is értelmezni,ettől még az ott levő országokkal van egy szövetségünk is.
OROSZ-UKRÁN háború