Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 02. 18:56
Előzmény: #4277  olimpia
Ezt honnan google fordítóztad ki? durva félrefordítások vannak benne, teljesen másról van szó mindkét esetben
cintanyer 2022. 03. 02. 18:53
Előzmény: #4273  Robben
Bravó!
Miután OV megkapta Kárpátalját, Putyin besegít lerohanni Erdélyt, hiszen az is magyar-lakta.
(Álmodjatok tovább..)
olimpia 2022. 03. 02. 18:50
Hogy van ez?
olimpia 2022. 03. 02. 18:50
18:41 Magyarország továbbra is csapatokat és fegyvereket küld Ukrajnába – idéz a TASR tudósítója Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai, a kormányülést követően a Facebookon közzétett nyilatkozatából.A miniszterelnök videón azt mondta, hogy ez a kabinet döntése. Hozzátette: továbbra is érvényben van a magyar területen keresztül Ukrajnába történő fegyverszállítás tilalma. A miniszterelnök megismételte az elmúlt napok kijelentéseit, amelyek szerint a kormány prioritást élvez.18:36 Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Moszkva továbbra is ragaszkodik Ukrajna „demilitarizálásához”, és fel kell sorolni azokat a konkrét fegyvereket, amelyeket soha nem szabad Ukrajna területére helyezni.
WLM 2022. 03. 02. 18:46
Előzmény: #4270  gyula1971
Szerinted itt van olyan hülye aki pénzt ad egy ilyen propagandaszarért, ne légy naiv. Bár, ha kapsz jutalékot akkor megértem, meg kellett próbálni.
cintanyer 2022. 03. 02. 18:42

https://index.hu/gazdasag/2022/03/02/orosz-ukran-konfliktus-svajc-oligarcha-szankciok-bank/?token=acd35f73f365d9c5b14c17feb8ee2a2f
Szerintem itt is megérett a helyzet ahhoz, kizárják a swift rendszerből, mint ahogy a sokat  emlegetett "kém bankunknál" is, mert ha ellenőrizhető lenne, akkor itt is dőlnének a csontvázak.

Robben 2022. 03. 02. 18:42

egy facebookon olvasott beszámoló egy usertől, - aki nem ért vele egyet fogadja el, hogy ilyen vélemények is léteznek  és létezhetnek, és nem biztos hogy mindig mindenki hülye, aki nem ért veled egyet egy bizonyos kérdésben
"tegnap felhívtam és megkérdeztem két beregszászi és ungvári ismerőst, hogy a kárpátaljai magyaroknak mi a véleményük Putyinról. Azt a választ kaptam, hogy itt az anyaországban imádkozzunk azért, hogy Putyin győzzön! Ukrajnában nacionalista alapokon gyakorlatilag egy terrorista kormány működik. Efölött szemet hunyt az Unio az USA és az ENSZ. Donbaszban évek óta gyilkolják az oroszokat és ellehetetlenítik őket az élettől. A kisebbséget semmibe nézik. Lásd ukrán nyelvtörvény. Gyakorlatilag az emberi jogokat teljesen aláásva működik egy ország Európában, akik legálisan írtják a saját kisebbségüket. Mind ezt úgy, hogy Amerika, a demokrácia hazája pontosan tudja ezt. A magyarokat ugyanúgy üldözik, mint az oroszokat. Sokan elvándoroltak (több millió ukrán is, ez állítólag több mint 8 millió fő kb. tehát nemcsak a kisebbségekből), de még mindig kb. 180 ezer magyar honfitársunk ott él.
Az ukrán kormánynak volt nyolc éve békés úton rendezni a kisebbség kérdését. Ez nem sikerült, de akarat sem volt rá igazából. Putyinnál betelt a pohár. Ő kiáll a saját népe mellett, függetlenül attól, hogy a határ melyik oldalán laknak.Itt egyetlen jó döntés van, ha semlegesek maradunk. Amennyiben Putyin nyerni fog, úgy felvetődött, hogy mi lesz Ukrajna sorsa. Mert akárhogy is nézzük, ez egy mesterségesen összehozott/létrejött állam. Úgy földrajzilag, mint a népességét és politikai elitjének nagy bűneit nézve, bebizonyosodott, hogy életképtelen. Mint mindegyik összetákolt ország. Jugoszlávia széthullott. Csehszlovákia széthullott. Szovjetunió széthullott. Most Ukrajna a soron. Putyin elkottyintotta, hogy Ukrajnának semmilyen követelése nem lehet Kárpátalját illetően. Az oroszok visszavennék ami az övék, a lengyelek szintén és nekünk járna Kárpátalja. Putyin nem tart rá igényt. Ebben bíznak a kinti magyarok. Ott egyöntetűen szeretnének Magyarországhoz tartozni.A visszacsatolás lehetősége most ott van. Talán nem adódik ilyen lehetőség az életben."
WLM 2022. 03. 02. 18:40
Előzmény: #4248  Törölt felhasználó
Fuuj. Nehogy kijöjjön a végén egy-két adjunktusnál, hogy az ukránok erősebbek. Az gondolom fel sem tűnt, hogy az orosz hadigépezet alapjáraton ketyeg, de az ukránok így is belegebednek. Aki a háborúra biztat, nem az ukrán nép érdekeit képviseli.
Shortelek 2022. 03. 02. 18:09
Előzmény: #4262  Phylaxa
A ruszkik támadják ukrajnát, kinek is kellene megállni és tárgyalni?
gyula1971
gyula1971 2022. 03. 02. 18:00

Putyin elkalkulálhatta magát, a Nyugat keményen visszavágott – alakul az új világrend-
https://hvg.hu/360/20220302_A_tortenelem_visszatert
Törölt felhasználó 2022. 03. 02. 17:41
Ukraine is now sending a delegation tonight to meet with Russia for a second round of talks aimed at stopping the fighting, a spokesman for Ukraine’s president Volodymyr Zelenskyy tells ABC.
Forint erősödött a hírre de szerintem ennek még nem lesz eredménye
tomspice 2022. 03. 02. 17:33
Hát gyerekek, akkor imázs veszteséget szenvedtek az oroszok, hogy nem tudom kifejezni. Nem beszélve a teljes államcsődről, mely közeleg
Törölt felhasználó 2022. 03. 02. 17:29
Előzmény: #4266  Zeci
kis naiv )))
Zeci 2022. 03. 02. 17:28
Előzmény: #4265  Törölt felhasználó
Ez egy katona magánakciója volt. Megértelek, hogy megértő vagy.
Törölt felhasználó 2022. 03. 02. 17:22
Előzmény: #4264  Zeci
minden hadsereg ezt csinálja ) ez a háború
Törölt felhasználó 2022. 03. 02. 17:03
Előzmény: #4262  Phylaxa
Egyelőre Fehéroroszország akar az EU határára atomfegyvert telepíteni.
Phylaxa 2022. 03. 02. 16:59
Előzmény: #4236  orbitalis
Ezt kellene megtárgyalni. Én csak találgatni tudok pl. a kontinensen vannak semleges országok, nincs NATO, nincsenek fegyverrendszerek telepítve, nukleáris fegyverek pedig talán egyértelmű, hogy szóba sem jöhetnek.

Én egyetlen mondatot hallok csak a szankcionáló országoktól, az pedig a következő: "Minden országnak saját joga, hogy....."

Az a baj, hogy ez nem igaz. Oroszország határára teljesen mindegy, hogy ki mit mond, biztosan nem lesz nukleáris fegyver telepítve és ezzel az USA (NATO) is tisztában van. Szerintem ők nem is erőltetik, mivel tisztában vannak vele, hogy nagyon rövid háború lenne és utána rendkívül hosszú csönd.....

Értelmesen kellene már tárgyalni. Valóban tárgyalni. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek