Ti mit gondoltok az energiakrízis miatt fel fognak gyorsulni a tesztek az MVM által? Ti belegondoltatok abba, hogyha működő lenne GeoAkku, mekkora segítség lenne ilyen válság alatt?
igen, van. és az októberi prezentáción is részt vettem, ami igen meggyőző volt. ezért vagyok kiakadva, hogy apportálják a találmányt, egy zártkörű társaságba.
Elsőre nem tetszett ez a gondolat, hogy az új befektető többségi tulajdont szerezzen, hiszen jelenleg a cég vezetése a találmányt jegyző és fejlesztő család kezében van, miért akarná bárki ezt megbolygatni. De jobban belegondolva, a közgyűlésen elhangzottak alapján a fejlesztés utanott tart, ahol 2025 júniusában tartott. Ha valaki fantáziát lát a koncepcióban, annak lehet jó oka irányító részesedést szerezni a cégben és a fejlesztést átvenni.
Mivel alapvetően nem látom, hogy az ÉPDUFERR pénzbeli hozzájárulása nélkül hogyan lehet értelmesen bevinni a GEOA Zrt-be a GeoAkkut, Tutidolog elgondolását tartom a legrealisztikusabb módjának arra, hogy a GEOA-ban konszolidálódjon a találmány fejlesztése és hasznosítása.
Ez nyilván csak feltételezés részemről. De ha jön egy nagyobb tőkebefektető az tuti, hogy többségi tulajdont szeretne a cégben. Így max ~24-24%-ot tudok elképzelni a jelenlegi 2 tulajnak és ~54%-ot az új befektetőnek. De majd meglátjuk, hogy miben egyeznek meg. (reméljük, hogy mielőbb jön végre erről is valamilyen hivatalos közlemény)
Az Én véleményem szerint valahogy így fog alakulni: GeoAkku Kft-ben marad az 50% az Épduferrnek és itt marad az energiatárolásos része a projektnek. Geoa Zrt-ben (ami inkább a hidrogéntárolási technológiát fogja vinni, valahogy elkülönülve az energiatárolásos projekttől) szerintem ~20/20% lesz Meleghegyinek illetve az Épduferrnek a tulajdonrésze és a tőkebefektetőé lesz a maradék ~60%. Fentiek a saját feltételezéseim, nem szánom befektetési tanácsnak senki részére sem.
Ha kt elemzese helyes es az epdunak 7%-a lesz a Geoa Zrt-ben akkor csak a szondak gyartasabol reszesedhet az epdu erdemben a talalmany nemzetkozi hasznositasabol sajnos nem. Ha teves az elemzese es pl. 50%-a lenne az epdunak a geao zrt-ben akkor sokkal nagyobb pozitiv keszpenzaramlassal szamolhatnank a jovoben. Sajnos nem tudjuk melyik verzio lesz, csak talalgatni tudunk a jelenlegi helyzetben.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995