Én még 8 körül eladtam mindent , nem nézett jól ki a vételi oldal + folyton alul ment a kereskedés, kevés veszteség realizálással, most szintén kivárok, mert hírig nem várok emelkedést, valamint elég egy namostkiveszemamimaradt befektető és nyekk. érdemes várni, a csatorna alján mindenképpen betárazok, persze ha lemegy. ha nem akkor inkább a gyorsuló vonatra...addíg most full 4ig 2172 átlaggal.
Egyfolytaban azon gondolkoztam tegnap, hogy 200.000 db-os vetellel beallok 6 vagy 7 forintra, szerintem 7-en megkapnam ma...igy jelentosen javitani tudnam a 18.51-es atlagomat. Aludtam ra egyet es inkabb meg varok.
Maarif Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium teljes generálkivitelezése:Megtiszteltetés az ÉPDUFERR Nyrt. számára, hogy részt vehetett egy ilyen léptékű és színvonalú beruházás megvalósításában. Ez a projekt nemcsak hazai viszonylatban bír kiemelkedő jelentőséggel, hanem a török állam támogatását is élvezi, így nemzetközi szempontból is különös értéket képvisel.Külön büszkeség számunkra, hogy partneri kapcsolatba kerülhettünk egy olyan megbízóval, amely a teljes beruházás során megbízható, pénzügyileg stabil és szakmailag is magas színvonalú együttműködést tanúsított. A közös munka során végig konstruktív hozzáállást tapasztaltunk, amelyet személyes egyeztetéseink is megerősítettek.A projekt több szempontból is kiemelkedő:• a kiváló török–magyar nemzetközi kapcsolatok keretében valósult meg,• a megrendelő egy több mint 50 országban jelen lévő nemzetközi alapítvány,• a beruházás egy több mint 100 éves épület, egy iskola felújítását foglalta magában,• az épület hosszú évek elhanyagoltsága után, korának, jellegének, eredeti funkciójának és új rendeltetésének megfelelő módon újult meg,• a projekt teljes körű tervezéssel és kivitelezéssel valósult meg,• a beruházás összértéke meghaladta a 4 milliárd forintot.Büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehettünk ennek a presztízsértékű fejlesztésnek, és hogy munkánkkal hozzájárulhattunk egy történelmi jelentőségű épület megújulásához.
Azert kicsit leegyszerusited . Van olyan megoldas hogy a minuszos orakban lekapcsolod az eromuvet es nem termelsz ennek 1-2 millios CAPEX koltsege van. Vagy veszel egy tarolot . Litium vagy geoakku ? CAPEX a kerdes es az energiaveszteseg beutod excelbe es megvan a valasz
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/04/negativ-aramar-naperomu-balogh "Magyar napelemes vállalkozások sora mehet tönkre az egyre gyakoribb tőzsdei jelenség miatt: éppen akkor nincs kereslet a naperőművek áramára, amikor ezek az erőművek csúcsra járnak. A piaci érdeklődés hiánya negatív áramárként jelenik meg. Ez történt és tartott most vasárnap is körülbelül kilenc órán át. Ebből mintegy másfél órán át csak azért, hogy valaki egyáltalán elvigye a felkínált villamos energiát, magának az eladónak kellett megawattóránként mintegy 500 eurót fizetnie a HUPX magyar áramtőzsdén." Ennél még a geoakku is jobb megoldás, ingyenáramnak még a fele is többet ér, mint hogy fizess azért, hogy elvigyék.
Igen, a -100 millió forintos eredményből az MBH kap 100 milliót, mindenki más pedig a maradék -200 millión osztozhat, beleértve a Széchenyi alapot is, akinek ez nem volt szimpatikus, így nemmel szavazott a releváns napirendi pontnál a közgyűlésen. De a többi jelenlevő megszavazta, szóvál átment.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995