A Wizz Air kereskedelmi igazgatója, Ian Malin a növekedésről és a jövőbeli stratégiáról szólva azt mondta: „A 30%-os növekedés [2026-ban] nem volt tervben. Tizennyolc hónap múlva sokkal emészthetőbb profillal rendelkezünk.” Ez alacsony vagy közepes férőhely/férőhely-szám növekedés lesz. De először a Wizznek ki kell használnia az asztalon lévő ételt. Ebben a magas növekedési időszakban ez azt jelenti, hogy az érett európai piacokra kell összpontosítania a kockázatosabb „határ menti” útvonalak hozzáadása helyett. „Az összes ilyen spekulatív piacra való belépés, ahol az érettségi görbe hosszabb, nem fog működni, ha 30%-os kapacitásnövekedést alkalmazunk” – mondta Malin úr. A Wizz stratégiai célja, a kereskedelmi igazgató szavaival élve, az, hogy húst vigyen a csontok fölé. Ez azt jelenti, hogy sűrűbb járatokkal stabilizálja a hálózatot, védhetőbbé és ellenállóbbá teszi azt azáltal, hogy alacsonyan tartja a költségeket.
szisztematikusan vettek valószínűleg, ezt kommunikálták. Szerintem a jegyárcsökkenés és a nem fedezett részen a veszteség nagyon hasonló lesz arányában. A különbség az lehet, hogy míg a Ryanair 6% ot fejlődött, a wizz utasszám 12-15%-ot legalább. a kövi negyedévben meg mégtöbbet. nagy kérdés a wizznél a költségek alakulása. meglátjuk, szerintem ez a jelentés azért lehozza a földre a várakozásokat. Amúgy már korrekciózik felfelé, wizzt pedig a támasz megtartotta. Ahogy mondja is a vezér, a tél lesz a vízválasztó, nem a nyár.
a 6%-os átlagos jegyárcsökkenés az azért elég durva, bár ezt mondogatják már egy ideje, de az is, hogy bizonytalanok a nyári foglalások. legjobban majd az érdekel a wizznél, hogy a hedgeléseket, hogy folytatták, milyen áron mennyit, esetleg kivártak-e. remélem nem a 150-es olajár félelemben kötögették csúcs közelben...
érdekes. Az eddigi hirek alapján a Wizzairtól jó jelentést várok. Amit nem látok tisztán, hogy jegybevétel tekintetében mire lehet számitani A hedgelést jól csinálták, szerintem az olajár nem lesz probléma Illetve figyelni kell julius 23-at, a Pratt and Whitney (RTX) jelentését
Ryanair zuhanóban, csalódást okozott a jelentés. A fő okok Chat GPT szerint:
34%-kal visszaesett a negyedéves nyereség, 820 millió euróról 538 millió euróra. Ez jóval gyengébb lett az elemzői várakozásoknál.
Az átlagos jegyárak 6%-kal csökkentek, miközben az utasszám ugyan 6%-kal nőtt. Vagyis több utast vittek, de olcsóbban.
Jelentősen emelkedtek az üzemanyagköltségek. A Ryanair ugyan az üzemanyag-felhasználásának kb. 80%-át fedezte (hedgelte), de a fennmaradó 20%-ra már a Közel-Keleten kialakult konfliktus miatt megugró kerozinárakat kellett fizetnie.
A vezetőség továbbra sem adott teljes éves profit-előrejelzést, mert szerintük a nyári foglalások továbbra is bizonytalanok, és egyre több az utolsó pillanatban vásárolt jegy. Ez a befektetők számára általában negatív jelzés.
Na, hát így. Hozzáteszem, itt valószínűleg az elemzők viseltek túl optimista szemüveget.
Beszelgettem a legiutas kiserovel, hogy sikeres volt-e VB jaratok megtoltese? Azt valaszolta, hogy a cegnek biztos nyereseges volt, de mint legikisero mas a velemenye. Gondolom sok ,,toltott,, utast vittek... nem kerozinra gondolok😀 Ez a viszonylat csak potolta valamelyest a februar ota tarto kiesest!
In recent weeks, Wizz Air has gradually announced its network expansion plans for the 2026/27 winter season. So far, the airline has planned service expansions to Egypt and the opening of new bases in Madrid and Valencia, including the launch of a domestic route in Spain. https://www.aeroroutes.com/eng/260718-w6nw26
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.