Nagy veszteség nem volt, mert tavaly vásároltam 12 fonton. A speki az volt, hogy egy éven belül betölti a hátrahagyott rést és 20 font fölé megy, ami nem jött be, mert hazudtak éjjel nappal. Váradit ennél komolyabb emberek néztem, minthogy a könyveléssel trükközzenek, kiderült, hogy beszopatták a népet... Májusban gondolkodtam, el kéne adni, mert valamiért nem akart fentebb menni, voltak jó hírek, amire mennie kellett volna, a versenytársak rávertek a wizzre, nézzétek meg a grafikonjaikat, valamiért oldalazott a wizz, nem volt jó előérzetem, mivel a tézisem az volt, hogy idén őszre 20 felett leszünk nem adtam, de aztán jött a jelentés, amiből kiderült, hogy a pofámba szartak, ezért pár nap gondolkodás után eladtam, miután láttam mit áraz a piac... Nincs kedvem olyan cégbe ülni, ami nulla hasznot termel, Ti se tegyétek, mert sokkal jobb lehetőségek vannak a nagyvilágban.
Oldalaz, kozben megjott a 200 oras mozgo, meg a 20 napos is eddig 3* korrigalt roluk az arfolyam, most 10,92n es 11.01 en vannak, ereszkednek. Feladat ugyanaz, 11 felett zarni es napokig felette maradni.
A cég fundamentumaira jelenleg semmilyen hatással nincs az mit csinálnak a nagyhalak. Ha alaptőkét kellene emelni, mert elfogyott a likviditás, akkor nagyon is számítana, hol van az aktuális árfolyam, de ettől még évekre vagyunk. Aki meg most shortol az hülye, mert amikor majd zárni akarja a pozit és jobb lesz a fundamentum, majd ő fogja kergetni az árfolyamot 30-40 fontig. A Wizz air egy relatíve kicsi cég kicsi likviditással és öngyilkosság itt beszorulni egy nagyobb short pozícióval.
Egy ukrán békéből a Wizz air nyerne a legtöbbet, mert neki lesz a legtöbb új kapacitása. Új gépek szállítása, hajtómű javításból visszajövő gépek és a három ukrajnai gép. Szerintem hamarosan tisztán gazdasági okokból rá lesz kényszerítve a Putyin a békére. Nem véletlen, hogy jövőre a hadi kiadások csökkenésévvel számolnak az oroszok.
A Ryanair utasszám növekedése júniusban 3%, a Wizz air meg 11% és várhatóan több éven keresztül fogja verni a Wizz air a Ryanair-t. Most már csak a profitábilitást kellene javítani.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.