Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
algore 2021. 03. 26. 02:09
Előzmény: #35838  dmz
#35840
Az oktober kozepi cseh kontaktusszamcsokkento intezkedesek "harom het mulva eredmenyt hoztak es csokkenest" . Az igazsag persze az, hogy szeptemberben indultak a kontaktusszamcsokkento intezkedesek, hetente jottek ujabb es ujabb intezkedesek, a virus meg csak ment es ment 2 honapon keresztul egyre erosodo intezkedesekkel szemben is. Aztan rafogjuk, hogy vegul mukodott, de nem kicsit, hanem annyira mukodott, hogy ujabb 1 honap mulva mindjart vilagrekordot dontott a jarvany, es csehorszag lett a legfertozottebb Europaban. 
Mi lett volna, ha nem mukodnek ilyen remekul a kontaktusszam csokkento intezkedesek? 
Szlovakiaban a "kozossegi teszteles felert egy mindennel hatekonyabb lezarassal" . "Napok alatt csokkenni kezdett a jarvany" , sot annyira jol mukodott az oktober 31-en es nov 1-en vegzett tomeges teszteles es utana 10 nap karanten, hogy okt 30-an volt a jarvany csucsa (3363 eset), a teszteles vissszamenoleg mukodott! 
Ez tenyleg mindennel hatekonyabb :))) 
es annyira jol mukodott ez is, hogy 1 honap mulva itt is vilagrekordot dontott a jarvany... 
Tolod a pszeudotudomanyos baromsagot, es a legelemibb ellentmondasok sem tunnek fel. 
Ideztem neked minden szakertot, aki mostanaban iranyitja a 'tudomanyos' lezarasparti kozbeszedet, EGYBEHANGZO tudomanyos velemenyuk volt 2019-ben, hogy a lezarasok nem mukodnek. Anthony Fauci, Chris Witty, a Johns Hopkins, a WHO, a CDC mind kijelentette, tapasztalatok, bizonyitekok, tudomany alapjan, hogy a lezarasok nem mukodnek. 
Aztan nekilattak bevezetni. 
MeMyselfandI
MeMyselfandI 2021. 03. 26. 01:02
#35839
Szervusztok. Sajnos vezetünk a világban a halálozási statisztika vonatkozásában. A vakcina beadása előtt kell a protokoll szerint tesztelni?  Ha nem akkor kellene,mert sokan lehetnek akiknek ráoltanak a vírusra és utána baj lesz. És az oltás beadás  helyén egymástól szerzett fertőzés is  veszélyes. Aki már volt beadatni azok meséltek hogy hogyan megy,, és abból amit mondtak biztosan valahány frissen oltott is elhuny, csak nem tudjuk hányan. Ha őket kivonjuk, alacsonyabb Covid-19 áldozat számot kapunk.
dmz 2021. 03. 25. 23:43
Előzmény: #35831  algore
#35838
Az október végi cseh tetőzést megelőzték az október első hetétől több lépcsőben bevezetésre kerülő kontaktusszám-csökkentő intézkedések. Itt a legelső intézkedést követő harmadik hétre jött a tetőzés. Portugáliában, ahol még szigorúbb intézkedések voltak január közepétől, már két hét alatt bekövetkezett a tetőzés. Szlovákiában a közösségi tesztelés felért egy mindennél hatékonyabb lezárással, mert a  közösségi teszteléssel beazonosított aktív fertőzöttek (ami az akkori tényleges aktív fertőzöttek kb 70%-a lehetett) mind karanténba kerültek. Az általános lezárás helyett a célzott, személyre szóló korlátozó intézkedések elrendelése miatt itt még gyorsabban, napok alatt átfordult a járvány dinamikája csökkenésbe. Nálunk vagy Ausztriában, akik ugyanúgy szomszédai vagyunk Szlovákiának, mint Csehország, semmiféle tetőzés nem volt október végén, mint ahogyan sem szigorítások, sem áltfogó közösségi tesztelések sem voltak.
harlem
harlem 2021. 03. 25. 23:35
Előzmény: #35836  algore
#35837
Ezért sem jó, ha ide migrálják az afrikaiakat.
Vitamin nélkül angol kórosak lesznek, minél feljebb mennek a térképen.
algore 2021. 03. 25. 23:12
Előzmény: #35834  Helix Nebula
#35836
Az ev kilenc honapjaban 14-es az UV index. Csak a felhotakaro csokkenti. (esos evszak)
De telen 3 honapra az UV index 10-re csokken. 
Ez nekunk teljesen megfelelne, de nekik nem. Ok a 14-bol nyelnek el annyit, mint mi a 10-bol.
A tul sok UV karos, borrakot okoz. 
A tul keves d-vitamin hianyt. 
Mindig alkalmazkodunk, a borszinnel, az eghajlathoz, hogy nyaron ne nyeljunk el tul sokat, de telen ne nyeljunk el tul keveset. 
Ez egy nehez egyensuly, es a termeszet ugy oldotta meg a borszinunket, hogy nyaron egy piciket tul sokat nyeljunk el, telen egy piciket tul keveset. 
algore 2021. 03. 25. 23:06
Előzmény: #35828  Helix Nebula
#35835
Ott is ingadozik az UV, csak magasabb atlagon. A tropusokon is csokken az atlagos UV index 4-5 fokot telen. Ezert telen van ott is az influenza csucs. A masik csucs az esos evszak. A felhotakaro miatt lecsokken az UV.
Az igaz, hogy magasabb UV szinten vannak atlagosan. Nincs is naluk olyan egyertelmu jarvanyhullam mint a mersekelt eghajlaton. De ehhez a magasabb UV-hoz alkalmazkodtak. A borszinuk sotetebb es kevesebb UV-t nyel el. Igy az UV csokkenes egy magasabb ertekrol oket is erinti, mert ok a magasabb ertekbol nyelnek el annyit, mint mi az alacsonyabb ertekbol. Az eghajlat okozta UV csokkenes az o esetukben is eleg ahhoz, hogy hiany alakuljon ki. 
Helix Nebula 2021. 03. 25. 23:04
Előzmény: #35833  algore
#35834
Miért d-vitamin hiányosak?
Az egyenlítőhöz közel kb mindig azonos a nappal hossza az uv mennyiség is hasonló. Most akkor nem az uv-től függ a d vitamin? 
Nálunk hogy lehet hogy nyáron okés? 
Akkor a trópusokom olyan lenne mint nálunk nyáron.... 
algore 2021. 03. 25. 22:56
Előzmény: #35830  dmz
#35833
A mediterran vagy tropusi tersegekben elok 40-60%-a d-vitamin hianyos. Ahogy a vilag nagy reszen ugyanigy. Ezek a szamok. 
harlem
harlem 2021. 03. 25. 22:52
#35832
algore 2021. 03. 25. 22:50
Előzmény: #35821  dmz
#35831
Nezzuk, a barataid mit mondtak az intezkedesekrol korabban. 
Anthony Fauci 2020 jan 24:
"historically when you shut things down it doesn’t have a major effect."
WHO 2019:
"home quarantine of exposed individuals to reduce transmission is not recommended because there is no obvious rationale for this measure, and there would be considerable difficulties in implementing it."
WHO a spanyolnatha jarvany elemzeserol:
"social-distancing measures did not stop or appear to dramatically reduce transmission."
 
John Hopkins 2006
"As experience shows, there is no basis for recommending quarantine either of groups or individuals. The problems in implementing such measures are formidable, and secondary effects of absenteeism and community disruption as well as possible adverse consequences, such as loss of public trust in government and stigmatization of quarantined people and groups, are likely to be considerable.” 
“experience has shown that communities faced with epidemics or other adverse events respond best and with the least anxiety when the normal social functioning of the community is least disrupted.”
American Journal of Epidemiology 2006:
"the number of infections averted through the use of quarantine is expected to be very low provided that isolation is effective.”  
should mass quarantine be used it would “inflict significant social, psychological, and economic costs without resulting in the detection of many infected individuals."
John Hopkins 2019 szeptember
"During an emergency, it should be expected that implementation of some NPIs, such as travel restrictions and quarantine, might be pursued for social or political purposes by political leaders, rather than pursued because of public health evidence.” Later on, they explain the ineffectiveness of quarantine: “In the context of a high-impact respiratory pathogen, quarantine may be the least likely NPI to be effective in controlling the spread due to high transmissibility.”
Chris Witty, brit fotisztiorvos
"Az R0 reprodukcios rata mar joval a lezarasok elott 1 ala csokkent." 
... 
Szlovakiaban pont ugyanakkor es pont olyan lakossagaranyos esetszamnal fordult a jarvany mint Csehorszagban. Aztan megint. Aztan harmadszor is. 
Semmi koze nem volt a kozossegi teszteleshez. Esetleg azt akarod mondani, hogy a kozossegi teszteles szlovakiaban olyan jol mukodott, hogy a cseh jarvanyt is megforditotta? Sot, masfel honap mulva is hatott az akkor nem letezo kozossegi teszteles es megint megforditotta a jarvanyt. Es Csehorszagban is. Aztan ujabb masfel honap mulva a nem letezo kozossegi teszteles megint megcsinalta :)) 
Egyem a sok okossagot, ami gyun beloled :)) 
dmz 2021. 03. 25. 22:49
Előzmény: #35827  algore
#35830
Az hogy egy vírus aeroszol formában fertőz és mennyi ideig, a környezeti túlélőképességétől és a fertőzéshez szükséges vírusmennyiségtől függ. Bár nem kizárható, de a leggyakrabban az influenza elsősorban nem aeroszol formában fertőz, hanem cseppfertőzéssel. A koronavírusról viszont tudjuk, hogy a terjedésében jelentős szerepet játszik az aeroszolos fertőzés, ami ellen a levegőcsere messze a leghatékonyabb védekezés. Emiatt az influenza szezonalitás nem biztos, hogy jó analógia. Erre a vírusra sok tekintetben a kanyaró sokkal inkább használható analógia, mint a szezonális influenza. A továbbfertőződés és a betegség lefutása két különböző dolog, de a D vitamin szint olyasmi, ami nagyon függ a táplálkozástól és a napsütéses órák számától. A mediterrán vagy trópusi térségekben élők ezek alapján alig lennének érintettek, ami a számok alapján ismét csak nem igaz.
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 22:49
Előzmény: #35827  algore
#35829
Szóltak már Neked arról, hogy ez nem influenza ?
Helix Nebula 2021. 03. 25. 22:39
Előzmény: #35827  algore
#35828
Azt nem nagyon értem, hogy akkor miért van a trópusi éghajlaton influenzás? Ott egész évben közel azonos az UV, nem? Van ismerősöm, aki ilyen helyen lakik, mégis szokott influenzás lenni. 
algore 2021. 03. 25. 22:29
Előzmény: #35823  dmz
#35827
A zart ter es homerseklet onmagukban sok mindent nem magyaraz meg, pl a tropusi influenzat, nem magyarazza az idosek veszelyeztetettseget, nem magyarazza a terhesek veszelyeztettseget, nem magyarazza iskolaszunetek orszagonkent ellenkezo hatasat stb stbA d-vitamin viszont magyarazza mindet.
http://www.tenyek-tevhitek.hu/az-influenza-es-a-d-vitamin.htm
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 21:56
Előzmény: #35825  Törölt felhasználó
#35826
amugy pedig nem is csoda az a hir járja hogy a/ "legtöbb ember nem több mint egy állat"
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 21:54
Előzmény: #35824  Törölt felhasználó
#35825
ezt én már nem is kommentálom aki még most sem érti az ö baja.
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 21:54
#35824
dmz 2021. 03. 25. 21:42
Előzmény: #35814  Helix Nebula
#35823
Egy aeroszol formában is terjedő vírus továbbadási valószínűsége zárt terekben a levegőben levő vírusmennyiség koncentrációjától függ. A szezonalitás közvetett módon a kinti hőmérséklettől függ, közvetlenül pedig az ehhez kapcsolatos emberi viselkedéstől, szabadban töltött idő, illetve a nyitott ablakok, szellőztetések gyakoriságától, mert a levegő cserélődése másodpercek alatt felhígítja a víruskoncentrációt, míg a környezeti inaktiválódás sokkal tovább eltarthat. Zárt terekben az UV fény azért kevésbé fontos tényező a szezonalitásban, mert az ablaküveg egyébként is jelentős mértékben kiszűri azt.
totoro
totoro 2021. 03. 25. 21:24
#35822
Azért így képekkel kemény sztori:
https://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/szulok_nagyszulok/30148/quot_bekuszott_az_eletunkbe_es_vegzetes_pusztitast_csinalt_quot_egy_ketgyermekes_edesanya_utolso_15_napja?fbclid=IwAR3EnjYKNW1n43xMh5RbzD-0oBEKMawq2lod_xJtGvT7fcKmMVUtP_bXOQY
Jól értem, most állnak neki oltani a tanárokat, majd alig két hét múlva ki akarják nyitni az iskolákat? Szakszerű megoldás, tapsot érdemel.
dmz 2021. 03. 25. 21:15
Előzmény: #35820  algore
#35821
Egyelőre neked nincs sok közöd a valósághoz. Az októberi cseh tetőzés közvetlen előzménye a megelőző három hétben bevezett számos kontaktuscsökkentő intézkedés volt. Ami érdekes módon működött, mint ahogyan működött év elején Portugáliában is. Szlovákiában pedig a közösségi tesztelés jelentette a novemberi fordulópontot. 

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek