Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Viszotn Úniós szinten a vakcina portfolio jó, mert benne van minden, ami igéretes: Pfizer/Biontech, Curevac, Sanofi, Moderna, Oxford/Astrazeneca, illetve Novavax, ami a legígéretesebbnek tűnik eddig. De jó lenne, ha mind elérhető lenne és az egyén megválaszthatná, hogy melyiekt szeretné. (feltéve ha mindegyik befut, reméljük)
Ráadásul ha már lesz oltás, valószínű, hogy választani szeretnék majd, mert tájékozódtam és az előzetes eredmények, study-k alapján úgy néz ki hogy az MRNA vakcinák lesznek jobbak (Moderna, Pfizer*biontech), vagy ha már virális vektor akkor a Johnson és Johnson igéretesebbnek tűnik egyelőre. De ha nem jut más, persze, akkor jó lesz az Oxfordi is. (És a Phase 3 eredményekben lehet hogy nem is lesz rosszabb mint a Moderna vagy A pFIZER vagy a JésJ)
Az jó, hogy rendeltek, de ezt más is rendelt. Ha megnézed, a britek a lakosság 3szorosát fedték le előrendelésekkel, nálunk a lakosság fele van lefedve Oxford/Astra Zeneca oltással.
Nem én voltam mert nem iszom de ott voltam amikor már nem emlékszem ki írta hogy nem életszerű maszkban sörözni és én is előttem valami poént ezzel kapcsolatban. És tényleg nem életszerű maszkban sörözni. De nem itt vannak a mumusok ebben a topicban. A mumusok ott vannak a stadionokonban, a román határon szavazásból hazafelé karantén nélkül, stb. Pontosabban akik ezeket lehetővé teszik és kivételezve kezelik. Nem mi rúgjuk fel a szabályokat.
ÉS nézzétek meg, MIÉRT vagyunk rosszabbak járványhelyzet szempontjából mint a Szlovákok vagy a Szlovének? Szlovákoknál 0-1 eset volt, amikor nálunk 5-10 Nálunk most van 200-400, nálunk 900 Miért is álltunk mindvégig rosszabban? Csehek rosszabban állnak, de nálunk lemondott a miniszter. Nálunk ilyet mikor fogok látni?
Pitcarin, számold át Eur-ba és máris nem olyan sok. Ok, ha hozzászámolod, hogy HA németországban dolgozna ez a Project manager és fizetné a drágább albérletet, lakhatást és ugyanez jönne ki, amiből élni tud és megtakarítani? Tudom. De a jobb közhangulatot és jobb eü. ellátást, támogató államot nem pótolja a pénz. Egy jól képzett IT-s nál, PM-nél az életszínvonal hasonlóan jött ki még a 330-as EURHUF-nél , feltételezve hogy valaki itthon saját lakással rendelkezik, kinn meg drága albérletet fizet , de a mostani , romló forintnál már a mérleg nyelve külföld felé billen, ha csak pénzben nézzük. Ha azon túl (EÜ ellátás, biztonság), akkor egyértelműen külföld.
Ha összekeverlek valakivel akkor elnézést, de pl rémlik hogy viccesnek gondoltad emlegetni, hogy sörözni mész és nem veszel fel oda sem maszkot. Igen, ez ártalmatlan dolognak tűnhet, hogy nem veszek fel itt vagy ott maszkot és erről értesítek mindenkit, de valahogyan csak eljutottunk ide, hogy napi sokezer, valószínűleg tízezer vagy több új fertőzött van a külföldi nyaralásokból behozott néhány száz esetből. És ebben vastagon benne volt, hogy milyen volt az elmúlt hetekben a közbeszéd, a viselkedésünk, hogy pl menő dolog volt erről megemlékezni, hogy ki mikor, hányszor veszi ezt a járványt félvállról.
Hexal: Miről beszélsz? Covid oltás még nincs. Influenza oltást beadatja valaki, mi az ellenjavaslat egy esetleges (reménybeli) tavaszi vagy nyári Covid oltás miatt?
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live