Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
mondjuk nem is nagyon lehetett volna ott komolyan "keménykedni", az ország tök üres, még a nagyvárosi lakosság java is kertes házban lakik és hatalmas nagy kultusza van a szabad levegőn végzett testedzésnek
és az mennyivel jobb ha összekaranténozod a generációkat, mint pl. Olaszországban? az eredmények alapján az az igazi öngól... PS.: azt vhol meg tudom érteni, hogy a hosszú hideg tél után reménytelen volt Svédországban eladni a "mindenki maradjon otthon" gondolatot...
A dörzsöltebb vállalkozó ismerősöd mondjuk lecummanthat egy hátaslovat. Sose szerettem az ilyen ügyeskedőnek nevezett élősködőket. Sajnos elburjánzott ez a mentalitás.
Ami még kívülről nem látszik,hogy hány cég alkalmaz támogatott munkavállalót? Tudom, én is, az enyémben többet is. Namármost, milyen gazdasági környezet az,ahol nem tudják kitermelni a cégek a dolgozói béreket? Kisvállalkozásoknál ez nem a minél nagyobb pénz lenyúlásról szól,hanem egyszerűen a túlélésrőlHányan csinálják,hogy 2 cég és egyikből kiteszi a dolgozót, 1 hét munkanélküli, aztán az asszony cégébe meg visszaveszi. Beszélgetés egy ,,dörzsöltebb" vállalkozó ismerőssel: ,,Lehet pályázni, x millió Ft-ra, fel kell venni minimum 3 embert...stb. Jó,jó, de honnan szedsz a mai világban akár 3 dolgozót is és hogy fogod megtartani az új létszámot még x évig, ami a pályázat feltétele? Hát ki akar itt új dolgozót felvenni?? Kib.om az egyik cégből, pályázunk a másikkal és oda visszavesszük." Szóval, milyen ki.bott jól menő gazdaság az ilyen? Ha nem lenne uniós pénz ilyesmire, akkor itt sokan becsukhatnák a boltot.
Viszont az enyhe szigorítások ellenére is feleannyian tömegközlekednek, a fővárosban közel 50 %-os a távmunka aránya, nem jellemző a generációk együttélése, a svéd háztartások több mint fele egyszemélyes. Ezek önmagukban is fél karanténnak számítanak, és együtt kell nézni minden körülményt. Kíváncsi vagyok, hogy közben fordulni kényszerülnek-e mint az angolok, vagy nekik lesz igazuk.
Szomorú dolog pár hónapig nem kapni a bérleti díjakat, részvétem. Nem akarlak űberelni de nálunk most egy nagyságrenddel cudarabb a helyzet. Havonta kimegy fél misi, az alá nem tudjuk szorítani az állási költségünket, viszont a bevételi oldal lement nullára. Eközben nem hogy segítség nem jön, de kedvezmény se. Ezt egy darabig bírjuk, aztán KO. Elég sok adót fizet a cégem normál időkben, de ha megszűnik akkor már nem fogja szállítani a közpénznekvalót akkor se, ha vége ennek a rettenetes állapotnak. Úgyhogy gondold át ilyen szempontból is, hogy közös érdekünk, hogy életben maradjanak a gazdaság szereplői. A tegnap a portfolion megszellőztetett iszonyatos gazdaságvédelminek nevezett csomagtervezet ezzel ellentétes szellemiségű.
Néztem az adatokat, ahhoz képest, hogy semmi különös szigorítást nem vezettek be a svédek, nem dühöng náluk a járvány. Össze lehet hasonlítani a számokat a többi skandinávéval, vagy akár a csehekével is.
Ezen én is ki vagyok akadva. Lehet, hogy nem látok mindent, de szóba kerültek a tanárok, hogy micsida melójuk van most. Melyiknek? Merthogy a fiamnak 3 tart órát jelenleg, a többi 10 nem. Fegyelmezniük sem kell. A maradék elküldi a házi feladatot, oldjátok meg, aztán kész. Tisztelet a kivételnek, mert akadt olyan is (ráadásul idősebb korosztályhoz tartozó, akinek az informatika azért nem egyértelműen kellene, hogy működjön), aki már az első nap megtartotta az óráit neten. Ez a nagyon ritka eset sajnos. Egészségügy. Gyakorlatilag leállt. az orvosok nem gyógyítanak a nincs sugárkezelés, a háziorvosok nem rendelnek, fogorvoshoz akartam menni, ki sem nyitott. Pedig, ha jól értem jelenleg kb. 15 - 20 koronavírusos beteg szorul kórházi ellátásra. Egy országban 15-20 beteg. A többi otthon pihen, esetleg kórházban van, vagy karanténban, de nem magatehetetlen, nem szorul ápolásra. De mindegyiknek kártérítés kellene, és pénz, pénz, pénz. Pedig inkább csak a kifogások jönnek, nem a megoldások. Látjuk a képeket, hogy mi van Olaszországban, értem, de az ott van, itt mintha az összes orvos szabira ment volna egyöntetűen.
"The BBC also notes that swedes love the outdoors - and officials have said that forcing people to stay inside would be physically and mentally unhealthy."
mindenütt így van, ugyanis ez egy öngerjesztő folyamat, ha ez egyik kap akkor a többi is fel fog sorakozni, akár csak azon okból kifolyólag hogy ne kerüljön versenyhátrányba
Skandináviázzunk egy kicsit!:) "We who are adults need to be exactly that: adults. Not spread panic or rumors," said Prime Minister Stefan Löfven in a televised address to the country last weekend. "Swedes are still going out to nightclubs, hanging out with friends, and even 'enjoying ice creams beneath a giant Thor statue in Mariatorget square,' according to the BBC." https://www.zerohedge.com/health/swedens-approach-coronavirus-do-nothing
akkor emigrálj mondjuk Olaszországba, Ausztriába, Franciaországba vagy Spanyolországba élvezni azt a ménkű nagy "szabadságot":) apropó, most tessék Skandináviázni!!:)) Sweden's Approach To Coronavirus: Do Nothing
Értelek. Én is vezetek céget és ugyanezeket tudnám leírni amit te,persze ugyanazért mert ugyanabban a környezetben dolgozunk. De nekem még ez idáig nem jutott eszembe hogy ki felé kellene kinyújtanom a kezem segítségért,és úgy érzem te sem ezen gondolkozol. Én 2 hét alatt vesztettem el 3 bérlőmet vagyis nagy valószínűséggel 2-3 havi bérleti díjat el kell hogy engedjek a hosszú távú kapcsolat reményében. Magyarul 10 nap múlva ez a bevétel nem érkezik meg hozzám,és én még sem megyek jajgatni pedig ha ez így marad akkor azokat a beruházásokat jegelnem kell amikbe ezen bevételeket invesztáltam volna. Ugyanakkor a nyugdíjas szakszervezet( vagy valami hasonló ) plusz juttatást kér most a nyugdíjasoknak. Az egészségügyi dolgozók szakszervezete 1 havi plusz pénzt kér a dolgozóknak ezen nehéz időszakban.
független média ,na akkor ez sem független már,szépen kivéreztetik az ellenzéki,tulajokat és függetleneket,bevásárolnak fideszhez közeliek,aztán már csak majdnem minden náluk lesz.
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live