Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel péntek, 09:19
Előzmény: #105537  BellaVita
Kis pihenes jon,addig lehet mashol masokat kioktatni.
nyugdijas péntek, 09:19
R 1589
Karpediem péntek, 09:03
Előzmény: #105537  BellaVita
Ha te mondod....
BellaVita péntek, 08:59
Előzmény: #105535  Karpediem
amit én írtam: "MINŐSÉGI OKTATÁS"...
remélem így már világos és nem húzol párhuzamot az általam leírt óhaj és Lannert mondatai közt; mert el kell határolódjak tőlük, ugyanis én nem azt mondtam, amit ő... ismétlem : MINŐSÉGI OKTATÁS
BellaVita péntek, 08:57
Előzmény: #105534  szaferi
bocsánat, ezt kifejtenéd???
Azt állítod, hogy ebben a fórumban nincs igény a valóság ismertetésére???
Azt állítod, hogy ebben a fórumban nincs igény a szakmaiság minimumának elvárására???
ejha...
Karpediem péntek, 08:56
Előzmény: #105533  BellaVita
Igen, erről Lannert Judit is nyilatkozott az egyik korai interjújában. Felsorolta azokat a tárgyakat, amelyeket be kell hozni az iskolába. Köztük a pénzügyi ismeretek tanítását. Csak nem nézte meg, hogy már kb. 10 éve benne van a kerettantervben: 12. évfolyam, történelem tantárgy. Sőt, az új NAT2020 már ezen az évfolyamon "Állampolgári ismeretek" néven be is hozta, aminek tárgyi moduljaként szerepel. Ezt megelőzően a "Társadalomismeret" tárgynak is kötelező eleme volt. Sőt, már régóta minden évben van pénzügyi témahét Egy oktatási miniszternek érdemes tájékozódnia a nyilatkozatok előtt. :-)
szaferi
szaferi péntek, 08:51
Előzmény: #105533  BellaVita
Lehet, hogy a másik 4ig fórumban jobban értékelnék a munkásságod :) Egy próba esetleg? 
BellaVita péntek, 08:48
Előzmény: #105532  Karpediem
Ahogy én is ironikusan írtam a szofizmát!
De ha már irónia:
égető szükség van a minőségi oktatásra, beleértve a mikro- és makroökonómiát, nemzetgazdaságot és legalább alapfokon a fiskális - és monetiáris gazdaságpolitika ismereteit
Karpediem péntek, 08:45
Előzmény: #105531  BellaVita
Sem nem szofizma, sem nem paralogizmus. Talán egy kicsit paradoxon, de leginkább iróniának szántam. :-)
BellaVita péntek, 08:33
Előzmény: #105530  Karpediem
Sajnos hibás következtetést vontál le arról, amit írtam.
Pontosan azt írtam, hogy teljesen hibás az árfolyamból (pontosabban CSAK az árfolyamból) következtetést levonni az aktuális kormány munkájáról.
Az általad leírtak a klasszikus szofizma jegyeit mutatja
Karpediem péntek, 08:25
Előzmény: #105529  BellaVita
Ha az okfejtésedet a forint árfolyamváltozásának okairól elfogadjuk, akkor kimondható: a forint április 12-ét követő jelentős erősödése sem a Tisza hatalomra kerülésének tudható be, hanem a befektetők véleményt mondtak a Fidesz 16 éves, akkor ciklust záró - ezek szerint rendkívül jó - teljesítményéről. :-)
BellaVita péntek, 08:07
Előzmény: #105518  TomJerry86
Racionálisan, tényszerűen a forint "gyengülésére" azt állítani, hogy a piac elvesztette volna a türelmét, vagy hogy a jelenlegi kormány nem jól tenné a dolgát, egész egyszerűen minden alapot nélkülöző, klasszikus ellenzéki (értsd: Fidesz-kdnp) propaganda duma.
Ezen állításom egyik legerősebb indoka pedig nem más, mint az, hogy a piacok és a kormány gazdaságpolitikája közti viszonyt nem az árfolyamban kell keresni (mert az ugyebár a monetáris politika része), hanem az állampapírok után fizetendő kamatok mértékében kell keresni, (ami ugyebár a fiskális politika része)
Mert ha abból a feltevésből indulunk ki, hogy a forint árfolyamának gyengülése nem más, mint a kormány munkájának minősítése, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy az Orbán - kormány milyen minősítést kapna, hiszen 268 Ft-os EUR árfolyam mellett vette át a kormányzást, és a csúcson 430 feletti árfolyam is volt...
Nem védve a jelenlegi kormányzatot, szimplán csak az objektív tényekre és a közgazdász tudásomra hagyatkozva a forint gyengülésére a válasz:
Kamatot emelt a FED (és további emeléseket lengetett be) és az EKB is, ezért a legutóbbi kamatdöntő ülésén az MNB nem tudta tovább csökkenteni az irányadó alapkamatot; tehát:
A forint erejét az elmúlt időszakban jelentős részben az biztosította, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapkamata (5,50%) lényegesen magasabb volt, mint a nyugati kamatszintek.
Azzal, hogy a Fed 3,75%–4,00%-ra, az EKB pedig 2,50%-ra emelte az irányadó rátáját, ez a védőhálóként szolgáló különbség összeszűkült.
A kisebb kamatkülönbözet miatt a külföldi befektetők számára kevésbé éri meg forintot tartani (csökken a carry trade pozíciók vonzereje), ami tőkekivonáshoz és a forint gyengüléséhez vezet.
Továbbá a feszült geopolitikai helyzet tovább erősíti az USD-t, mert megnő a SAFE HAVEN, tehát menekülőeszköz - funkciója.
Nagyon bízom benne, hogy a fórumtársak jelentékeny hányada követi a Portfolio Checklist podcastot, ahol a napokban pont ez volt a téma!
A piacok a jelenlegi kormány ténykedését legkorábban október közepén fogják majd "minősíteni", amikor bemutatásra kerül a jövő évi költségvetés...
Továbbra is az objektivitást, a tényeken alapuló kommunikációt tartom üdvözítőnek!
Ferox csütörtök, 22:17
Előzmény: #105526  TomJerry86
Szerintem a 4IG így is megoldja. Látható, hogy a cég újabb külső, nemzetközi finanszírozási csatornákat próbál kiépíteni.
Atti67 csütörtök, 22:15
Előzmény: #105520  feel
Ezért most már lepattanhatnának a cégről,mert kõztudott,hogy Jászai nagyon jó kapcsolatot ápol Amerikával.
TomJerry86 csütörtök, 22:01
Előzmény: #105523  feel
Most mar csak tenyleg arra varok, hogy minden aminek kell az arfolyamban is tukrozodjon vissza… ha a politika nem tonkretenni akarna a ceget , hanem tamogana, mar 10k felett lenne az arfolyam
feel
feel csütörtök, 21:51
Az Európai Bizottság határozottan támogatja, hogy Montenegró 2028-ban az Európai Unió 28. tagállama legyen - jelentette az Európai Bizottság elnöke.
feel
feel csütörtök, 21:42
Előzmény: #105520  feel
Kapitany szerintem eligazitason volt kozoltek vele mi az irany.
Ferox csütörtök, 21:30
Ha az októberi kötvénykibocsátás ténylegesen sikerül, annak feltételei — összeg, kamat/hozam és befektetői kereslet — sokkal többet fognak mondani a piac 4iG-kockázatértékeléséről, mint egy vállalati sajtóközlemény. Azt gondolom az idő nekünk dolgozik.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek