Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kamilla_szerint kedd, 13:43
Törölt hozzászólás
Hondatti
Hondatti kedd, 13:41
Előzmény: #104456  Rellim
A Scope Ratings hitelminősítő nemrég negatív figyelőlistára tette a 4iG BB- adósbesorolását és a B+ kötvénybesorolását, elsősorban a magas adósságállomány és a kormányzati átvilágítások okozta bizonytalanság miatt.
A Nasdaq Level II/III ADR programok elindításához a cégnek közzé kell tennie egy részletes Kockázati Tájékoztatót (Prospectus). Ha ebben a tájékoztatóban egy folyamatban lévő állami átvilágítás és egy friss hitelminősítői leminősítés szerepel, az amerikai intézményi befektetők egyszerűen nem fogják megvásárolni a papírt.
Ez most egyenlőre egy stratégiai SAK-MATT
Petyáék nem tehetnek mást minthogy visszahátrálnak.
Na ezt kell megvárni, reméljük hamarosan lesz valami.
Addig még ott van a Voda kérdése is.
sonos kedd, 13:40
Előzmény: #104449  Hondatti
szia! akkor szerinted a kormánynak csak a vodafone deal piszkálja a csőrét? A hadiipart és az űripart a közelgő safe miatt nem bolygatják?
Kata726
Kata726 kedd, 13:37
Előzmény: #104455  jofej
Tsys elmaradásának megjelenése előtt napokig adta Rogán, nem értettük miért esik...
Rellim
Rellim kedd, 13:22
Előzmény: #104454  Hondatti
Nem a Scope felülvizsgálatára gondolok, hanem a kormányzati átvilágításra. 
Ennek kapcsán indult ugye, hogy a Scope is felülvizsgálja a minősítést, egy esetleges leminősítés céljából. 
A kormány szerintem eddig nem talált semmi gyanúsat, törvénytelent. 
A Scope pedig (szerintem) ettől (is) teszi függővé majd a minősítését. 
jofej kedd, 13:19
Előzmény: #104452  Rellim
Nekem ez az egyhelyben topogás a furcsa. Kizártnak tartom, hogy nincsenek jólértesültek, akik már nagyjából tudják, hogy mi várható. Ha gáz lenne, akkor komolyabban kellene esnie, ha nincs gond, akkor ha lassan is, de emelkednie kellene, de ez a kicsit fel, kicsit le érthetetlen.
Hondatti
Hondatti kedd, 13:16
Előzmény: #104452  Rellim
A hitelminősítők a felülvizsgálat bejelentésétől számítva általában 90 napon (azaz nagyjából 3 hónapon) belül hozzák meg a végleges döntést. 
Mivel a vizsgálat augusztus végén/szeptember elején indult, a Scope 2026 novemberének végén vagy december elején fogja kiadni a hivatalos határozatát.
BrokerJozsi
BrokerJozsi kedd, 13:15
Jászai Gellért a magyar Elon Musk. A nevét a történelemkönyvek is megőrzik majd. Büsze vagyok rá.
Rellim
Rellim kedd, 13:08
Előzmény: #104451  Aral4
Valahogy úgy, bár erre nem emlékszem pontosan. 
De valóban, kb 1 hónapja világítják át a céget, és eddig semmi nincs. 
Ha lenne, azt már nagy pofával harsognák mindenfelé... 
A "kommunikációs habzószáj" még mindig megvan, de a 4IG nem szerepel már benne. 
Valamit persze majd azért tuti kell találni, hogy ne legyen nagy az arcvesztés, de ez jelentéktelen lesz. 
Így azért jelentősen tisztul a cég megítélése is. 
Az már megint más kérdés, hogy az árfolyam egy bögre ge_i. Maradjunk stílusosak. 
R: 1645. Még mindig nem merik venni. Afranc sem tudja miért... 
Aral4 kedd, 12:59
Előzmény: #104450  Rellim
Ha jól emlékszem augusztus 14-én indult a vizsgálat és szó volt arról is , higy egy hónapot adtnak rá ,ami elvileg letelt
Rellim
Rellim kedd, 12:57
Előzmény: #104448  Kamilla_szerint
Nem sír, de ha megfigyelted a kommunikáció nagyon sokat csillapodott. 
Szerintem, nagyrészt átnézték a céget, és nincs semmi törvénytelen. Hivatalosan persze nincs még eredmény... 
Mintha a 4IG-ről leszálltak volna, és most már az Opus/ML került volna a célkeresztbe...
Hondatti
Hondatti kedd, 12:53
Előzmény: #104443  eszpe2
Maga a tény, hogy a 4iG menedzsmentje a Nasdaq-bevezetés vizsgálatát pont a Scope-vizsgálat és az állami nyomásgyakorlás közepén jelentette be, egy preventív csapás.
Azt mutatják meg a hitelminősítőnek és a kormánynak is, hogy a cégnek van globális B-terve. 
Ha a kormányzat is belátja, hogy a 4iG nemzetközi sikere (és a SpaceX partnersége) az országnak is presztízs, akkor a háttérben segíteni fogják a Scope-vizsgálat pozitív lezárását és a Vodafone-tulajdon letisztítását.
Szerintem itt ez a lényeg.
Kamilla_szerint
Kamilla_szerint kedd, 12:52
Előzmény: #104442  Wings
rákosi jr. remélem sírsz 
nyereg
nyereg kedd, 12:52
persze a 4ig bármit jelent be szart se ér, értjük, melyik magyar céggel közösködik még Musk?
jofej kedd, 12:52
Előzmény: #104433  Csaba75
Ha ebbe bele mernek vágni, akkor nagy gond nem lehet a céggel.
hun4ever kedd, 12:49
ez nem a Wall Street farkasa, itt a lényeg az Elon-faktor, és az amerikai átvilgítás, ha nem lenne minden rendben, nem lépte volna meg, így a hazai átvilágítás is más fényt kap
Wings
Wings kedd, 12:48
🙂
eszpe2 kedd, 12:47
Nem akarom letörni az optimizmust, de ez a NASDAQ sztem csak egy kommunikációs izé marad végül, belpolitikának szól. Kint egy ezredik centes papír lenne, láthatatlan. Aki nagyon akar, most is tud(na) venni. 
MTelekom nem bírt a New Yorki jegyzéssel, ki is vonultak onnan SEC vizsgálatok és bírságok után. Pedig ott is volt komoly nki tanácsadói csapat. 
MOL kivonult a Varsói tőzsdéről, sok macera és költség volt a semmiért. OTP és Richternek is macerás a kinti ADR/GDR. Meglepődnék, ha a 4iG ezt a sok macerát, compliance-t és költséget tényleg mind magára húzná, de meglátjuk majd.
Rellim
Rellim kedd, 12:46
Az azért nonszensz, hogy egy ilyen hírre is pakolják az eladói oldalt, mint az állat. 
11.500 db eladó van most az ötösben, 2800 db vevőre.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek