Nekem ezek soha nem voltak a kedvenc műsoraim, mindig próbálok vmi olyannal foglalkozni amibol tanulhatok valamit.Ez az internet meg okostelefon is nagyon jo dolog...eleg fura visszagondolnom arra hogy mennyire idegenkedtem tőle.Elképedve próbaltak meggyozni anno a telefonosok mert én mikor vettem akkor nyomogombosat akartam mindenárom....aztán megszoktam s milyen jó hogy minden informáciot megszerzek azonnal akarhol is vagyok.
Ez, amit írtál, az 50-60-70-es években kezdődött, a "szocializmus építése útján" ! A társadalmat, hozzászoktatták a lopáshoz( okosban elintézzük, stb. ), mert szinte mindenből hiány volt. Amit lehetett kapni, drága volt. (banán, narancs) Szóval az emberek nagy része, rá volt "kényszerítve" az "okosságokra". Ezen szociálódtunk, ami berögződött a tudatba és tart a mai napig is. A állami terheket, így próbálják/ták/ kompenzálni. A 90'-es évek vadprivatizációja kiváló példa erre. Akit érdekel ( főleg a fiatalabb generáció ) olvasson utána !
Kevesebb indulat és több tárgyilagosság testvérem! Hambis Vörcsi is megy a történelem szemétdombjára, nem lesz gond USA-s kapcsolattal, Kínával sem, utóbbi kb leszar minket, csak legyen logisztika oszt jól van. Döbrögi ideje alatt legalább behunyászkodtunk Szu és Kína, és az agyhalott Trumplinak. Szép vastag kamatokat lehet majd fizettetni velünk, miközben ex főni elissza a maradék öntudatát és valóságképét. Hogy egy-két lovag most meg lesz szorongatva, hát istenem, micsoda csőd fenyegeti ezt az országot. Ahol a közpénz elvesztette eme jellegét, már hosszú évek óta, milyen jól kitalálták, nem? Helyette Gellért papa kapott megszámlálhatatlan mennyiségű állami hitelt, kölcsönt, tőkét, hogy cserébe állami cégeket kapjon meg, amit a háttérből privát magántőke izéken keresztül mutyizik tovább. És ez csak a kopasz és persze frenetikusan eredményes múltja is sok jót predesztinál. Tudod, inkább a fodrász mutyizzon nekem a 27% áfa miatt, mint az ilyen közvagyont megszerző temus dzsentrik. Béke legyen veletek, ne a szorongás és állandó ajvékolás, jaj istenem tönkreteszik az országot. .-) Több türelmet, így 16 év agymosás és gazdasági "kisgömböcködés" után.
Es ha a 4ig 5000lenne, elegedett boldog emberkent elned az eletedet, es teljesen mas kep rajzolidna ki a tarsadalmunkrol benned? Hiszen akkor folyna minden tovabb ugyanugy, ami a mostani tarsadalomrol kialakitott kepedhez vezetett. Na befejeztem, bocs mindenkitol, csak ma a forum is lazabb ugy vettem eszre.
Hírek hiányában itt felesleges irogatni. Yenki sem tud semmit. MP kijelentette hogy az állam hallgatni fog a vizsgálat végéig. Ez rendben is van. JG nyilatkozhat, rá a tiltás nem vonatkozik. Tudjuk hogy nem túl bőbeszédű. A gyj-ig nem várok semmi érdemleges hírt úgyhogy addig ez a forum is felesleges. Csak túlnyomás és a frusztráció kiengedésére szolgál. Abból meg elég volt.
Egyetértek, ismét. Nem nehéz statisztikát vonni, mindenkinek ajánlom, hogy a Való Világ valóságshowkat, mint kutatási mintát figyelje meg. Milyen szakmákkal és milyen élettel kerültek be emberek ezekbe a műsorokba, illetve a tetoválás és egyéb más dolgok, de akárcsak a szexnek a megjelenése. 2002-es VVben milyen háttérrel és szakmákkal kerültek be emberek és mondjuk a 2020as években (márhavoltilyen). Botrány.
Orbán se tudta . Ha tudta volna most nem lenne eltűnne . 30 éve így látom egy csapat óvodás irányítja az országot . A NER is lopott volna így hogy közben értelmes dolgok épülnek . Senki nem szólt volna érte . Pl 2 millió állami bérlakás normális albérleti árakkal . Ja nem nekünk a bankokat kellett pénzzel tömni . Orbán hülye volt a gazdasághoz de jó politikus volt . Viszont pocsék főnök , alkalmatlan emberekkel magát körül . Egy szakmailag elismert embere nem volt
Az csak nemreg volt. 1-2 generacio. Ha a valtozashoz is 1-2generacio kell az jo lenne. Valoszinuleg mi mar nem eljuk meg. De mi indithatnank, a gyerekeink unokaink miatt. Patoszos meg minden, tudom.
Pontosan ezért tartok bármilyen kormányt alkalmatlannak bármilyen változásra . Az RTL meg a söpredéke aktívan vett részt ennek a társadalomnak a lebutitásának . Most próbáld meg elmagyarázni ezeknek a lebutított emberkének a gazdaság működését . Sok ilyen ismerek , azt se tudják mi a bruttó mi a nettó . MP kb adja nekik a színházat ,ez ok , politikus . De egyik oldal se látja át a dolgok működését
Majd amikor ciki lesz lopni, ugyeskedni. Na azt varom. Szerintem ez mikro szinten kene hogy kezdodjon. Hat a media, az meg olyan amilyenre igeny van. Vagy a fogyaszto alakitja? Erdekes dolgok ezek
Itt egy példa a NER gyűlölet ellen. Van valami egészen bájos abban, amikor a politikai kommunikáció találkozik
a fizikai valósággal. A Facebookon lehet oligarcházni, NER-ezni és hosszasan
magyarázni, ki kinek a barátja. A Duna folyót azonban ez szemmel láthatóan nem
érdekli.
A paksi helyzet kezeléséhez kő, gép, hajó, szakember és működő vállalati
kapacitás kell.
És láss csodát, éppen azok a magyar
nagyvállalatok jelentkeznek, amelyekből néhány hónappal ezelőtt még a politikai
probléma egyik főszereplőjét sikerült faragni. Ez a helyzet nem csak a Dunára vonatkozik hanem ide is, a 4iG-re is!
https://mindenszo.hu/amikor-a-ner-cegek-kellenek-paks-megmentesehez-hirtelen-mar-nem-is-olyan-budos-a-penzuk/
Ja és politika mentesen MP is tudta mi megy . Nem akkor világosodott meg mikor pénzről volt szó . Ha volt feleségét nem áldozzák fel azért mert népszerűbb lett már mint OV , akkor ma sehol nem lenne a Tisza . Én tisztelem MP-t azért amit elért de azért Ő is ember , vannak hibái is .
Ha már balázs: balázs azaz ember, akinek ha ez a társadalom tényleg normálisabb lenne, akkor neki már ott amikor nyilvánosságot kaptak a z+os videók, ott neki örökre reszelni kellett volna, de rákainak, lilunak és az összes senkiházinak, akik azzal szórakoztak, hogy más emberek nyomorát fikázták ki. Nem ezzel van a gond, hanem, hogy kiderült. Helyette mi lett? Mindegyik nagy karriert futott be és milliomos-milliárdos. Ez szégyen a magyar társadalomra nézve, szényen. Ezeknek egy cégnél kéne dolgozniuk vagy vállalkozásban és örökre a közügyektől vagy bármilye nyilvános fórumtól teljesen távol. Helyette ezek a mai országban interjú alanyok és szerepelnek. Talán itt kéne kezdeni. És ez megint politikailag mentesen. Hányinger mindegyik csótány de az is aki ezeket követi és ad a szavukra és sebestyén balázs spiritualitását és minden más sz.rságát zabálja.
1 érdekesség: https://444.hu/2026/08/15/amerikanak-elgurult-a-gyogyszere-kina-eljott-az-europai-iparert-orban-krisztian-a-formalodo-uj-gazdasagi-vilagrendrol A lényeg: "Kína 2017 óta óriási állami támogatásokkal pörgeti hatalmas
exportgépezetét, és dömpingárukkal árasztja el a világot, elsősorban a
fizetőképes és védekezésképtelen Európát. Célja, hogy a világ
legfontosabb iparágait teljesen ellenőrizni tudja, hogy ne
készülhessenek bonyolultabb termékek Kínán kívül vagy legalább kínai
alkatrész nélkül. Úgy tűnik, ezt a tervet sikeresen valósítja meg. Mára a
néhány éve még verhetetlennek hit európai autóipar is bedobta a
törülközőt, aminek súlyos hatása lesz még a magyar gazdaságra is." Tehát Kína pont azokon a nagy cégeken nyer, amiket államilag megtámogattak és olyan technológiával rendelkeznek és olyat gyártanak ami külföldön eladható. Na a 4IG pont 1 ilyen cég lenne. A terv jó és remélem a megegyezés után folytatódhat a kivitelezés is. Persze sok gazdasági analfabéta szerint az lenne a jó, ha a jelenlegi kormány tönkretenné és mindent külföldről rendelne. NORMÁLIS??? Sok hazai céget tönkretenni, mi értelme lenne? Építeni kell és támogatni. . Egyébként sokan nem értik, hogy a 4IG azért lett most a legfontosabb MP támadásaiban, mert sürgeti az idő a kormányt. Ha a lebeszélt hazai fejlesztéseket a kormány nem akarja elveszteni, minél előbb megegyezésre kell törekednie. Jászai ebben partner lesz. A kérdés, hogy az állam belép a cégbe tényleges tulajdonosként? Ha igen hány %ban? Én 20%-25%-ra tippelnék. 4IGben és külön a hadiipari cégben is és majd Jászai magántőkealap tulajdona csökkenne, ha lehetséges. . Tuti nem nézi jó szemmel a Rheinmetall a kormány kukacoskodását. Politikai vihar is lehet belőle, ami a kormányra nézve nagyon negatív kimenetelű lehet, főleg 1 ilyen cég ellenességben, hogy tudnának befektetőket hozni. Ha 1 kormány szétver 1 tőzsdei céget, ki mer hozzánk jönni, mert ha váltás lesz majd szétverhetik, mert az előző kormány hozta. 1512ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.