Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FTZS csütörtök, 23:16
Előzmény: #100319  FTZS
Legalább két lehetőség van: 1 úgy alakítják a feltételeket, hogy csak 1 befutó legyen. 2 olyan bonyolult technikailag összetett felkeszülést igényel, hogy azt csak nagyon kevés  vagy csak egy cég tudja teljesíteni. Magyarország nem nagy ország, így jó ha a néhány kiemelt projektre van 1 magyar vállakozo. Vagy külföld. Semmiképpen sem megváltoztatni akartam a véleményed,  csak kicsit árnyalni.
FTZS csütörtök, 23:06
Előzmény: #100318  jofej
Tudod mi az egy ajánlatos tender lényege?
jofej csütörtök, 22:27
"Egyajánlatos tenderen, verseny nélkül nyert a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Vagyonkezelő Kft. a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) sínhegesztési feladatokra kiírt tenderén."
Kata726
Kata726 csütörtök, 20:45
Előzmény: #100312  farkasfu
Király vagy!
Audax1 csütörtök, 20:07
Köszi a bő összefoglalót, várjuk, várom, hogy átvigye a 2300-at, de a "nem hinném..." történetet, illetve annak hatását jó lenne túlélni, elhagyni.
sprint53 csütörtök, 19:44
Remélem, eléri !  A várakozásomat írtam valamelyik nap, dec. 31-re a   3.220-at ! 
BT55
BT55 csütörtök, 19:22
Köszönet!
Getup
Getup csütörtök, 19:09
Végre valaki valami értelmeset is ir..köszi a részletes leirást..jó lenne fordulni már...
farkasfu
farkasfu csütörtök, 19:01
Előzmény: #100299  Audax1
Erre van egy "mondás"!
nem hinném...:))))))))

Nem teljesen értek egyet! 
Az tény hogy medve a trendje! Az eladásokat nem lehet egyfolytában a végtelenségig nyomni, ezért vannak benne a felpattanások, hullámok, a trend része! (nem a rövid tf-n történtekre gondolok)
Az is tény, hogy vannak benne manipulatív felrántások, de ezek csak zajok a trendhez képest! Annyi pozitívumot lehet látni, hogy 2300-1600 között, kezd kimerülni az eladói nyomás és "kanyarodik, kioldalaz" az eddigihez képest, de közben egy szintre többször is leszúr. Ezt mutatja órás charton a csökkenő háromszög is, ami nagyban is érzékelhető! 
Az összképet meg kell nézni hetesen.

Sehol nem töltött ennyi időt az árfolyam, mint a 2300-1600-s korrekciós sávban! Sajnos csökkenő háromszöget rajzol a kép 📐, ami nem igazán jó, de egyelőre van esély a fordulásra is! Nincs olyan a tőzsdén, hogy tuti!  

Kezdetnek kellene egy jó fundás eredmény, de nem kellene "globális zakó", mert a pánik letörheti... 
Tudom hogy mindenkinek tele a töke már, de ennek nagy részét lehetet látni felfelé menet, amikor mindenen átgázolt az árfolyam. Ilyenkor nagy visszarúgás várható. (mindig szoktam mondani, ha nem áll meg egy célár madárnál, a trend tervezett szakaszainál, az probléma és vissza fog jönni hozzá) 
 Hogy mekkora visszarúgás  és még mi jött hozzá, ez egy másik dolog. Szerencsétlen helyzet és egybeesések, majd kitérek rá..

A másik dolog pedig, mint annak idején mondtam, hogy OPUS2 lehet belőle! 
Mire is gondolok? 
Az Opust is vette annak idején mindenki, cégek, brókercégek, kicsik, nagyok és főleg a tulajdonos, többségi, vagy egyéb tulajdonszerzés miatt!! Amikor a tulajdonosnak elég lett a mennyiség, akkor megállt és mint a fejsze a vízben nyekk! Itt is ez van. Persze a nagy játékosok, a brókercégek is, főleg akik a fő tulajdonos megbízását bonyolítják, ők is nyerészkednek még a saját cégük javára. Ezek általában a csúcs közelében,  meg is shortolják. Sokszor szép nagy kanóc kerekedik...:) Ők tudják hol a vége a megbízásuknak, hol ér véget a hegymenet,  nem de? :) 

Itt van még a politika és kormányváltás, amivel nem tudunk mit kezdeni. Technikailag nem lehet cél szvsz, hogy tovább essen. Ez csak fundás, vagy cég tönkretétele estében indokolt! Ezt képtelenség elemezni, kalkulálni, annak, aki nincs benne. A trend szerint itt a fordulás ideje a közelben valahol. Lefelé nem terveznék már, max egy egy rövidebb hullámmal, de trend szerint itt lezárnám az esést! ..de nem ismerjük a hátterét! hmm 

Hiába mondjuk, hogy tele van szerződéssel, az opi is tele volt és ameddig nem volt profitja, addig kuss volt! Pedig még a kormány is az oldalán állt. A bizalom elveszett egyenlőre. A tőzsdén erre nagy szükség van! Nem a kicsik fogják felhúzni, viszont a nagyok félnek és kivárnak, vagy elpárologtak már. "vagy nem hinném" :) Remélem érthető voltam. Na hagyjuk ezt a részét, ez nem az én asztalom.

Technikailag a korr. sáv fölé, 2300 fölé kell menni, hogy elinduljon valami emelkedő trend hosszú távon nézve, de 3000-nél már jön a 0.382-s korrekciós szint, ami sávosan 3300ig is eltarthat. Itt, vagy a sávban kell egy pihenő, kisebb korrekció! Szóval a korrekció utáni emelkedés lehet az igazi! Tehát egyelőre ne várjunk ATH-t, ha emelkedőre is fordulna. Az messze van/lehet.. 
Ezt csak azért mondom, hogy aki vásáról még, az mire számítson. Hogy az ATH-t mikor kellene elérni, azt most hagyjuk, már emelkedni kellene hozzá! 
Várjuk meg hol lesz 2027.01.11. (héten).  Eléri e addig a 3220-t és visszatérünk rá!
KNZilium csütörtök, 18:40
Előzmény: #100293  Ahham
Ja, ja. Emlékeztek? Majdnem egy hétig hozta minden gazdasági lap, hogy itt azták akkora növekedést jeleznek előre a szakértők, hogy mindenkinek leesik majd az álla!! Burutális növkedés jön, meglássátok.
És mi lett belőle?
 "A növekedés jelentősen elmaradt az elemzők várakozásától". LOL 
Amúgy az új kormány valós teljesítménye Q3 végén lesz látható. De örülök a hvg visszafogott cikkének (nem mellesleg azt írják ők is, amit én, csak olyan visszafogott egyrészt másrészt stílusban, nehogy alájuk kommenteljen a miniszterelnök).
KNZilium csütörtök, 18:35
Előzmény: #100309  BellaVita
Nem, nem szarkazmusnak szántam. De nem is politikai cunamit volt szándékomban elindítani, főleg nem ebben a stílusban (ezt nem neked írom) és nem ezen a fórumon. Elnézést érte mindenkitől!
A viág ugyanakkor nem fekete és fehér. Ha kritizálod a kormányt, nem jelenti azt, hogy Fideszes vagy. Ugyanakkor tudomásul kellene vennünk, hogy a kis ex KGST országokban, mint amilyen Magyarorzság is, az állam.bizonyos szektorokban a legnagyobb megrendelő. Én azt hallom nagyon nagyon sok helyről, hogy még az előző kormány által megrendelt, április májusban teljesített munkákat az új kormány nem fizeti ki, visszatartja ezeket a forrásokat. Teljesítéseket nem igazolnak. Pl. az IT szektorban már a kkv-k körében ennek köszönhetően a leépítések is megkezdődtek. 
Gazdaságélénkítésről nem hallani szinte semmit, vagy ha igen csak a szavak szintjén, hogy majd lesz. Vagy itt van a 4iG. Miért is tart itt az árfolyam?? Mi volt eddig a kormányzati kommunikáció ráadásul egy olyan tőkepiaci céggel kapcsolatban, amelyben még tulajdonos is az állam?? Amerikában - kis túlzással - ezért már az elnököt is megfingatták volna a tőzsdefelügyelet részéről. Itt meg mély kuss van.
 Vagy mit gondoltok, mi lesz annak a következménye, ami itt energetikai válságkezelés címén zajlik? Mennyit fizetünk majd az áramért, földgázért, üzemanyagért miközben levállunk az orosz energiáról? Ezért írtam, amit írtam. Mert elkeserítő ami ebben az országban zajlik és még csak a nyoma sem látható, hogy értik a magyar gazdaságot. Én arra biztosan nem szavaztam, hogy kinyírják a tőzsdét és a magyar vállalatokat, kicsiktől a nagyokig. OFF / UFF
BellaVita csütörtök, 17:10
Előzmény: #100288  KNZilium
ugye ezt szarkasztikusan írtad? 
mert ha komolyan ezt gondolod, akkor eszméletlen szelektív és rendkívül hiányos az alapvető makroökonómiai ismereted... 
Ha igényled, részletesen kifejtem, hogy mire is gondolok... de én még bízom benne, hogy csak ironizáltál
BT55
BT55 csütörtök, 17:08
Előzmény: #100298  OTP-TOP
Minden sorod igaz. Elfogadtam, hogy váltás volt, de akik váltottak is kezdjenek el dolgozni. De nem tudnak, nincsen tapasztalat, kb. semmi.
Nemtommilesz csütörtök, 17:07
Törölt hozzászólás
Miki71 csütörtök, 17:06
Fos lett a záró: 1708
BT55 csütörtök, 17:05
Törölt hozzászólás
popeye167 csütörtök, 17:00
Törölt hozzászólás
feel
feel csütörtök, 16:48
Előzmény: #100302  Ahham
2 het pihi.
Ahham csütörtök, 16:45
Előzmény: #100301  sprint53
Akinek az agyát Viktor birtokolja,mert a propagandával üresre mosta, és csont nélkül, kritika nélkül beszop mindent, ezáltal bábként rángatja, annak bizony Viktor a gazdája. Ha tetszik, ha nem.
sprint53 csütörtök, 16:42
Előzmény: #100297  Ahham
Kutyáknak és neked vannak gazdáid... !  Kő bunkó !

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek