Sikeresen lezárult a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. (Rába) többségi, 74,34 százalékos tulajdonrészének megvásárlása, a tranzakció
minden lényeges zárási feltétele teljesült.
"Hétfőn is folytatódik a pénteken indult eladási hullám a tőzsdéken, ami azt követően kezdődött, hogy Donald Trump megnevezete Jerome Powell utódját. Ázsiában és a kriptopiacon is esést láthatunk hétfő reggel, de különösen a nemesfémek festenek nagyon csúnyán: az arany már 8, az ezüst pedig több mint 13 százalékos mínuszban van. Eközben az olaj ára is zuhan, mivel enyhülni látszódik a feszültség az USA és Irán között. Gazdasági események szempontjából az Egyesült Államokból érkező januári feldolgozóipari bmi és az ISM-indexre ajánlott figyelni. " Gondolom ezt a BUX is megérzi.
Rába emelkedése jó a 4IGnek. Ott új hírek jöttek és most többen gyorsabban várják a felfutást és persze nagyobb növekedést is várnak. Ha majd itt is jönnek a hírek, amik már szerződések is lesznek, jöhet az ugrás felfelé. Meglepődnék ha 2 hónapon belül nem lenne több pozitív hír. 3 hónappal ezelőtt (01.30-án) 3670-en zárt, 1 nagyobb esés után. Utána 2 héten belül jött a történelmi rekord zárás 4920ft és persze a rekord csúcs is :D sokan nem értik, hogy kell az esés (konszolidáció) is, főleg akkor ha 1 részvény sokat emelkedett. Talán ugyanaz a kotta lesz és akkor jöhet akár az újabb csúcs is. 3900ft
Mondjuk az, hogy a Rába magasabb áron forog, és még a forgalom is magasabb, ez érdekes. Ezt már nem látom indokoltnak. Most úgy gondolom türelem, megy ez vissza.
Már elmondtam egyszer, nem fogom megosztani a kereskedési taktikáimat. Azt hogy mikor miért és hány darabot adtam vagy adok el, meg végképp nem. Én sem vagyok hülye, hogy a pénzem ellensége vagyok. Egyet valóban bánok, hogy 4500-nál egy nagyobb csomagot nem dobtam amikor vették, mint a hülyék..Ez nem pánikkeltő hozzászólás, pusztán realitás. Attól jobb lesz, ha mindenki mantrázza, hogy igen rakéta, megindulunk, 5000, 7000? az nem félrevezető másnak? Mindenkinek joga van a véleményét elmondani úgy gondolom. Jelenleg szabad országban élek még, bár nem mindig vagyok benne biztos.
Sajnos ami múlt héten elindult, az most folytatódik. Most is tartom, hogy sajnos 3600 alá szó nélkül ez a héten be fog nézni. Csak amikor mondtam 50 ezer minuszolás, meg hogy nincs pakkom, meg részvénynélküli vagyok..Sok van, és szomorúan nézem az árfolyamot..Sajnos az 5000-et jó darabig el kell felejteni, de ahogy elnézem a 4000 sem mostanában lesz. Bizonytalan az egész világ, itthon meg a választás miatt....De tudom semmi köze a politikához a papírnak..... Rengetegen be fognak ragadni, vagy a pánikban eldobálni, ami tovább generálja az esést.
mesterséges az egész, nehogy már 3800-nál egy deka vételi erő se legyen miközben zsákolták 4100-on meg 200-on hónapokon át, de 3800-on nem kell senkinek.....
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.