Az is gyanús, hogy 4.500-on 50.000-eket kapnak ki egyben, percek alatt, itt 4.200-on meg nem viszi senki. Vagy legalábbis lényegesen alacsonyabb a forgalom. Akkor itt még jobban kéne kapkodni nem?
Igen, hogy 4400-4500-on 50.000-es pakkokat kapkodtak, "kapkodtak" el, ezért beszálltam, nehogy kimaradjak a rakétából. Ez az oka. Ezért érzem, hogy felültettek ezzel a szvsz kamuforgalommal, amikor az 50 000-es pakk kettő perc alatt elment.
Persze! A TBSZ dolog tiszta, csak ha valaki trükközni akar, ami valljuk be, ennél a papírnál nincs kizárva, akkor így tud(na) mesterségesen belenyúlni az árfolyamba. Pont ezért nem etikus és ezért is tiltott az ilyen féle manipuláció a tőzsdén. De ettől függetlenül, ha valaki eljátszana egy ilyet, akkor simán benne lehet(ne), hogy utána már a manipulált árfolyamnál megmozdít egy nagyobb pakkot. Azt már természetesen saját érdekszférán kívülre, vagy éppen onnan, attól függően, hogy mi állt érdekében. Meg persze a forgalomgenerálás is valós felvetés.
Miért érzed úgy, hogy “ fel vagy ültetve” és “palimadár”-nak néznek? Tényleg érdekel! Gondolom meg van az oka, hogy 4.400 - 4.500-ért vettél papírt! Most ~ 4.300.- ???
Hát ha TBSZre akarod áttenni akkor pont fordítva kell, ha nem akarsz magaddal kibaszni. Alacsony árfolyamon áttenni, mert akkor kevesebbet kell adózni és majd TBSZen magasabb árfolyamon eladni. Egyébként pont azt is büntetik, ha magadnak adod el, csak szólok. Persze gondolom kis mennyiségeket nem figyelnek. . Ahham Igen, egyetlen pozitívum a forgalomgenerálás, de az kinek rossz??? 1 kicsit az nem befolyásol, hogy 200millió, vagy 1 milliárdos a forgalom, főleg ha nincs nagyobb mozgás és liftezik az árfolyam, mert most éppen az van. 4295ft
Forgalomgenerálás? Minden papírnak jót tesz, ha van benne forgalom, likvidebb(nek tűnik) a papír. Esetleg fel lehet ültetni a palimadarakat (mint én), akik 4.400 - 4.500-on beugranak. Ennél több nekem sem jut eszembe, de nekem azt nem adod be, bármennyire is tisztelem a tudásod és hálás vagyok, hogy egyáltalán itt vagyok, h többször is előfordul, hogy több tízezres pakkokat percek alatt elvisznek, majd amikor elfogy a dugó, akkor hirtelen nincs több vevő. Egyszer lehet ekkora véletlen, de az ünnepek előtt ez többször előfordult.
Nekem pl. tök jó lenne. Pont tbsz-re akarom átrakni a pakkomat. Megvenném magamtól. Jó magas áron, hogy felhúzzam, így ti is jól járnátok! 🚀 :D Ezzel szerintem meg is válaszoltam mi értelme lenne...
Azt írd meg, hogy mit érnek el, ha mondjuk ma egymásnak 500milláért eladnak és megvesznek és mondjuk ezt minden héten megcsinálják kétszer. Ez évi 52milliárd lenne, komoly költséggel. Mi lenne a hasznuk??? Engem pl. miben változtatnának, vagy 1 másik befektetőt? Szerintem semmi nem változna, csak a forgalmak nőnének. Nem értem 1 "érdekkörbe" mi értelme van átvenni, meg eladni, meg átvenni és így tovább. Leírom még egyszer, ugyanezt írták 600nál, meg 1000nél és így tovább. Mi értelme lenne?
Nem voltál még kint? :) Mínusz van odakint...be vannak fagyva a bankszámlák ilyen időben. Majd 01.20. körül tavalyhoz hasonlóan szerintem idén is megpezsdül a BÉT és a 4ig! Türelem, akinek nincs ne nézegesse 5 percenként! Ez csak a legritkább esetben kifizetődő! hajrá
Ezzel azért nem tudok egyet érteni, mert már többedjére fordul elő a 4IG esetében, hogy pont a nagy pakk megvétele után fogy el a vételi kedv. Nekem ez gyanús. Pont addig tartott ki, amíg elfogy az 50 000-es pakk? Még ha kitartott volna utána is párezer darabbal, akkor elhiszem, de így, hogy csak a dugó fogy el... Én ebben nem hiszek. Az meg, hogy a manipulációt büntetik. Hogy bizonyítják be, hogy A cégtől B cég veszi át (vagy magánszemély), akik egy érdekkörbe tartoznak?
Még annyit, hogy nézd meg mi volt a MOLban a héten amikor 3200 is volt és 2 hete jóval 2900 alatt volt. Rábában mekkora mozgás volt a héten? 2800tól 4400ig ment!!! 1 héten belül +50%!!! stb. Tegnap a Deltában? Ez a tőzsde. Ezek többsége természetes mozgás. Kár ilyeneket írogatni és egymást biztatni, hogy manipulálás, meg kamu. Pont ezeket írták amikor 900 körül volt, meg 1300-2000nél is. Majd ugrott az árfolyam. Ki az a hülye, hogy esést vár és veszi a Rábát jóval 4000 felett, vagy MOLT 3200-ért? vagy 4IGét? Utána meg adja? :D Pont a lényeg valaki-kik veszik és mivel feljebb ment, mások meg adják.
Köszi mindenkinek! Ha jön akkor tuti felpörgeti majd a forgalmat és az árfolyamot is, mert 1 nagy rekord jelentés után leszünk. Jelentés február 27. Egyébként arra a hírre lett nagy eladói nyomás a papírban, hogy Magyarország nem kapja meg. Ha nem jönne, akkor is kellene hadiiparra pénzt költenie az országnak, csak így olcsóbb, mert jobb feltétellel vannak a hitelek. Mondjuk ha nem jönnének a FAFE pénzek, lehet 10%-al kevesebbet költene az ország fegyverkezésre. A cég részéről kb. ennyi a kockázata a SAFE pénzek elmaradásának. Addigra azért jó lenne 5000 körül lenni. Szerintem jön annyi hír, hogy meg is lesz. Itt most 4000 felett kicsivel már lassan elfogynak az eladók. Nagyon leült a forgalom. Még 1-2 hullám és talán feljebb teszik a kereskedési sávot, hogy újabb eladók bújjanak elő. Ahham Ha 1 valaki adja-veszi mondjuk 20% forgalom felett, azt az MNB megbünteti, piacbefolyásolás miatt. Pont az a lényeg, ha valaki akar venni, akkor eladónak is kell lennie. Mivel voltak nagyobb tételek, ezért begyűjtötték. Eladó nem akar 4200 alatt adni, vevő meg nem akar 4300 felett venni. Most ez van. 1ik irányba majd kitör és akkor ugranak többen. A kérdés, hogy merre? Mi támogatja a lefelét, vagy a felfelét? 4250ft
Egyébként megérdemelnénk! Folyton oda szarunk, ahonnan eszünk, vagy ettünk eddig, míg el nem zárták a csapokat.... De 4IG részvényesként rendkívül csalódott lennék.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.