Ez általában a DJ és SP500-ra igaz, azon belül is bizonyos szektorokra. Viszont CEE eléggé le van szakadva a pénz pedig mindig keresi a helyét. Ha be is szakad a tőzsde és korrekciózik 20-30%-ot, azután általában elég gyorsan összeszedi magát. Vannak globális bizonytalanságok: háború, olaj, földfém hiány (Grönland effektus), Európa gyengesége. De vannak új hypeok is: ai infrastruktura, blockchain (nem crypto) reformáció, védelmi ipar fellendülése Szóval sokkal komplexebb a dolog, minthogy azt mondjuk, hogy globálisan jön egy tőzsdeválság. Általában ha az usa meg van ütve, akkor más is megérzi, de ha pl a CAC-ot ütik vagy a BÉT-et senki nem érzi meg globálisan :)
Ez csak egy vélemény!De ha kicsit a dolgok mögé néz az ember,nagyon nagy a rózsaszín köd most mindenhol,és rengeteg rizikófaktor van a világban!Az USA adja mindig az irányt,ha ott bejön egy medve piac,akkor annyi,leránt mindent!Ez biztos!Én most tegnap elővettem a füzetem,mert tegnap volt a 2022-es TBSZ-em forduló napja!Kiszámoltam az éves hozamot!4ig érdekességek aki nem volt itt még:2021 legnagyobb napi emelkedése +121ft +13,83% volt!2022:legnagyobb esés -6,98%/nap volt!A legnagyobb emelkedés +82ft +10,5% volt/nap,akkor aznap 45.000db papírom volt éppen!Az idei legnagyobb emelkedés a 236ft +16,6% volt!Amióta én 4ig-ezek biztos nem volt nagyobb emelkedés!Fejből ahogy emlékszem,2-3 milliárdos nap után fordult le az árfolyam 21-ben!Most is úgy volt eddig,lehet egy korrekció most bent!De ezt aki jobban ért a grafikonokhoz,az is jósolta!Várjuk a jövő hetet,meglátjuk!Én ma vettem 1674 körül!Nagyobb vételekkel 1650 körül álltam bent,az nem lett meg!Most próbálok majd kicsit kereskedni is itt is!Jó hétvégét!Kemény héten,meg kemény hónapokon vagyunk itt túl!
Igen ezt a nagy zuttyot, hallottam én is, bár a Trump elnökség félidejében körülre. De azt gondolom, hogy tényleg lesz, mert minden nagyon meredeken ment fel az utóbbi másfél, két évben.
Szerintem a piros fallingstar az erős jelzés főleg, ha mínuszban is zár a megelőző naphoz képest. A mi esetünkben zöld lett és 5% pluszos lett a nap is, ez egy gyenge jelzés és ma meg is fogták. Ki fog derülni, de izgis az biztos. Én inkább a fundában hiszek továbbra is:)
Én nem hiszek az ilyen jósolgatásoknak.A magyar tőzsde amúgy is nagyon alul árazott szakértők szerint.Az OTP-re pedig most adott az Erste egy 28000Ft-os célárat.Az orosz-ukrán béke meg hamarosan létre fog jönni,mert Trump le akarja váltatni az ukrán elnököt.Mint tudjuk a háboruk szokták meghozni a gazdasági fellendülést.Ukrajna ujjáípítése is nagy lendületet fog hozni a gazdaságoknak.Én így látom,bár nem vagyok milliárdos,de inkább hiszek a szakértőknek.
Már úgyis benne vagyok, szvl ok okoskodjunk/brainstormingoljunkxD Személy szerint nem vagyok egy nagy doji szakértő kb a 2 db nagyon erős és fordulatot jelző dojit ismerem. Az egyik a fallingstar, másik a flying dragon/dragonfly ki hogy szereti. Az első az emeledésből zuhanásra váltó, ezt emlegeted te is, míg a második a zuhanásból emelkedésbe váltó. Mindkettő fontos ismérve a nagy kanóc, ami jelentős napon belüli fordulatot mutat. VISZONT tudomásom szerint nagyon fontos karakterisztika, hogy a fallingstar doji piros kell legyen(vagyis a záró ár a nyitó ár alatti kell legyen), míg a flying dragon doji zöld kell legyen. A tegnapi doji a 4ig-nél zöld volt, mivel 40 huffal a nyitó felett zárt, ami szerintem egyrészt jelentős, másrészt így nem is tankönyvi fallingstar. Nem tudták úgy sz.rrá adni záróban, hogy kijöjjön a fallingstar, így ez csak egy sima ijesztés az én olvasatomban. Másrészt a fallingstar után egy hatalmas teli piros szokott jönni, de ma egyértelműen megfogták ismét, így nem tudott szabadesés kialakulni. El is fogytak a végére az eladók. Ennyit tudtam hozzátenni az okoskodáshozxDDD
Én beszéltem a milliárdos haverral a múltkor egy órát!Ami publikus,meg elgondolkodtató,azt mondta,hogy ő nagyon nagy zakókat vár a tőzsdéken,annyira fel van fújva minden!Csak azért mondom,hogy nagyon benne van a levegőben egy világszintű zutty is!Mindenki legyen óvatos azért mindenhol!Ez a Trump háború lezárása nem lesz ám olyan egyszerű menet,akkor ott vannak az izraeliek,Kína,EU-ról ne is beszéljünk,mert azok meg egyszerűen katasztrófa,amit művelnek az elmúlt években!Itt kérdés,kijön e valami hír??Ha igen,akkor 1900 fölé megy újra az biztos!Ha nem lesz hír,akkor nem tudom mi lesz!Maradjunk annyiban,itt a nagyok játszanak most mióta elindult az emelkedés folyamatosan!
Na hazaértem a munkámból...Jobb lett a mai nap, mint amit vártam! De olyan vagyok mint Columbo. Az egyik szemem sír, a másik meg üveg, mert még mindig aggaszt a tegnapi hullócsillag japán doji. Ma jött rá egy mínuszos nap, ami jelzésként erősítheti a fordulatot... Nem vagyok gazdasági tudós klub tag ezért érdekelne a Véleményetek! Erős a papír ez érződik, de azért nem árt óvatosnak lenni... véleményekkel bombázzatok légy szíves ne mínusszal és plusszal! Okosodjunk! Szép hétvégét mindenkinek! Főleg technikai elemzés érdekelne, bár itt az gyakran borul! Szóval csak bátran! :) Sok nyerőt mindenkinek!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.