Szociális hozzájárulási adó befektetésekreA 2023 május 31-én megjelent 205/2023. (V.31.) kormányrendelet alapján a jelenlegi 15%-os kamatadó mellett 2023. július 1-től 13%-os szociális hozzájárulási adót is kell fizetni a 2023. július 1-je után keletkező kamatok és az újonnan, tőzsdén kívüli ügyleten keresztül eladott értékpapírok árfolyamnyeresége után.
Igen, a forgalomból látszik, hogy lefelé általában kisebb pakkok mennek, felfelé pedig 1-1 nagyobb is. Azaz a befektetők helyetcserélnek, a kicsit ki, a nagyobbak be.
Az ugrálás a régieknek nem kifizetődő, mert a 2023 júli 1.-től vásárolt értékpapírok kamatjövedelme után a 15 % kamatadó után +13% szochot is kell fizetni! Szóval a régieknek nix ugri-bugri!
Nem nagyon engedik 1500 alá. Lehet, hogy a napizóktól is a nagyok akarják begyűjteni délután? 1520on, az eddigi történelmi csúcson 37edb eladó. Ma is sok kicsitől elszedik, mert rengetegen csökkentenek. hiába írogatják, hogy 2000 meg majd felette, mégis csökkentenek. Szerintem nagy hiba, de mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Jászai magabiztos, pedig neki 157millió db részvény felett van a pakkja :D :D :D Persze vagyunk itt páran akik magabiztosak vagyunk, de a többség spekizik, tehát ha emelkedik belead, pedig így lehet lemarad. 1510ft és 634milla Milyen szerencse, hogy madrid mindig lefelé látta és mindig úgy gondolta, hogy esnie kell. Nem vagyok kárörvendő, de ő nagyon jó, hogy kimaradt, mert mindig csak azt leste, hogy írhat rosszat a 4IGről. "NER részvények nem tudnak emelkedni" hát nem is, csak szárnyalni :D
2023. július 1-től a 15%-os személyi jövedelemadó (kamatadó) mellett
13%-os szochót is kell fizetni egyes betéttípusokból származó
kamatjövedelem után. Ez a szabályozás a 2023. július 1-jétől
felhalmozódó egyes betéti termék kamatjövedelmére és az ezt követően
vásárolt értékpapírokból keletkező kamatjövedelmekre vonatkozik.
Tárgyévet követően kapsz egy teljes értékesítés kimutatást az intézménytől, amin fel lesz tüntetve, hogy összeségében nyereséges, vagy veszteséges volt-e az éved. És a nyereség után neke kell befizetni az adót (ha magánszemélyként kereskedsz).
Lehet ma megint elérjük az 1 milliárdos forgalmat? Hát idén igen nagy a pörgés a papírban. Minden 2000el feletti szintek felé mutat. Még ősszel 800 alatt írtam, hogy 2025 lehet a forduló a cég történetében és rengeteg hír lesz. Árfolyam is felfelé indult, már jönnek a hírek, de még többet és nagyobb horderűjt is várok, jönnek majd a nyereséges negyedévek is és talán a cég is nyilatkozik a következő 1-2 év terveiről üzletáganként és akkor utána jöhetnek az elemzők is. (Na nem pomper és shortosrobot, mert ők csődöt várnak :D) Ha majd az elemzők is megtámogatják az árfolyamot, jöhetnek komoly alapok is, de előtte lehet a külföldi tőke fogja húzni a papírt, mert jelenleg az ötödik legnagyobb papír a BÉten. 1510ft és 618milla
ha megjelenik az első pletyka arról, hogy esetleg az USÁ-ból valaki ide beszállt, akkor itt brutális árfolyamelszabadulás lesz - ettől még a cég nem lesz jobb, de az árfolyam az juhéj :-)
ha nem lesz ilyen hír, akkor is el kell jutni 2000 FT fölé, ha már a menedzsment ezt ígérte
az tisztán látszik, hogy szépen felépített kommunikáció zajlik, ami értő fülekre talál(t) - legalábbis az árfolyam alakulásából ez látszik teljes pozit tartom - sajnos csak a tervezett pozi 74%-át tudtam megvenni, de hát ilyen ez a "zeneipar"
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.