Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bitte
bitte hétfő, 16:00
betgyuri
betgyuri hétfő, 13:49
Előzmény: #185913  atakama
Atakama, kár rám tolni a feszültségedet, nem én vertem le a papírt 640-ről 230-ra, és nem az én kommentjeim miatt zuhant az üzemi eredmény. 
 A képmutatásról meg annyit: én ezt a papírt akkor sem adtam el, amikor 100 forint alatt volt. Éveken át kitartottam mellette türelemmel, és nemhogy bukóval, hanem szép nyereséggel szálltam ki belőle. 
Pontosan ismerem a cég történetét, nem tegnap kezdtem.Most viszont egyetlen darabom sincs, és jelenleg semmi okom olcsón kapkodni: majd akkor látom értelmét újra beszállni, ha a fundamentumok rendeződnek, és a politikai meg finanszírozási kockázatok elülnek a cég körül. 
 Ez egy nyilvános tőzsdefórum, ahol bárki hozzászólhat – akár több tízezer darabja van, akár egyetlenegy sincs. 
Nekem is pontosan ugyanannyi jogom van leírni a véleményemet meg megosztani az elemzések számait, mint bárki másnak. 
Ha a rideg tényeket szarkavarásnak látod, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, de a személyeskedést inkább engedd el.”
atakama hétfő, 12:12
Előzmény: #185916  Bpali2
Pali, nézd már meg nem vagyunk-e a delta topicban!
Bpali2 hétfő, 12:00
Megy majd a felbeszélő duma , közben meg mintha nem ebben az országban élne sok “ befektető” becsukja a szemét ..Pedig az utcán is látszik , hogy nem ebbe kellene fektetni ..
Bpali2 hétfő, 11:58
Ez a papír tökéletes lesz spekapapírnak kitömni  a sok tapasztalatlant meg reménykedőt. Relatíve alacsony az ára , szépen lehet mozgatni egy sávban ..
Bpali2 hétfő, 11:50
 Nem bírják felfogni , hogy lefőtt a kávé . .. ennyi volt . Lehet bohockodni mint a deltában persze évekig is..
atakama hétfő, 11:46
írd be azt is, hogy r:255.50 és 50k vevő vár 250-en
atakama hétfő, 11:44
Előzmény: #185912  betgyuri
Gyuri, megtennéd, hogy ebben a vérzivataros időben legalább te, topic vezetőkén nem kavarod feleslegesen, direkt a saját magad érdekének megfelelő irányba a szart? Értjük. Szar a cég, érjtük, venni akarsz olcsóért, értjük, amíg tulajdonos voltál, ez volt az Isten.  Nagyra értékelném. Köszi.
betgyuri
betgyuri hétfő, 11:32
Előzmény: #185910  Hablony
Hablony, értem az iróniát, de te most politikát csinálsz egy tőzsdei fórumból.
Engem a legkevésbé sem érdekel a NER meg a politika, nem védek senkit és nem vagyok naiv: pontosan tudja mindenki az országban, hogyan épült fel ez a vagyon.
De én befektetőként a tőzsdén vagyok, nem a parlamenti patkóban. A tőzsdén meg az a szabály, hogy a politikai szimpátia vagy ellenszenv nem hoz hozamot. 
Lehet cinikusan legyinteni, de ha egy céghálót vizsgálsz, cégjogilag és pénzügyileg akkor is külön kassza az Opus Nyrt. meg a magáncégek zsebe. 
Ha politikai kockázatot akarsz árazni, árazd azt – arra ott van a 230 forintos árfolyam meg a -64%-os esés. De a cégjogi tényeket kár összemosni az érzelmekkel.”
Hablony
Hablony hétfő, 09:12
Előzmény: #185905  betgyuri
Megnyugtattál. Gázszerelő cukkenberg a jóisten + a szerencse segítségével és nem adóforintokból vagy a simicskától elvett vagyonból gazdagodott. Mivel sosem finanszírozott vissza belőle pártpolitikai célokat szolgáló propaganda műhelyeket így félnivalója sincs. Ha pedig igen majd egy új vezetőt választanak az opus élére aminek semmi hatása nem lesz az OPUS tőzsdei mérlegére, a kötvényeire vagy az osztalékfizetésére.
kurazsi-mama
kurazsi-mama hétfő, 09:10
Nyitó: 258
treff
treff hétfő, 09:00
Előzmény: #185906  Labanc
"A jelentésben megismert eredmények összhangban vannak az augusztusi felülvizsgálatunkban megfogalmazottakkal, így az egy éves célárunk változatlanul 560 forint, ajánlásunk VÉTEL."
betgyuri
betgyuri hétfő, 08:57
Előzmény: #185906  Labanc
Átolvastam az MBH friss, szeptember 30-i elemzését, érdemes a számok mögé nézni, mielőtt valaki azonnal pezsgőt bontana az 560 forintos célár láttán  
.Az elemző papíron meghagyta a vételi ajánlást és az 560 forintot, de ha valaki veszi a fáradságot és megnézi magát a féléves táblázatot, ott feketén-fehéren látszik a visszaesés
Az árbevétel majdnem 10%-kal esett vissza, a működési eredmény (EBIT) 35%-kal zuhant, az adózott eredmény pedig 23%-ot zakózott a bázishoz képest
Az építőipar bevétele konkrétan megfeleződött (-52,5%), és féléves szinten még mindig 1 milliárdos mínuszban van az üzemi eredménye
A holdingot ma szinte kizárólag az energetika viszi a hátán: a 45 milliárdos EBITDA-ból több mint 36 milliárdot a Titász-Tigáz vonal hozott. 
Az élelmiszeripari javuláshoz meg az kellett, hogy a Viresol eladja a CO2-kvótáit, amiből a banki hiteleiket törlesztették
Szóval az elméleti DCF modellbe persze be lehet írni bármilyen szép jövőbeli növekedési pályát 2030-de a valóság az, hogy a piac nem a modelleket, hanem a készpénzáramlást és a kockázatokat árazza. Arról nem is beszélve, amit a riport végén a disclaimerek között találni: az MBH maga az árjegyző az Opus lejáró NKP kötvényeiben. 
Nyilván nem fognak eladási ajánlást kiadni egy olyan cégre, amelynek a kötvényeit ők jegyzik a piacon 
A papír persze olcsónak tűnik a korábbi csúcsokhoz képest, és technikailag simán jöhet egy felpattanás, de azért ne keverjük össze a banki elemzők optimista célárait azzal, amit ma a BÉT ajánlati könyve és a gazdasági realitás mutat.
betgyuri
betgyuri hétfő, 08:07
Előzmény: #185904  Hablony
Hablony, ne üljünk már fel minden politikai hecckampánynak... Semmiféle „kilövési engedély” nincs itt, ez egy klasszikus politikai időzítésű tényfeltáró cikk, amivel a laikusokat lehet riogatni.
Ha valaki  megnézi a belinkelt szerződést, semmi más nincs benne, mint egy mezei polgári jogi támogatási megállapodás. Egy magáncég a leadózott bevételeiből a hatályos Ptk. és a szerződési szabadság alapján arra ad vissza nem térítendő támogatást, akire csak akar. Lehet ezen morálisan csámcsogni a sajtóban, de büntetőjogilag vagy cégjogilag ebben semmi törvénytelen nincs.
A másik dolog, amit a nagy pánikban elfelejtetek: a cikkben szereplő V-Híd Zrt. Mészáros Lőrinc privát magáncége, nem pedig az OPUS tőzsdei leánya! Ennek a pénzmozgásnak a világon semmi köze az OPUS tőzsdei mérlegéhez, a kötvényeihez vagy az osztalékfizetéséhez.
Szóval az ijesztgetés helyett érdemes különválasztani a politikai sárdobálást a tőzsdei tényektől. A média fújja a maga lufiját, de a tőzsdén nem a Direkt36 cikkei mozgatják a fundamentumokat.
Hablony
Hablony hétfő, 07:52
friss cikk. ez kb azt jelenti hogy kiadták a kilövési engedélyt.
https://telex.hu/direkt36/2026/10/05/kiderult-honnan-omlottek-milliardok-a-megafonnak-meszaros-aktak-i
Marika113
Marika113 vasárnap, 13:17
Előzmény: #185899  Labanc
Úgy ahogy a hunguest kikerült a forrás nyrt-ből.
betgyuri
betgyuri szombat, 21:45
Előzmény: #185901  _kt_
kt_, örülök neki, és kívánom, hogy ez nálad így is maradjon! 
Részemről a témát lezártam, a bizonygatós játékba meg felesleges belemenni. Aki a számokról, a gyorsjelentésről vagy az energetika helyzetéről akar beszélni, azzal szívesen vitatkozom, a stíluselemzést meg meghagyom másnak. 
Hétvége van, jó pihenést mindenkinek!”
_kt_ szombat, 17:32
Előzmény: #185897  betgyuri
Szoktam nem kétsoros, nem trágár tőmondatokból álló kommenteket írni. Még sem Labanc, sem más nem gyanúsított meg azzal, hogy AI generáltak lennének, pedig rengeteg ember gyanúsított már meg rengeteg dologgal itt azért, mert csípte a szemüket amit írtam.

Ha nem AI generált szövegeket posztolsz, hanem - mint írtad - leülsz és írsz egy normális, tagolt véleményt, BÉT-ről vagy máshonnan begyűjtött adatokkal, akkor nem fognak ilyesmivel vádolni.

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek