Nem, lesz elszámoltatás, csak nem barom módjára! Ez a normális hozzáállás! Gyakorlatilag bemondta, hogy nyugi, nem lesz állatkodás, szép lassan csináljuk! Ez mindenki felé korrekt. Korrekt a tőkének, korrekt a szavazóknak, illetve korrekt Lölőnek is.
nem tudom,hogy jók e a számok,de még pomperj szerint is jó az opus:) OPUS 2025 eves jelentes . 1)Sajat toke 392Mrd FT, van 536 m db reszveny, tehat a sajattoke 731 Ft/reszveny 2)Az adossag 625Mrd Ft, ebbola hosszutavu adossag 387 Mrd FT. 3)Merlegfoooszeg 1018Mrd Ft. . 4)AZ osszes bevetel 467Mrd Ft, az osszes mukodesi kiadas 423MrdFt 5)AZ EBITDA igy 105Mrd Ft 6)Netto eredmeny 51.5Mrd Ft, ez 536m db reszvenyre , 96 Ft profit reszvenyenkent. . 7)A jelenlegi arfolyam 450Ft, tehat P/E= 450/96= 4.6 (!) 8)A Price/Book 450/731= 0.61 (!) , A piac sokkal alacsonybbra ertekeli OPUS-t, mint pl. az OTP-t; igy nezve OPUS az OTP_hez kepest OLCSO reszvenynek tekitheto. . Remelem, nem ronttottam el a szamokat. Aki hibat talal, kerem, jelezze.
elszámoltatás le is tudva?:) "Felidézte, hogy volt régen Horvátországban egy olyan cégcsoport, amely a
horvát GDP-nek a majdnem 10%-át birtokolta, és amikor az bajba került,
akkor megroppant az egész horvát gazdaság. Így azt gondolja, hogy mivel
"a Mészáros Csoport, az csak egy a sok oligarcha csoport közül, oda
elképesztő mennyiségű vagyonelem tartozik, bankok, alapkezelők,
biztosítók, és rengeteg minden, ami tartozik a mezőgazdaságon át a
közlekedésen keresztül sok mindenhez, szóval nagyon óvatosan kell
eljárni, mert az nem lehet célja egyetlen kormánynak sem, hogy ezek az
óriási cégcsoportok egyik napról a másikra megroppanjanak, és akkor az
egész magyar gazdaság megroppanjon"." Magyar Péter: Nagy Márton olyan, mint Hókuszpók, aki mindig melléfog | Klubrádió
Arra gondoltam, hogy az MNB ( állami, kormány) is vizsgálhatná ami a tőzsdén történik és az államnak, illetve a kormánynak is lehetne ráhatása az MNB-re ha észrevételez olyan dolgokat ami vélhetően nem szabályos.
Ha újrakötöd, olyankor a régi gyakorlatilag megszűnik, az ottani összeget "megkapod" adómentesen, és az átkerül az újba. Csak az ezután keletkező nyereségekre kell adót fizetni, ha esetleg feltöröd a TBSZ-t
Mi köze van a kormánynak ahhoz, hogy a tőzsdén az Opus-szal mi történik? Egy-egy gazdaságpolitikai vagy geopolitikai döntés befolyásolhatja a teljes tőzsdét, vagy annak bizonyos szegmensét, de egy tőzsdei cég árfolyamát nem!
Igen, az 5 éves lejárat előtt elért nyereségedet kiveheted adómentesen, mert ilyenkor
a december 31-i záróárfolyam lesz az új "bekerülési érték". Az addigi
nyereséged végleg adómentessé válik, és az új ciklusban csak az ezután
keletkező plusz nyereség lesz adóköteles, ha esetleg 5 éven belül feltörnéd
az új számlát.
Ez új nekem, köszi! És akkor mi van, ha lejárt és újra kötöm a TBSZ-t, akkor az előző 5 év nyereségeit ebben az új ciklusban bármikor kivehetem adómentesen?
Nem kell otthagyni 5 évig, hanem egy TBSZ "élettartama" 5 év. Utána adómentensen ki lehet venni a zsét. Tehát pl. ha 2021-től él a TBSZ, akkor idén év végén megszűnik, és kivehető az idei osztalék is adómentesen
Így igaz. Egy jó jelentésre 5,23%-ot esik! Mi lett volna, ha rossz(abb).a jelentés? A lenyomó nyomorék szemétl.á.da ma ismét alkotott. Vagy 5-7 éve elkapta az opi nyakát és azóta szinte nem ereszti. Régebben még bíztam abban, hogy majd talál a világban egy másik célpontot, amit rángathat le-fel, de nem! Úgy tűnik, addig itt marad, amíg ki nem hal..... : DDDD Koppány azt javasolta, nézzék meg a jelentést és aszerint döntsenek! Megnézték! Döntöttek! -5,23%! Bravó!
NEW OPUS GLOBAL