Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 12. 08. 10:01
Előzmény: #101518  AlonsoAston

"Attól, hogy valakinek sok van még nem hülye hogy engedje magát lehúzni"
Ismered a majom meg a banán esetét? 
Gondolom igen.
De ha meg "nem engedi magát lehúzni": van otthon konnektor, tessék ott tölteni.
Meg van a piac - amiről te is írsz - ha nem tetszik: lehet hazamenni és otthon töltögetni.
Szerintem
Törölt felhasználó 2023. 12. 08. 09:57
Előzmény: #101518  AlonsoAston

"Nem nagyon értem mit akarsz"
Érintett lennél esetleg abban, hogy te is mindent "nekem jár" alapon akarsz és előadod a "nem nagyon értem" szöveget rá?
AlonsoAston 2023. 12. 08. 09:49
Előzmény: #101516  Törölt felhasználó
Nem nagyon értem mit akarsz mondani, az élelmiszer üzlet nem jótêkonykodik, pénzért adja az áramot és keresztértékesít, mert a töltés alatt sokan bevásárolnak (jelenleg az átlagnál gazdagabb rétegek) Ahogy gyorsabbak lesznek a töltések ez majd nem így lesz, a piac majd eldönti mire van igény. Attól, hogy valakinek sok van még nem hülye hogy engedje magát lehúzni, ha engedné nem lenne gazdag. De mindegy, mert majd oda megy mindenki ahol jobb szolgáltatást meg árakat kap, nincs ezzel teendő.
AlonsoAston 2023. 12. 08. 09:43
Előzmény: #101509  lngnl
Én nem imádom, csak látszik hogy jobbak a tulajdonságai, olcsóbban gyártható és ez lesz ha tetszik ha nem. Aksigyárakat nem a semmire húzzák fel, hanem biztis megrendelésálllományokra, a kocka régen el van vetve. Újrahasznosítása az aksiknak már most 95% ban megoldott, vw is ezt mondta. Logikusan olcsóbb is mint túrni a földet fémekért. Hidrogén autóban sosem fog elterjedni,.vonatoknál, nagy teherhajókon sanszosabban. Egész egyszerűen sokkal több energia mire eljut az autókhoz. A megújulók túltermeléséből is sanszosan hidrogént csinálnak majd, ezzel betárolható lesz az energia télire is. Erőművek majd elhasználják. A kiragadott negatív példákat nem számolva simán bírnak ma is 2-300 ezer km t a villanyautók, az átlag már most ez, ezzel suncs probléma, az energiasűrűségnek kéne még nőnie meg a töltési gyorsaságnak, ezek is gyorsan fejlődnek. 2030-ra kb. senki nem fog itt benzinest se árulni, mert nem tudnak majd versenyezni az árakkal. Na de vagy hiszitek vagy nem, nekem  mindegy, csak hülyeséget ne írjon a fenyegető kollega.
Törölt felhasználó 2023. 12. 08. 09:38
Előzmény: #101508  kozi723

"Amire ki akarok lyukadni: ha megfelelő helyre van kitalálva egy villám/ultratöltő, pl egy áruház, ahol azért van amper bőven, akkor nem fog a villanyautós az út szélén ácsorogni. Igen, a hiba ott van, hogy ezekből a töltőkből nem 2 db kell egy tesco parkolóba. Tesco, Aldi, Lidl, Spar van azért 50-60 km-enként, tehát a cél az lenne, hogy jó logika mentén ezekre a helyekre megfelelő számú és teljesítményű töltő kerüljön. Ezekre a helyekre gyanítom sok hálózatfejlesztés nem kéne, mert minden adott az ipari méretek miatt. "
Én szerintem itt a fejekben valami hatalmas probléma van.
Tesco, Aldi, Lidl, Spar.
Stb-stb....
Ezek alapjában véve nem töltőállomások, hanem élelmiszerüzletek.
(Az meg, hogy van más jelleg, az szintén csak egy "lehetőség", hogy vehetek mást is, értem? )
Értem azt, hogy itt sok autós áll meg.
Meg értem azt, hogy itt nagyon kényelmes lenne töltögetni.
De.
Egyrészt szerintem nem kötelességük töltőt telepíteni, másrészt ez nekik is pénzbe kerül, harmadrészt minimum száz autót tölteni mindenhol az "igények" szerint - gyorsan töltsön és kész(!) - az irreleváns jelenleg.
Itt úgy látom semmi nem passzol, mert az elkényeztetett ember mindent akar a más faxával.
Azé me nekem EV van és nekem jár, étted?
Miközben rohadtul össze van keverve a szezon a faxommal.
Szerintem.
Szóval lassan írom és tessék ezt eltenni alapba a bucinak elsőként, szerényen:
A töltőállomás a töltőállomás.
Minden másnak meg más az alapfunkciója és lehetőség(!) és örülni kell neki, ha egy légypiszoknyi is van másra, és nem "követelőzni".
Mert nem jár, hanem csak lehet.
Tessék megtanulni ennek a két qrva szónak a létezését.
Nem így működik a világ.
Hogy csettintek és minden lesz, mert nekem ez jár.
Mert már most megy a sírás a fizetőssé válás miatt a LIDL és ALDI-nál, mert a másik fele a zsugoriság, kapzsiság, és mohóság ami jellemzi az EV tulajt, hogy van 10-15-20 milliós autója és 8-10 liternyi benzin árát a gyorstöltésben - néha-néha - ő ugyan nem akarja kifizetni illetve felháborodás övezi.
Képzelem, hogy mi lenne akkor, ha mondjuk 100+ gyorstöltőt beinvesztálni mindegyik fentebb felsorolt cég az összes parkolójába és beépíteni azt a pár száz milliót a töltési árba, hogy "örülhessen" a töltésnek az EV csoport, mekkora felzúdulás menne és jönnének megint a "na akkor én máshol vásárolok "fenyegetések".....
És itt meg is érkezünk ahhoz, hogy a világ miért ilyen nyomoronc:
Mert lehet itt valakinek annyi pénze, hogy 15-20 millióért vegyen autót, a szája jobban sír azért, amit a csóróbb meg kifizet - tankolás - a benzinkúton zokszó nélkül.
Szóval van hova "fejlődnünk" de nem EV vs belső égésű téren talán.
UI:
Ez meg nem neked és a személyednek megy, hanem csak úgy a témához általánosságban.
AlonsoAston 2023. 12. 08. 09:35
Előzmény: #101508  kozi723
Mai hír, hogy megnyitottak nem Tesláknak is a Tesla töltők kia hazánkban. Gyorstöltőket telepíteni relatíve olcsó, mondjuk egy benzinkúthoz képest, sokasodnak is rendesen, amelyik cégnek van esze most foglalja el a tuti helyeket amíg nem késő.
Sharkbait 2023. 12. 08. 09:22
Előzmény: #101510  kajli_man
RYCEY-t gyűjtöm egy ideje, mint defenziv investment. Elkezdte kiárulni a veszteséges iparágait, jön fel.. szerintem nemsokára újra osztalékos lesz
kajli_man
kajli_man 2023. 12. 08. 09:21
Előzmény: #101512  yooio
Nekem nincs belőle, ez a november eleje óta tartó őrület váratlanul jött. De drukkolok a WBA-t tartó fórumozóknak, hogy keressetek vele jó sok pénzt 🤞
yooio 2023. 12. 08. 09:04
Na, WBA? Csodas, ha kiviszi 24.3t meg ezzel a korrel akkor 30ra lehet loni. :)
kajli_man
kajli_man 2023. 12. 08. 09:03
kajli_man
kajli_man 2023. 12. 08. 09:02
Előzmény: #101443  bankos
Ha tényleg pár év gazdasági lassulás jön, akkor érdemes a defenzívebb témát megcélozni véleményem szerint. Gondolok itt több évtizede osztalékot fizető cégekre, illetve látva mi történik a világban én még a hadiipart is ide sorolnám. A ciklikus iparágakat kerülném. Itt lehet keresgélni: https://www.digrin.com/stocks/list/ccc/
lngnl 2023. 12. 08. 08:48
Előzmény: #101505  tom6210
Off: Vegig olvastam ezt a csodalatos parbeszedet koztetek, egyikotok sem kulonb. Neked total be van akadva az EV ellenesseg valamilyen oknal fogva, a masik felnek meg az EV imadat van beakadva. 
Egyikotok sem ert az energetikahoz az latszik. 
Csak szolok hogy az igazsag a kettotok velemenye kozott lehet valahol. EVre, Hidrogenre, megujulokra szukseg van kulonben a gyerekeinknek nem lesz jovoje. Szamomra latszik hogy az EV terjed, brutalisan, ha kibujtok Mo-rol, de akar Europabol is akkor rajottok hogy a folyamat mar elkezdodott. Ujrahasznositas, elettartam valoban kerdes, de idovel az is megfog oldodni mint minden masban.  
kozi723
kozi723 2023. 12. 08. 08:29
Előzmény: #101502  tom6210
Én is rendszeresen olvasom a villanyautósokat, sőt van aki ismerek is közülük. Szerintem azért vannak jó tartalmak, nem mondanám hogy nem színvonal. Azért lássuk be a pf-en is vannak színvonaltalan, összetákolt szar cikkek. 
Egyébként a hálózatfejlesztés valóban szükséges, de azért ez sem megoldhatatlan probléma. 
1, Lakossági / otthoni töltés: itt a HMKE rendszerek okoznak problémát és a trafók sok helyen már nem bírják. Az inverterek túlfesz. védelme pedig kikapcsolja az invertert. Ez valóban gondot okoz! (de azt ugye beláthatjuk, hogy a trafók nem az EV-k miatt nem bírják a betáplálást, hanem túl sok lett a HMKE). 
2, Köztöltők: jön a Shell recharge, jön az Aldi az ultratöltőivel. A minap álltam a keszthelyi tesco parkolóban, 290 ft/kwh áron 300-kw-tal lehet majd tölteni. Ez egy Taycan-t is felhúz 15-20 perc alatt. Amire ki akarok lyukadni: ha megfelelő helyre van kitalálva egy villám/ultratöltő, pl egy áruház, ahol azért van amper bőven, akkor nem fog a villanyautós az út szélén ácsorogni. Igen, a hiba ott van, hogy ezekből a töltőkből nem 2 db kell egy tesco parkolóba. Tesco, Aldi, Lidl, Spar van azért 50-60 km-enként, tehát a cél az lenne, hogy jó logika mentén ezekre a helyekre megfelelő számú és teljesítményű töltő kerüljön. Ezekre a helyekre gyanítom sok hálózatfejlesztés nem kéne, mert minden adott az ipari méretek miatt. 
AlonsoAston 2023. 12. 08. 08:19
Előzmény: #101506  AlonsoAston
Márhogy a nívód nah. Telorol vagyok sorry.
AlonsoAston 2023. 12. 08. 08:18
Előzmény: #101505  tom6210
Ja mert te az vagy. Ki akar otthon gyorstölteni? Semmi szükség rá, na de ne offoljuk a topikot. Kiszálltam, amúhy sincs meg a nívóm
tom6210 2023. 12. 08. 08:16
Előzmény: #101503  AlonsoAston
A villanyautosok emberke erőművi kapacitásokról írogat amúgy is azért azt el is kell juttatni az autóhoz. 2.5 mm2 vezetékkel te nem fogsz gyorstölteni stb. Ott vannak az alállomások kapacitás problémái soroljam még? De látom nem igazán akarod felfogni a problémát. Nem vagy energetikai szakember egy cikk alapján pláne nem leszel az. 
AlonsoAston 2023. 12. 08. 08:15
Előzmény: #101501  Törölt felhasználó
A maiakból is majd pár sokáig bírja, megszereti őket a gazdája és legendákká válnak..Attól még lehet 100 járgányból 1 tudja a mutatványt.
AlonsoAston 2023. 12. 08. 08:14
Előzmény: #101502  tom6210
Mert talán itt nem csak az autókról van szó? Portfolio neked színvonalas és hivatkozási alap amikor ez a cikk kb. fél óra alatt készült, a tanulmányos vill.hu s meg nem. Érdekes ízlésed van.
tom6210 2023. 12. 08. 08:09
Előzmény: #101498  AlonsoAston
Villanyautosok nem szinvonal. Erre az alábbi hálózat fejlesztésre akkor miért van szükség szerinted? Ha amugy is elbírja a hálózat. 
https://www.portfolio.hu/uzlet/20231204/oriasi-halozatfejlesztesekre-van-szukseg-europa-szerte-kulonben-hoppon-maradnak-az-elektromos-autosok-az-utak-menten-655539
Törölt felhasználó 2023. 12. 08. 07:52
Előzmény: #101499  AlonsoAston
Régire bármelyikre tudok legendákat, hogy mi mennyire bírja. 
Újnál nehéz az ügy. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek