2018 végén már invertálódott a hozamgörbe. Szigorúbban véve 2019. augusztusban invertálódott a hozamgörbe (2 és 10 éves hozamok ekkor keresztezték egymást). Persze a FED azonnal megmachinálta a piacot, először 2019 nyarán kamatcsökkentéssel, aztán már szeptembertől elkezdett az eszközállománya emelkedni, mert nem volt elég a hagyományos machina. Azaz mesterségesen kisimította 2019 nyarától, majd ráerősítettek 2019 szeptemberétől, ha jól emlékszem kis repozgatással. Ha ezt nem tette volna meg, már 3. éve lennénk benne egy invertálódási ciklusban. Mondom még egyszer: ezek az emberek bármire képesek...
Az invertálódás magabiztosan előrejelzi a recessziót, de a múltbeli adatok alapján nem kell kaszát-kapát azonnal eldobni, egy kis rally belefér. Jelenleg a 2 éves treasury közelít a 10 éveshez...
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220319v01xdft29.jpeg Kis érdekesség: az elmúlt 4 üzleti ciklusban a hozamgörbe invertálódás után 2-15 hónappal (átlag 8,6 hó) ment csúcsra a tőzsde, 2,8% - 24,2% közötti emelkedéssel (átlag: 16%)
Na bocsánat, nem pénztáros voltam, bármilyen hihetetlen is. Fejlesztési területen manager. Akkor még eléggé fiatal voltam, átlagbér másfélszerese volt a fizetésem. Most kínáltak millió felett kicsivel bruttót. Német multi magyar leány, így pontos. Azért hívom magyar multinak, mert teljesen elmagyarosodott a legrosszabb értelemben.
Fordítva, ha a tanárokat megbecsülöd, akkor lesz hosszú távon eredmény. A tanár nem szolga, hanem irányító. Fordítva ül a lovon majdnem mindenki. De hát tudjuk, a dohányos is akkor teszi le a cigit, ha már szólnak neki, hogy késő. 20-30 évig papolhatsz neki, amit akarsz.
Nekem mindegy, szerencsére nem vagyok közvetlenül érintett.
Hát egy átlagos német 3x annyit is termel mint egy magyar, így 3x akkora összegből gazdálkodik az állam, természetesen több lesz az állami alkalmazottak bére, jobb körülményeket is tud építeni. Azokról az építőipari munkásokról pedig akikről beszéltek csak azért keresnek annyit mert hiány van s elkérhetik, ha nem lenne hiány közel sem keresnének ilyen jól pont mint régen ezért lett hiány.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.