egy hónap távlatából visszaolvasva, most is pont ugyanígy látom, annyi kiegészítéssel, hogy a közgyűlési javaslatban a 3as pontnál már szerepel: "Döntés a 2025. évi adózótt eredmény felhasználásáról" mondat, ami még nem 100%-os biztonsággal jelen osztalékot, de már a remény kategória fölé teszi a bekövetkezési esélyét.Concord szerint 10-12% lehet pénz. Ennek lassan be kéne árazódnia :) én ma ismét vettem pár 1000darabot, lassan jöhetnek a későn ébredőkebben a geopolitikailag kockázatos világban a 10%os osztalék stabil támasz (kéne hogy legyen)...lassan kiderül jó döntés volt-e gyűjtögetni https://www.tradingview.com/x/BwNtcBX1/
Ezért írtam pár napja a 40+10Ft osztalékot, kb. hasonló módon számoltam. 40Ft-ot se bánnék, viszont egy kis kárpótlást nem lenne rossz az előző év miatt ha már egyszert megtartottam minden részvényemet.
Tavalyi évet leszámítva az éves EPS-t meghaladó osztalékot fizettek ki. Idei EPS 41,90,- Ft, tavaly cca. 13,- Ft maradt az eredménytartalékban. 35-50 Ft közötti osztalékjavaslattal számolok.
2026. március 30.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2026. április hó 20. napján
tartandó éves rendes közgyűlésének napirendi pontjaihoz
kapcsolódó előterjesztések Még 10 nap van hátra az előterjesztésekig.
A vezetőségnek már illett volna egy rendkívüli közgyűlést összehívni amin a korában saját rv vásárlási ígéretüket véghez viszik. Mert bár az BUX alapok túl nagy súllyal nem valószínű hogy rendelkeznek (cirka 1m db) kerül eladásra ami elég nagy elmozdulást eredményezhet látva a napi forgalmakat. A cig-nek jó alkalom lehetne a vásárlásra ami egyben árfolyam karbantartás is lenne. Kiderül mennyit ér a szavuk.
CIGPANNONIA kitartók