2022-2023- ban jelentősen emelkedett az osztalék és a vezetés is a közgyűlésen a 600-as árfolyamot vetítette elő. Majd 2024- ben már nem fizettek, 2025-ben -bár lehetett volna miből- csak csökkentett mértékűt. A vezetést nem érdekli a részvényesek érdeke (bár állítólag több százan vannak), inkább a vagyonnövekedésre koncentrálnak. De sajnos ez meg nem viszi fel az árat - bár ez érthetetlen. Az is lehet, hogy mesterségesen tartják ilyen alacsonyan, ilyen kis forgalmú papírnál ez könnyű. (pl. hogy nehogy kiszálljanak a közkézhányad tagjai).
És a 300-ról 500-ra emelkedést mi indokolta? Extrém alacsony közkéz, ezért illikvid a kis forgalom miatt még a BUMIX-ból is kiesett, pocsék céges kommunikáció, továbbá megszűnt stabil kedvező hozamú osztalékfizető részvény lenni. Osztalékfizetések: 2018: 9,4 (194) 2019: 10 (302) 2020: 10 (308) 2021: - 2022: 20 (268) 2023: 35 (248) 2024: - 2025: 10 (418) 2026: ? Viszont ha lefelé tud ilyen könnyen jönni, akkor felfelé is tud majd. Valamikor, de addig ne állj fél lábon. ;)
Attól kiszámíthatatlan, hogy egy éve még 500 volt, most meg 300. És nem
történt olyan valami ami ezt indokolná, sőt inkább az erősödés lehetne
indokolt.
Attól kiszámíthatatlan, hogy egy éve még 500 Ft volt és most különös indok nélkül 300, sőt esek lefelé. Ez érthetetlen. Más részvényeknél nincs ez a tendencia és az RT eredményei sem indokolják. Mintha a repülővásárlás híre óta kezdett volna esni.
Én nem éreztem, hogy az elmúlt években különösen lejtett volna a pálya a BIF-nek bármiben is, hiába volt a jó viszony, éppen ezért az ellenkezőjét sem gondolom, ha változna a helyzet. Másrészt úgysem lehet mennyiséget eladni, nincs kinek. Múltkor néztem mindössze 1m-val -12%-ba tolta valaki. Nevetséges. Ha lentebb akarják tudni lentebb lesz, ha fentebb, akkor meg fentebb.
A cég sok választást megélt már. Sem a 10-es, sem a 14-es, sem a 18-as, sem a 22-es választásnak nem volt érdemi árfolyam befolyásoló hatása. Lehet, hogy valaki megpróbálja majd meglovagolni az örömöt vagy bánatot, de nem lesz tartós hatása. A közkéz nevetségesen alacsony.
Igen, érdekes a helyzet. Alig lehet már közkéz, a nagytulajok ha akarnának, se tudnának kiszállni (de láthatóan nem akarnak). Viszont ott van a jelentős ingatlan-tulajdon és a számottevő cash-flow termelő képesség. Nem tudom, hogy a választás bármilyen kimenetele hogy befolyásol majd...Az esetleges ügyvezető időszak alatt is sok minden történhet...
https://invst.ly/1gb9i0 Sajnos nálam még mindig lefelé áll a zászló, de nagyon jó lenne már ha fordulna. Félek a választás lesz a perdöntő a továbbiakat illetően.:((
Viccelsz? Teljesen kiszámíthatóan esik 1 éve. Mintha sínen húznák. Tegnap ismét kezdődött 2-essel, ami az elmúlt években nehezen volt már elképzelhető.
bet.hu-> kibocsátók listája-> Budapesti Ingatlan Nyrt kiválaszt-> közzétételek-> (alul) társasági eseménynaptár (amit kötelezően ki kell tenniük előző év végén) Azaz mindig nagydobra verik.
BIF tulajdonosok topikja