Topiknyitó: Portfolio 2016. 09. 18. 21:01

Újabb csapás Merkelékre, fekete nap a német néppártoknak  

Ugrás a cikkhez
A szociáldemokrata párt (SPD) és a jobboldali CDU visszaesését, nagykoalíciójuk bukását, ugyanakkor az SPD-től balra álló Baloldal és a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) előretörését jelzik a vasárnapi berlini tartományi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=237512
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
madxa 2017. 09. 28. 08:03
Előzmény: #239  Phylaxa
#240
Provokálni jár ide. A tényeket sorra figyelmen kívül hagyja és mit ahogyan itt valaki már megjegyezte mint egy megakadt lemez ugyanazt ismétli. Megoldási javaslata nincsen. Igazi politikusi általánosságokat ír csak le. Ahogyan saját véleménye sincsen. Provokátor vagy troll. Esetleg robot.Értelmetlen vele beszélgetni.
Phylaxa 2017. 09. 27. 21:41
Előzmény: #238  szivacs
#239
Azért is reagálom ezt minden ezzel kapcsolatos ismétlésre, mert azt kellene állítani, hogy a határon tömörültek volna egyre többen.De ezt még senki sem állította, pedig Merkel elismerte, hogy azért nyitották meg újra, mert azt hitték, hogy "sokkal nagyobb a tömeg, mint gondolták". Én örülök, hogy ebben valóban segített Merkel. Annak nem örülök, hogy ez a segítségen kellett, hogy múljon. Tehát örülök a kerítésnek és annak, hogy azt sokan védik fizikálisan is. Minden tiszteletem és kívánom, hogy soha többet ne ismétlődjön meg ez az őrültség!
szivacs
szivacs 2017. 09. 27. 20:43
Előzmény: #237  Phylaxa
#238
Kint voltam akkor a Közel-Keletinél. Valóban volt ott egy félelmetes kalauz, aki senkit sem engedett felszállni a vonatra útlevél nélkül, hiába volt jegye Bécsbe, mondván hogy a jegy nem jogosít határátlépésre - na ő lehetett Orbán! link
Phylaxa 2017. 09. 27. 20:12
Előzmény: #222  Dehogynincs
#237
Igen. Ezt már be is jelentette Merkel: "Nem tudtuk, hogy ekkora a baj (Orbán Viktor elvette a jegyeket), ezért mégiscsak megnyitottuk a határt és befogadtuk azokat az embereket, akiket hívtunk" Teljesen korrekt amit állítasz, ezt Merkel is megerősítette.
Phylaxa 2017. 09. 27. 20:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#236
Nem azt írja, hogy mit kellett volna, mit kellene, vagy mit kell majd csinálni, hanem, hogy mit csinált a magyar kormány 2014-ben és 2015 első felében rosszul. Ezt pedig megismétli minden nap. Én is próbáltam már véleményt kérni tőle, de nem megy. Ok, 2014-ben már kerítést kellett volna húznunk és védeni azt. Hogy ezt jogilag hogyan lehetett volna kivitelezni akkor, az nem számít. :)
szivacs
szivacs 2017. 09. 27. 19:29
Előzmény: #234  offshort
#235
Már kevesebb is elég neki, ezt linkelte be: "A burgenlandi rendőrség azzal számol, hogy a Magyarországról érkező buszokkal 800-3000 közötti menekült fog érkezni az osztrák-magyar határra" Mindez pedig felhatalmazás alapján: "Ausztria és Németország megengedi, hogy a migránsok az országukba utazzanak - tájékoztatta a kancellár Orbán Viktor miniszterelnököt pénteken késő este telefonon, Angela Merkel német kancellárral való egyeztetés után." Még szép, miután mutti adoptálta az összes "szíriait" - mármint mindenkit, aki szírnek mondja magát...
offshort
offshort 2017. 09. 27. 19:20
Előzmény: #231  Dehogynincs
#234
látom a "zúditott" már kikerült a szóhasználatodból ! , akkor örömmel nyugtázom h az enyhe toszogatásra most is továbbugrott az a megakadt zenegép ))
szivacs
szivacs 2017. 09. 27. 19:19
Előzmény: #230  Dehogynincs
#233
Ezzel most igazoltad, ami sejthető volt. Valójában te nem azon a véleményen voltál akkor, amikor megépítették a kerítést, amit most állítasz magadról: hogy már hamarabb kellett volna megépíteni, hanem épp' ellenkezőleg, már akkor sem támogattad. Valószínűleg most sem az a véleményed, hogy már korábban meg kellett volna építeni a kerítést, csak színleled ezt és ezzel támadod Magyarországot. Pedig mi legalább tettünk valamit Európa védelmében, az illegális beözönlés ellen, mégis minket támadsz, nem azokat, akik nem ellene hanem érte tettek. Leszerepeltél!
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 27. 18:38
#232
Link az előzőhöz a királyi médiából. Buszokkal vitték az osztrák határhoz a migránsokat link
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 27. 18:37
Előzmény: #227  offshort
#231
Pártunk és kormányunk szállította a "maguktól menő" migránsokat. Budapestről eljöttek az utolsó menekülteket szállító autóbuszok is Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő jelentette be az M1 Ma reggel című műsorában. Mint mondta: tegnap késő estére olyan állapotok alakultak ki, melyek nemcsak a közlekedés, hanem az M1-es autópálya mellett élő emberek életét is veszélyeztették. Ezt a helyzetet fel kellett számolni. Az ígéreteknek megfelelően a magyar kormány elhárította a biztonsági veszélyhelyzetet – szögezte le. Hangsúlyozta: mindenkinek az az elemi érdeke, hogy ilyen helyzet ne álljon többé elő. Figyelj a megfogalmazás finomságaira! "olyan állapotok alakultak ki". Aha. Maguktól alakultak ki, miközben a kormány loholt az események után, mert nem volt ura a helyzetnek. A magyar kormány elhárította a biztonsági veszélyhelyzetet. Aha. A biztonsági veszélyhelyzet úgy alakult ki, hogy ketten átjöttek a határon: boldog és boldogtalan. 400 ezer(!) boldog és boldogtalan. Mindenkinek az az elemi érdeke, hogy ilyen helyzet ne álljon többé elő. Aha. Az lett volna az elemi érdekünk, hogy ilyen helyzet egyszer se álljon elő. Ne haragudj, de nem tudom pusztán azért kedvelni a Gyurcsány kormányt, mert a kormánya alá tartozó rendőrség csak a forradalom 50. évfordulóján lőtt közénk, viszont utána már egyszer sem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 27. 18:22
Előzmény: #226  szivacs
#230
A migránssimogató mainstream médiafalka is megéri a pénzét. Volt olyan operatőr, aki kénytelen volt elgáncsolni a migránst, aki Röszkénél áttört a határon. Pedig elvileg a határvédelem védi a határt és nem az operatőr. Ha határvédelem tette volna a dolgát, akkor nincs kit elgáncsolni. link "Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük."
szivacs
szivacs 2017. 09. 27. 17:49
Előzmény: #228  nemoland
#229
és még velkomozást is kérünk merhát refjudzsíííí!
nemoland 2017. 09. 27. 17:32
Előzmény: #227  offshort
#228
.....ha legközelebb az ellenőr vagy rendőr vonatjegyet és/vagy parírokat kér....(taxis viteldíjat, buszsofőr buszjegyet)...majd mond azt...mingráns vagy.....azoknak nem kell fizetni és mindenen ingyen utazhatnak.... minek személyi/jogosítvány pl. Horvátországba ?! ...nem kell papír csak átmész a határon (mert neked mint migráns szabad.)... ha egy német rendőr igazoltatni akar csúnyán rámordulsz...haggyá má....migráns vagyok nekem minden ingyé van + nem kell papír.... rendőr szondáztat ?! ....nem fújom meg... migráns vagyok! a migráns a joker szó amely mentesít a törvények betartása alól...mert legyé velem szolidális !!!!!!!! .....mert TE legyél velem az én meg teszek a törvényeidre..... ...(bár ugye elvileg képzett diplomás mérnök vagyok ...mind a több 100000-en....) szóval használjuk a jokert....ez nem civil engedetlenség,...hanem EU joker szó a törvények ellen!
offshort
offshort 2017. 09. 27. 16:54
Előzmény: #225  Dehogynincs
#227
mantrázd nyugodtan tovább h "zuditottuk" ! egész jól hasonlitanak a hszeid a megakadt zenegépre , amit néha oldalba kellett toszogatni h tovább tudjon ugorni ! )) a "zuditottunk" böszme nagy csusztatás , azért mert mentek maguktól ! , békésen , szépszóval , (meg a jogszabályok mutogatásával) a határon nem lehetett volna megállitani őket , az autopályán szintén nem ! egyik kormány se tudta volna megállitani öket , se a gyurcsányi' , se az orbányi' ! max a "kádár kormány" "kádárnépével" ))
szivacs
szivacs 2017. 09. 27. 16:47
Előzmény: #214  Dehogynincs
#226
Megint nem veszed észre, hogy ezzel pofátlankodsz! Miért nem akkor követeltél határvédelmet, amikor jöttek? Vagy akkor még csillámpónis migrisimiző voltál? Igen, vannak hatályos állami és nemzetközi szerződések erre vonatkozóan. Azokat tartsák be! De szartak rá a migránsok, nem tartották be a törvényeket hanem egytömegben áttörték a határokat mindenhol. Te hogyan állítottad volna meg őket olyan nyomás alatt, amikor tévéstábok tucatjai azt lesték, hogy mikor alkalmazzák a határvédők a legcsekélyebb erőszakot és még abból is nemzetközi médiabalhét csináltak ha nem is történt erőszak de ők annak próbálták beállítani mindenáron!? Ha akkor nem álltál ki a határvédelemért -bármilyen okból, akkor most az a minimum, hogy hallgatsz és nem ekézed azokat, akik viszont megtették helyetted is! Ha határvédelmet akarsz számonkérni, akkor kezdd azokon az európai vezetőkön, akik nemhogy megvédeni akarták volna Európa határait, hanem egyenesen támogatták a tömeges illegális beözönlést és támadták azokat, akik a rendelkezésükre álló eszközökkel megpróbálták védeni a határokat és még a méjsztrím médiafalkát is rájuk uszították hogy lejárassák őket!
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 27. 15:56
Előzmény: #224  offshort
#225
Azt állítottam, hogy 400 ezer migránst zúdítottunk a németekre. Ezen a tényen nem változtat az sem, ha az összetételüket taglalod vagy lerágod a csontjaikat. Ha cáfolni akarod az állítást, akkor mondj más, hitelesebb számot, mint Szíjjártó! Óra indul.
offshort
offshort 2017. 09. 27. 15:48
Előzmény: #222  Dehogynincs
#224
aztán később ugye a németek (is) beismerték hogy a beérkezettek kb 30%-a jogosult a "menekült" státuszra , a többi pedig MIGRÁNS , akiket nem ugyanazok a jogok illetnek meg ! pár napja az olaszoknál kb hasonló eredmény szuletett ! , 160e-ből 120e regisztrált , (40e "eltunt") , a 120-ból 70e -t NEM illet meg a menekült státusz ! , de rugozzál csak ov + a gyurcsány témán ! ov max mo-t teszi tönkre , merkel meg egész európát ! szerinted melyik a nagyobb baj ? ov-t le lehet (még) váltani , a valláskárosult muszlimokat/migransokat viszont nem lehet hazaküldeni az eu-ból , mert az már "rasszizmus" lenne ! , (meg egész egyszerűen nem fogadja őket a megnevezett hazájuk ! , de ez is már lerágottcsont téma ! )
hatosa 2017. 09. 27. 15:09
Törölt hozzászólás
#223
Dehogynincs
Dehogynincs 2017. 09. 27. 14:59
#222
Kormányfőjelöltek televíziós vitája link Angela Merkel aláhúzta: Martin Schulz is tudja, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől, és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”. Hozzátette: „tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában. Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert „semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” – mondta a kancellár. Merkelnek gondja van Orbán doktorral. Nem az a lényeg, hogy Orbán Viktor tényleg elvette-e a menetjegyeket a menekültektől, hanem az, amit Merkel hisz. Márpedig Merkelnél nem áll jól Orbán doktor szénája.
hatosa 2017. 09. 27. 14:56
Törölt hozzászólás
#221

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek