A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Én szerintem nem vagyok elvakult. Vannak kockázatok, amiket én pl. ennél az árszintnél vállalhatónak tartok. De ez a "nincs itt semmi látnivaló" szerintem nem célravezető. De ha Neked ez a jó, hát tedd.
Az elmúlt években szinte folyamatosan volt Wabin, vagyis nem vagyok ellenérdekelt, de azért elvakultak ne legyünk már. A politikai kockázat nem az hogy nem kap az államtól megrendeléseket (mert ugye azt most sem igazán kap), hanem hogy a vej miatt rászállnak a cégre (pl. a biztosítási szegmens eredményességét lenullázzák bármilyen rá szabott különadóval - az pedig elviszi a profit harmadát). Ha nem lenne ilyen kockázat nem lennénk 5K alatt. Ettől függetlenül én nem gondolom hogy ez bekövetkezik, de a kockázat azért valós, bárhogy tagadjuk is.
A Waberer's esetében az állami megrendelések aránya elhanyagolható: a cég teljes árbevételének nagyjából 1 százalékát teszik ki. [1, 2] A vállalat bevételeinek túlnyomó, 99 százalékát multinacionális és regionális vállalatoktól származó megbízások alkotják, így az esetleges állami megrendelések változása vagy visszaesése nem jelent érdemi kockázatot a cégcsoport számára. [1, 2, 3] Ezek 444.hu oldalról vannak.
"A Waberer's részvényekkel kapcsolatos politikai kockázatok legfőbb forrása a vállalat tulajdonosi háttere, amely szorosan összefonódik az előző kormánnyal. A cégben jelentős részesedéssel rendelkezik a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Equity, így a kormányváltás jelentős hatással lehet a vállalat jövőbeli megítélésére és állami kapcsolataira. A legfontosabb politikai és makrogazdasági kockázatok:
Tulajdonosi háttér és kormányváltási kockázat: A részvények árazását a befektetők gyakran a hazai politikai ciklusokhoz kötik. Egy esetleges kormányváltás közvetetten érintheti a Waberer's állami megrendeléseit vagy piaci pozícióit, amit a menedzsment és a tőzsdei elemzők is külső kockázati tényezőként tartanak számon. A tulajdonosi struktúrára reagálva a cégcsoport nevének megváltoztatása (a Wáberer név elhagyása) is folyamatban van.
Nemzetközi szabályozási környezet: A logisztikai és szállítmányozási szektor rendkívül érzékeny az európai szintű szabályozásokra. A Waberer's kitett az országonként változó adók, vámok, autópályadíjak emelkedésének, valamint az európai foglalkoztatási szabályok szigorodásának.
Makrogazdasági és piaci tényezők: A politikai kockázatok mellett a részvények teljesítményét a tágabb gazdasági környezet alakítja, mint például a magas költséginfláció, az európai logisztikai kereslet változása és a gyengébb gazdasági aktivitás."
A 12 havi célárunk 7 148 forint, Vétel ajánlás mellett, amelyet a diverzifikált és ellenálló működés, a több szegmensre
kiterjedő folyamatos növekedés, az európai és ázsiai partnerekkel kötött szerződések, valamint a menedzsment sikeres
akvizíciós tevékenységre vonatkozó erős képessége támogat. Következtetésünket alátámasztja a vállalat Q1 2026-os
5,9x-os P/E szorzója is, szemben az általunk létrehozott szintetikus benchmark 14,2x-os medián P/E mutatójával (lásd
a részvény árfolyam szekcióban).
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link