Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
X9Z5 2020. 03. 06. 08:21
Előzmény: #75675  Hathor
Igazad van, a piac sok szereplő átlaga, egyfajta irány amely sok trader pozijának összegzése. A telkot pedig azért se kedvelem mert a legdrágább és lehúzza ügyfeleit, a piaci verseny miatt mindenhol kéne h legyen digi és upc, vodafone. Az alacsony oszti miatt nem vennék telkot (nincs mibe fektetnie, fejleszteni) ahogy ciget sem a lehúzós unit-linked miatt, a 4iG-n azonban gondolkodom, egész jó cég, az ANY is, amely ha 100 osztalékot fizetne az milyen árfolyamot indokolna. Ha az Apple minden évben kifizetné osztalékként a teljes profitot, v akár a Nestlé, Unilever, Johnson, Wall Mart, az milyen árfolyamot indokolna, tehát a tartásból származó hasznosságra gondolok, ez igaz a telkóra is, 74Ft osztalék esetén az árfolyam akár 1000 is lehetne.
X9Z5 2020. 03. 06. 08:11
Előzmény: #75677  X9Z5
Belegondolva Lali bácsiba, aki pár órája jelezte h nem hajlandó eladni a telkot, inkább adta volna el 9 éve 800 felett, de ő nem tanul se nem felejt, olyan mint a Bourbonok, azok közt több 100 Lajos volt, a Bourbont talán a Diaego gyártja, ami komoly tőzsdei cég, benne van a Zwackba 25%-al. Lali bá igazi francia tehát, tartja kemény kézzel a telkot, nem tudom mi van a fejében, talán az h visszatérnek a 74Ft-os idők, dehát ha telekom akkor hajrá Digi és Vodafone!
Hathor
Hathor 2020. 03. 06. 08:10
Előzmény: #75677  X9Z5
Mi csak porszemek vagyunk.
Egy alap kitaraz 10mrdert aznap, te csak szaladsz utana a szabad parszazezres szsmladdal
X9Z5 2020. 03. 06. 08:07
A piac mi vagyunk, a piac több 100m szereplőből áll, a többsége irracionális vad...
simpy 2020. 03. 06. 06:59
Jó reggelt 
Hát igen a dax és a mi tegnapi zarasunk óta 2,3 minuszban
Ez nem jót sejtet.... 
Viszont az oti kijött a remek gyorssal,ez athuzhatja a shortosok terveit
Passz
Hathor
Hathor 2020. 03. 06. 06:48
Yo reggelt!
Megint negativba fordult a hangulat a tokepiacokon. Azsia erosebb minuszban, futik is.
Ovatos, higgadt kereskedest, es vigyazzunk a tokere, azca legdontosabb!
A piac az okosabb, nem mi, ezt ne feledjuk!
nemoland 2020. 03. 06. 05:00
Előzmény: #75672  spqr69
Jó ez a topic :)
önismereti tréning+ a végén mindenki megtapasztalja, hogy ugyanazon adatokból különböző nézőpontokkal, időintervallumok elemzésével más és más következtetésekre lehet jutni...és ezt az élet/piac-piaci robotok/"háttérhatalom"...2  perc alatt megcsavarhatja...
(én például szentül "hittem", hogy csökkenő kilengésekkel májusig ATH-ra közelébe nyomnak ismét mindent és a nyári lecsorgás után az amerikai elnökválasztásra döntik be, hogy Trumpot meggyengítsék....de már nem ;)
X9Z5 2020. 03. 06. 04:57
Úgy viszonyulok ehhez a jelentéshez h a tőkepiacok a jövőt árazzák, ezek a számok semmit sem jekentenek a jövőre nézve, megtanultuk h az OTP makropapír, sokkal fontosabb a nemzetközi makro és hangulati körkép mint a vállalatértékelés és számviteli tudás. 
spqr69 2020. 03. 06. 04:12
Előzmény: #75670  martin36
Kedves Martin!
Éjszakai bagoly lettem, mert olyan a helyzet, és szeretem elolvasni a legfontosabb bux komponens eredményét időben, még kereskedés előtt, de meg is tartom magamban, mert nem szeretnélek befolyásolni.
A piaci véleményem mivel ez a szakmám változik , és fog is folyamatosan, hiszen impulzusokat kapunk, befolyással van ránk az árak változása és a számunkra új hírek!!! A piac számára nem biztos, mert azt az árak tükrözik. Long kereső voltam , mert végtelen long hangulat volt! Volt és van még most is, de jön a kijózanodás.A céláraim a buxban visszakereshetően a következőek: 43k-40k(39.6) és később jött 36, 33
Célárak elvárások: 43 telibe ment, visszapattant majd megint le , de az már mélyebbre ment egészen 40 környékére: az esés dinamikája és a szerkezet[ szakadás, pánikforgalommal) el kell , hogy gondolkoztassaon: megnyílt a nagy esély egy beartrendre: ha lassan szivárgunk le kis forgalommal oda akkor mást gondolnék.....
A koronavírus hatásait nem tudom megjósolni, de bejött a képbe, és az a remény, hogy Európában és az usában feltehetőleg kisebb lecsengésű: talán már meg is dőlt. Emiatt hiába az erste várakozása , hogy a németeknél 1000 főnél tetőzik( aktuálisan 500 felett) a longvárakozást el kell felejteni! Meddig? Beartrend lehet időben 2-3 év...én nem ezzel kalkulálok, de a Fed rendkivüli kamatcsökkentése( ÚJ INFORMÁCIÓ) nagyon roszz előjel, lezárhatja az s&p 666 pontról indult emelkedését évekre....és hogy mi lesz akkor a buxszal?
Sztem felülteljesítő lesz( ez nem longvárakozás, de bizonyos szinten longkeresés: 36k-33k 
vagy csak 40k alatt valahol, nehogy már bemondjam előre tickre...alkalmazkodni kell a határidős kereskedésben!. Jelenlegi információk alapján a mol túladott, otp ( ezt találd ki Te), richter egytermékes de profitgyár , telekom a helyén van. Ha nagyon bevernek lehet promptra!!! ezekből zsákolni, mert jó cégek, ha a nemzetközi környezet recesszióba fordul( legnagyobb esély most ezt próbálják elkerülni stimulusokkal, ratecut....)akkor lehet nem lehet magasabban elpasszolni, ha elégnek a tőkeáttételes longok kinek adod el, ha rossz a hangulat....és még végtelen gondolatom van, de nem terhellek vele, és megígérem folyamatosan fog változni a véleményem főleg akkor amikor a vix index is csúcsra jár: azt mutatja , hogy nő a volatilitás: le-fel, mert mindenki újraáraz-újratervez 
A boldog békeidőknek a békés longnak vége van: egy ideig, amíg az emberek megint el nem felejtik , hogy az árak eshetnek is.....aztán megint fel és így tovább, amióta tőzsde van....
Tisztelettel!
Hathor
Hathor 2020. 03. 06. 00:43
Előzmény: #75670  martin36
Piaci hangulat hozhatja ki.
En most lazabbra vettem a gyeplot, csak magammal foglalkozom, es hogy elerjem napi celom. Rekord hati eredmenyem volt az utobbi ket hetben napi szintu daytradben, es egy nap sem bukva ebben a le/felben, igy nincs frusztraciom, nem foglalkozom semmivel, lazan elek, es elek!! Ami fontos. Elvezem a napokat szabadon. Mast mit csinal?! Most nem erdekel.
De nyilvan lehet felfedezni ilyen dolgokat. En kint peldaul este azt hittem kitori a fulescseszet mara, hibas kovetkeztezest hoztam, lattam esik reggel, lemondtam rola, kidobtam a longom is, noha bux +0.6% korul felment valami 43570 korul lattam. Nem ertem ra reggel, igy gyors dobas mellett dontottem.
.......
Otp gyors!
412mrdos eves eredmeny, 30%kal meghaladja ev/ev alapon elozo evit, de ugy latom 22%kal elmarad negyed ev/negyed ev alapon.
Na majd holnap meglatjuk, nekem nincs most pozim. Majd meglatjuk a holnapi hangulatot, de en mar lazara veszem a hetet.
Yo8!
martin36
martin36 2020. 03. 06. 00:33
Előzmény: #75669  Hathor
Lehet pontatlanul fogalmaztam.
Nem arra gondoltam h miert van az h ide oda forog az ember.
Az termeszetes,sot hasznos.
Hanem inkabb a.jelenlegi esemenyek megitelesere es elemzesere.
Ugyanattol az.embertol olvastam mar azt h atmeneti marhasag,amiben erdemes az olcso arakat bevasarlasra hasznalni,es.ugyanugy tole.azt,h most az aljan is inkabb full shortba erdemes allni.
Hathor
Hathor 2020. 03. 06. 00:29
Előzmény: #75668  martin36
Barkire celozhatsz, nem lehet senkinek szemrehanyast tenni. Ez nem egy reszveny. Bux az index, ami forog erre/arra. Mindenki a pozicionaltsaga iranyaba tesz le tobbnyire erveket, de a jo trader daytrader kepes belatni tevedeset es fordulni azonnal a masik iranyba. Ezt most mashogyan nem is lehet. Otp gyors is lutri, hiaba a jo gyorsjelentes, mehet ra a tomes akkor. Na?! Tok jo gyors es megis esik?
Hat ez van :)
Jut eszembe meg is nezem, talan kijott mar a gyorsjelentese
martin36
martin36 2020. 03. 06. 00:12
Előzmény: #75667  Hathor
Koszonom,es neked is,de egyaltalan nem rad celoztam-:)
Hathor
Hathor 2020. 03. 06. 00:03
Előzmény: #75666  martin36
Ez pontosan igy vsn, ahogy irod!
Sem meszics, sem en nem tudjuk mi lesz holnap. Honnan is tudhatnank??
Megyunk a piac utan.
Aki tudja, az okosabb nalunk. :)
Senki ne mondja, hogy tudta elore tegnap az usa +4%ot, mara meg a -3.5%ot. Hogy hogynem mi ennek ellenere megis jol forgunk!
En tegnaprol longoltam. 43200-42980ig vettem, lejott az atlagom 43094re brutto, azt kidobtam nyitoban, utana dolgom volt, de 42900tol shortba leptem es 42700on zartam. Nekem ez eleg volt mara. Napi 100-150ezreket megfogok ezekkel a piac utan megyek mozgasokkal. Tudom, ha elore jatszom es tartom a pozit, nagyobb mennyiseggel, hosszan kifuttatva, akkor nagyobb a nyerom, de nem ez a cel. Money management, es igen, forgok a piac utan, de elore szamolok/szamolunk par percet, max par orat.
Itt bizton nem lehet megallapitani a holnapi mozgast, mert pont ugy mehet 3%ot Bux, mint le.
Usa, es dax is csinalt +4%os este egy fulescseszet es leforditottak. Lefordult? Igen. Kezeltuk, es fordultunk utana.
Mindenki maskeppen tradel. 
Sok sikert! :)
martin36
martin36 2020. 03. 05. 23:08
Kivulrol olvasva nagyon furcsa ez a topic.
Akinek nem inge,ne vegye magara,de kb olyannak tunik,h sokaknak eppen az a hatarozott elkepzelesuk amelyik iranyba eppen tok veletlenul jol belealltak.
Gyakorlatilag szinte (majdnem) mindenkitol lehet olvasni mindket iranyt meggyozodessel allitani,es atlag ket naponta az ellenkezojet is nagy szakmai magyarazatokkal indokolni.
Tegnap sorra nyitogattam a shortokat 43 200 felett,de a nagy plusszos hangulatban kb szinte senkitol sem olvastam h ez micsoda jo huzas,sot sokkal inkabb az ellenkezojet.
Talan egyvalaki shortoltmmeg,de o is lenlett szolva,h 43 300 n biztos.h jo huzas.Masnaprol,holnaprol szo sem volt.
Ma meg egy forditott nap utan ugyanaz,aki ezerrel beszelte eddig az emelkedest mar kiderul,h szetshortolja eppen az agyat joval lejjebbrol,mint pl tegnap,amikor meg emlitesre meltonak sem talalta a short lehetoseget.
Mindenesetre egy tanulsagot jol le lehet ezekbol vonni:mondhat itt barki barmit,senkinek sincs halvany lila fingja sem h mi fog tortenni nem h a kozeljovoben,de akar holnap sem.
Szakmai ervek ide,szakmai ervek oda,naponta valtoztatja itt a nagy meggyozodeset az is,aki azt gondolja h ez elete szakmaja.
nademilegyeneanevem
nademilegyeneanevem 2020. 03. 05. 21:51
Előzmény: #75664  ALANFED
jav: VIX futures
ALANFED
ALANFED 2020. 03. 05. 21:48
Előzmény: #75662  nademilegyeneanevem
traderszaki 2020. 03. 05. 21:23
Előzmény: #75662  nademilegyeneanevem

Valóban. A VXX 27 felett van. a múlt héten 25 körül volt a high.
Amúgy itt 27 magasságában van egy szint aVXX-ben...
Kíváncsi leszek a holnapi napra.
Mindenesetre nagyon balfaszok az óceán másik oldalán. egyik nap fent vesznek, másnap lent adna. Igazi profi munka
nademilegyeneanevem
nademilegyeneanevem 2020. 03. 05. 21:09
Urak! Valakinek feltűnt, hogy VIX új csúcson, indexek viszont nem ütöttek új aljat? Én ilyet még nem láttam.....
spy
spy 2020. 03. 05. 19:03
Előzmény: #75659  X9Z5
Ez nem kérdés. ;)

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek