Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Am ha menet közbe vagyok és mobilon kell néznem a hatit, otp, mol, ricsit, akkor gyors áttekintésnek a pluss500 mobil apját használom ott ezek megvannak cfd-ben.
Sír mindenki a bét miatt, de igazából a múlt században ragadtak... Meg is nézem, hátha létezik még olyan, hogy teletex, lehet még ott adják az árakat..... (Áhh, csak magamban dödögök, megint felszálltam a magyar hajóra)
Jaaa sry. Jó részvényekre is. Nem tudom, hogy van e akadálya BÉT-es kereskedés szempotjából, de sokkal élvezhetőbb lenne a kereskedés. Random sokat lépne előre főleg dt körökben ha biztosítaná az MT platformot.
Hasonló bizony, én amúgy sokáig rá se néztem a magyar piacra, jóformán SP-n nőtem fel. Én kb 1 éve foglalkozok a Bét-el.
"Arra tanított meg a piac, hogy ne aggódjak, a célár ott van, a piacnak van egy "zsongása", ami a stop szintjéig is felszúrhat, de még azután is sikerül elérnie a célárat" Erre írtam azt, hogy a piac úgyis eléri a fontos szinteket. Amúgy bux hatiban is megfigyelhető ez, mindig el megy oda ahova kell neki, lehet pontos célárakkal és belépőkkel dolgozni, egy dolgot nem lehet tudni, az pedíg az időtényező, hogy pontosan mikor éri el a célárat. Amíg a piac "zsongása" nem töri át az irány határt, addig nincs probléma, és tartható a pozi és a célár is. kis pénzel is megmozgatható a piac, de ha megfigyeled az irány határvonalnál mindig ott az árjegyző nagyobb tétellel és azt már nem olyan egyszerű átütni, de mégha egy nagyobb trader át is üti (mert van hozzá pénze csak tapasztalata nincs) akkor is visszarántják. Ez egy nyugisabb instrumentum amit lehet skalpolgatni de sokkal nagyobb kockázatot rejt.
Markers: Drága, nem kereskedek annyit, évi 60-70 ezret már nem akarok egy magyar piac miatt fizetni, annyi lehetőség van máshol, ahol ingyen adják a működő szoftvert, támogatnak, hogy kereskedjek. Ráadásul nem lehet az rsi-re megfelelő átlagot húzni, szerintem elfelejtették fejleszteni, 2010 környékén még jó volt (vagy addig nem találkoztam mással). Nem tudom mennyi lehet megvenni egy mt4-t, az sem a legjobb, de legalább lehet használni, ha bróker meg játszik (BÉT), akkor meg akkora bűntetést tennék rá, amitől nem tér magához. Randomnál vannak ígéretek, tervek, de nem látok megvalósulást évek óta.... Ha lenne egy jó adatbázisom, akkor Amibróker alá be tudnám tenni az adatokat, ott teljesen jó lehet elemezni, figyelni, de hogy kézzel tegyem be az adatokat folyamatosan az nem éri meg. Mindent meg lehet oldani, csak a kérdés, hogy a befektetett erőforrás vs hozadék milyen arányban áll, na ez a magyar piacon irtó gyenge. A TA miatt teljesen mindegy, hogy mivel kereskedsz, lehetne az kínai/korei/japán, részvény, nem kell a hír, a funda stb....
Kis tf-n biztosan nincs meg, nagyobb tf-n pedig kérdőjel, mert Óra felett valahogy máshogy látszik. A hétvége miatt a kis tf-n nem mérvadó, mert "elmegy"/"elmúlik" a hétvégével a pszichés hatás, meghaladja, tovább megy. A nagyobb kérdőjel, mert azon erőteljes lenne az esés, ha ilyen pozícióból indul. Sajnos nem tudom figyelni az rsi-t, mert nem tudom, hogy mennyire valós a random chartján (tradingview). Anno a Ricsiből azért szálltam ki, mert vételi klimaxot mutatott 100-as értékkel, utána megnéztem másik rendszeren, alig volt 60...., ment is tovább. Nem tudok stabil véleményt mondani, normális rendszer nélkül.
Nem volt nagy hozzáadott értéke annak megvizsgálása, hogy az adott setup mennyi gyertya alatt éri el a célárat. Amikor egyszer ránéztem azt láttam, hogy 10-ből 8-9 nagyon gyorsan (ami nem stop). Ebben a hónapban nagyon lassú, az is lehet fordított az arány. Emlékszem olyan usdjpy ügyletre, ahol délelőtt léptem m5-n és délután érte el az első célárat, 4 óra, azaz 48-50 gyertya után. Ha napost nézünk, ez majd két hónap... EURUSD - napos /hetes szinten viszonylatban van egy long setup, több, mint 2 hónapja. A swap miatt gondolom drasztikusan csökken a potenciális hozadék, de még mindig él. Ha ránézel a chartra, nem a long lenne az első, amit gondolnál, hanem a menekülés. Annyit akarok ebből kihozni, hogy soha nem lehet tudni, hogy mennyire lesz gyors a piac, mikor kezd el altatni. Érdekes példa erre az eurhuf is. Durván lassan jött le az is. De elérte a setupból a célárat (napos 317,5). . Arra tanított meg a piac, hogy ne aggódjak, a célár ott van, a piacnak van egy "zsongása", ami a stop szintjéig is felszúrhat, de még azután is sikerül elérnie a célárat. Persze ott a b verzió, amikor stop lesz, de ez is a rendszer része. . Szólva setup (objektív tényezőkkel) és management. Emberek vagyunk, mindenki szeret legendát megfogalmazni, de próbálom elkerülni.Ezt az agy furcsa játékának tartom, próbálja a kevés információ miatt valahogy teljes képet alkotni (egyébként az agy/szem/hallás is hasonló módon működik), kalkulálni. Van, aki ráérez - szerintem Te pl nagyon érzed a hatinál, legalábbis ez derül ki számomra a beírásokból - mások pedig durván veszteséget generálnak. Ez egy inkább szubjektív dolog, én kerülöm, mert amint érintett leszek (pozíció felvétel) megszűnik a tisztán látásom (elemzés vs kereskedés), de tényleg mindenki kerekedjen úgy, ahogy nyereséges neki, ami hozzá legközelebb áll. . Amíg a híreket figyeltem durván sikerült veszteséget felhalmozni. Emlékszem OTP leminősítés péntek este, majd hétfőn +7% (talán 2012, az elemzés ezt mondta, egész hétvégén kaptam a hideget, meleget a blogon), de mióta nem figyelem - csak 3-as erősség, pár perc trade szünet - azóta jönnek az eredmények.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!