Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Szerintem is jobb kisebb pozikat alkalmazni most. Nem kell millas haszonra menni, jo az a 88Ks kisebb pozi is, ami tegnap reggel volt neked, igy a veszteseg is kisebb, es lezarni is konnyebb
Hat,kerdes milyen timeframen kereskedik az ember. Ha 8.00-17.40ig tud Dax mellett ulni az ember, le tudja skalpolni az ianyokat, ha nem tud gep mellett lenni, akkor kicsapja a stop, aztan ha jon vissza a gephez ranez, nyithat ujat. Daytreder akkor sikeres, ha van ideje kereskedni, figyelni a piacot. Nem olyan bonya a kereskedes, csak szabalyokat be kell tartani, es az erzelmeket ki kell zarni.
éppen nézegettem a Bireg Schéfermeier videóját...és bizony a stratégiája tök leegyszerűsített a DAX -ra nézve..azonban az elúlt jópár hétben Ő is több tucatszor kistoppolódott volna minuszban, vagy nullán...mert olyan mozgások voltak : Birger Starégiája DAX -ra nézve : - reggel 8 órakor megézi hogy hol van a DAX - reggel 9 órakor megnézi hogy hová ért a DAX - tehát a nyitás előtti órában amerre mozgott a DAX, az kialakított egy sávot, amerre kilép a sávból 9 órakor, arrafele nyit. - Tehát tegnap 13.148 és 13.156 között volt reggel..és lelfelé lépett ki belőle..tehát short , de onnan rögtön felfordult még nyitás után...13.200 felé.. tehát a stratégia nem működött volna... és igen sokszor nem működött volna most a napokban..direkt figyeltem is... Úgyohgy nemtudom a fickó miből lett milliomos...de ennél sokkal több kell ha valaki sokat akar keresni :-)
nekem is kezd visszajönni a bukóm amit ősszel szedtem be... a lényeg hogy a megfelelő pakkal kereskedjünk, ha :... - ha veszélyes a piac és nem érzed a mozgásokat, - vagy csak úgy érzed hogy nem érzed a piaci mozgásokat éppen.. - vagy látod hogy ide--oda húzogatják a piacokat és emiatt veszélyes az egész ...nem érdemes nagy pakkot feltenni..csak kicsit.... Azért novemberben volt egykét szép köröm...de még igy is amit mellé lőttem.....mert a piac képes volt 1 perc alatt megfordulni amire nem számított senki. És biztos hogy jövőre is igy lesz..szivatós lesz... úgyhogy én most cska kevés darabokkal játszom...nem merek többet feltenni.
Így van... leírtam anno mekkora pakkokkal kereskedek... leírtam, hogy kb mit tudok kihozni, ha működnek az elképzeléseim... ehhez mérten nyitom a pozikat, kezelem a méreteket... nyilván ha az ott nem lett volna, most nem arról beszélnénk, hogy azt a bukót szedem vissza éppen, hanem arról, hogy jött egy szép pluszos sztori... Az akkor ott hiba volt, elbactam... ebből is tanulok... folyamatosan, próbálom felismerni a hibákat amiket vétek, és kiküszöbölni... egyszer csak elfogynak :DDDD
Az szép kis haszon lehetett... akkor a tetejét mindketten jókor láttuk meg és fordítottunk shortba...bár én nem vettem sokat... mostanában...nem veszek sokat..mert nagy pakkal megjártam már kétszer..inkább óvatosságra törekszem..az is épp elég nehéz.
Tudom, "jó" kérdéseket tudok feltenni, de gondoltam, hogy az ábrádon a (B) pont jelzett tartományához (ha ezen belül lenne a (B) pont) hozzávetőlegesen meg lehet határozni szintén egy (C) pont tartományt, ahova annak elvileg esnie kellene.
Ennyi volt a móka a hétre, kb a mai nappal sikerült a hetes zöld gyertya a DAX-nak, SP, DJI, olaj pedig szépen visszajött a mínuszokból doji-ba. Jövőhétre egy kis Mikulás?
"Az (5) (B) pont tartományából meddig kellene mennie a (C) pontig minimum és maximum? Az esetleges év végi ralli és EUR/USD csökkenés bekavarhat-e? " Hát honnan tudjam... mi vagyok én jóóóóós? :DDDDD Sokszor elmondtam már, hogy esélyeket latolgatunk... ha meg lesz a B csúcsa majd foglalkozunk a C aljával... ;-) Már ha ez egyáltalán így van ahogy elképzeltem...
Kontra, nagyon jó, világos chart. Az (5) (B) pont tartományából meddig kellene mennie a (C) pontig minimum és maximum? Az esetleges év végi ralli és EUR/USD csökkenés bekavarhat-e?
Fele longot 13230-nál lezártam, onnan nyitottam a meglevőre dupla shortot, majd 12180-on lezártam, mert tárgyalásom volt... Így szép kis nap volt ez ma... 2600 db longom van még...
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!