Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Shortnál ráadásul az a durva, hogy végtelen lehet a bukód. Ha még egy évet megy a bika, 60-70k-ig elszálló BUX-al, akkor mi, 1000%-os bukta lesz belőle?! Jó persze, ha 5eFt-os pozi volt, akkor nem nagy kunszt egy 50eFt-os bukót kibekkelni, de egyetértek, semmi értelme...
Mollal mít kezdek arról viszont semmi ötletem nincs. A tőkeáttétel miatt idegesít, jön a a választási rezsi harc, elektromos töltő építési kényszer, piaci beszakadás. Sok minusz 10% os bét napot éltám már át, legjobb előtte már zárni. :)
Adózni is kell ám az 1000% Opimus meg a 100% cig után. Azt látom, hogy itt senki nem nyert még nagyot. Át kell kötni, az adóalap ok lesz. Akkor viszont, ha beszakadás van védi a nagyobb pozit.
Nem vitatom a pozit, mert nem erdemes, de minek tartana az ember 270% bukoig egy bux poziciot? Sima 27%ot is kar buxban ellentetesen tartani toke attet nelkul. Money managment nem engedheti ezt meg. Buxban aki 500pont buko utan, de max 1000-1500pont utan is tart, halmoz buktat, az nem jo tozsdes. Es mindegy a Hedge. Minek? Zarja le a veszteseget es futtassa a nyereseget. Hatit azert lehet adni mindig. 27%ra meg barmikor, ugyanis arjegyzotol 1%ra barmennyit lehet adni/venni
Jó nagy hule lettem volna, ha nem opimust vettem volna 8800 as otp eladása után. Ne kapálozz nekem nem adod el ezt a sz@rt a nagy beteg Csányival az élen. Majd veszek a tisztulás után 4000 körül, ha lesz jó utód.
Igazad van. venni akkor kellett volna, amikor utoljára 8000, aztán 9000 és legutoljára szeptember végén 10000 alatt volt. A bökkenő csupán abban van, hogy akkor is következetesen tőlértékeltnek tartottad a papirt. Ez nem probléma, mert igy több jutott nekünk. Elgondolkodnék azon a helyedben, hogy miért csak nagy fáziskéséssel esik le a tantusz, hogy a bank már nem 3000-4000 ft-ot, sőt már nem 7000-8000ft-ot ér. El fogsz lassan addig jutni, hogy a 11 ezres értéket mint reális árfolyamot fogod emlegetni. Sajna, akkor már 13 ezer fölött lesz a vételár. Amúgy meg általános igazság a tőzsdén, hogy venni csak az tud akinek pénze van rá. (Vagyis nem égette el előtte felesleges shortnyitásokkal-zárásokkal.)
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!